Bebek Beslenmesi Sütten kesme sorunsalı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
canlar hemen hemen hepiniz gece emzirmeyi keserken biberona başlamışsınız ama gece beslenmesini kesmek gerekmiyor mu, hele biberonla, diş çürüğü yapıyo diye biliyorum

belli bir aydan sonra gece beslenmesi kesilmeli deliksiz uyku hedeflenmeli diyeokumuştum

canlar hemen hemen hepiniz gece emzirmeyi keserken biberona başlamışsınız ama gece beslenmesini kesmek gerekmiyor mu, hele biberonla, diş çürüğü yapıyo diye biliyorum

belli bir aydan sonra gece beslenmesi kesilmeli deliksiz uyku hedeflenmeli diyeokumuştum
CNN zaten bu geçiş Süreci belli bir süre sonra çocuğun gece uykusu düzene giriyor ve gece emmeleri ve uyanmaları aZalıyor.süte şeker kaynadığın yada cicibebe dişte çürük olmaz bal katmanı tavsiye ederim..yapay tatlandırıcılar çürük yapar bir de biberonu bitirir bitirmez ağzından çekin yalancı emzik ve sürekli biberon alışkanlığı diş yapısını da bozar:KK66:

Ben mecbur kaldığım için sütten kestikten sonra biberona başladım. Ama geceyarısı uyandığında asla vermedim. Uyumadan önce içirdim. Gece mızırdansa bile vermedim.
Biberon kötü ama çaresiz kaldım. Sadece yarım çay bardağı içiyordu bardak veya pipetle.
Ne bilim eşimin kızkardeşi bu duruma sessiz kaldı. Pedodonti uzmanı sessizse ben de sessizim :110:

Ben mecbur kaldığım için sütten kestikten sonra biberona başladım. Ama geceyarısı uyandığında asla vermedim. Uyumadan önce içirdim. Gece mızırdansa bile vermedim.
Biberon kötü ama çaresiz kaldım. Sadece yarım çay bardağı içiyordu bardak veya pipetle.
Ne bilim eşimin kızkardeşi bu duruma sessiz kaldı. Pedodonti uzmanı sessizse ben de sessizim :110:

çaresizlikten sessiz kaldıysa demek :)
gecenin bir yarısı insan yeter ki uyusun da nasıl uyursa uyusun diyo

Selamlar sevgiler...

16 aylık olmak üzere olan bir oğlum var, 2 haftadır kessem mi nasıl yapsam ne etsem derken çokta istikrarlı davranamayarak pes etmiştim, ta ki dün ve bugüne kadar, dün bir kere emzirdim bugün hiç emzirmedim

2 gündür çok huysuz gece sık sık uyanıyo meme aranıyo çığlık çığlığa evi turluyo, beslenme amaçlı kullanmayı çoktan geçti durum,bıraktırmak zaruri oldu

bu defa kararlıyım lakin emzirmeyince süt doluyo ve ağrı yapıyo mastitten çok çektim gene olur diye korkuyorum bu süt üretimi nasıl duracak emmedikçe azalacak ama göğüste kalan o süt ne olacak orda
Ben iki yaşını biraz geçince kestim çok zor bir süreçti

4-5 gece hıçrılıklara boğularak sabahlara kadar ağladı

çok ama çok düşkündü

kararlıysan ağlıyor diye vazgeçip sakın emzirme

memenin artık kötü olduğunu pis olduğunu filan anlat tadı kötü şeyler sür

göğüslerine de buz kompresi uygula duş al bir kaç güne geri gider süt

şu an emmek için cicikler öpücükler gülücükler gırla gidiyor anniii diyo bide nasıl dayanacaksam
valla dayanmak zorundasın benimk ide öyleydi 2 öpükle kandırırdı

annem meme anne meme diye tuttururdu

sanki onlar bir bireymiş gibi cici memem diye sever öperdi onları:KK53:

kesince depresyona girdi resmen bir hafta kadar

Ayni seninki gibiydi bagimliydi. Coook sıkıntılı bi surecti. 21 aylikken kestim. 3 ayda ancak tam unuttu. Gogsumun biraz uzerinde bir ben var. Emerken onunla oynardi. Simdi onu emzirmek yerine koydu. Cani sikilsa, uyumak istese, canini yaksa falan hemen gelir ona dokunur simdi.
Sanki annesi ben degilim de o gogsumun ustundeki ben :)) huzur veriyor ogluma.
Simdiki aklim olsa tak diye kesmem yavaaas yavas azalta azalta yapardim.
Insallah oral donemden bi hasar kalmaz oglumda

Benim oglum 9 aylıktı kendiliginden emmedi bıraktı. Hatta zorla vermeye çalıştım...ben memeyi uzattıkca o kafasını çevirirdi :) baktım olcak gibi degil inadı bıraktım. zaten gündüz çok iyi yerdi. Ne emzik ne biberon kullanmadık. Zor bir süreç sizin için.özellikle cocuk için. kilo almasına engel bir durum sòz konusu. Bıraktırın derim.Zaten dişleri çıkan cocugu emzirmek saçma geliyor bana. Dişlerin bir amacı var. çigneme yapabiliyorsa bırakılması taraftarıyım.

Bende tam böyle bir konu açacaktım..
Benim kız 2buçuk yasında ve hala durmaksızın emiyor..dun öğlen kesmeye karar verdim ve kestim..

Fakat sımdı memeler balon gıbı oldu çok sancı yapıyor ve sertleştıler..

Netten okudum biraz sagıp sımsıkı sardım..su içmeyi azaltıp adacayı içecem günde 3 bardak..

Sutten kesme psıkolojısıyle mı ugrasım yoksa bu sancıyla mı:KK43:

Sımdı yorumları tek tek okuyacam. Bakım ne deniliyor..

Kimse beni tatmin edecek bişey yazmamış..bu şişlik umarım kendılığınden gıder..
Yarına kadar bekleyıp azalma olmazsa ılaçla kesmeyi deneyecem sanırım.

Bende kolayca cıkmasın diye pembe oje surdum..ıııyy meme ıgrenc olmuş annecım dedim..bizimki çok üzüldü..ama benim canım acıyor dıye daha çok üzüldü..

Bende hep gülerek memeyle dalga geçerek onu sakınlestırdım..artık hep sarılcaz,ben seni hiç bırakmıcam tamam mı dedim..tamam dedi..

Meme onun tüm dunyasıydı..sımdı bı boşluğa dustu..ne yapacagını bılmıyor..bazen açıp emecek gıbı oluyor sonra aklına geliyor vazgecıyor..

Uyurkende meme emerek uyur,gece sürekli mememde dört donerdı..dun ıkımızde öylece bekledık yatakta uyumayı..gece uyanınca da su içti memeye sarılıp yattı..aaayy aayy çok zor..

Ama benımkıde normal beslenmıyor hıcbıse yemıyor..gec bıle kaldım ben..artık donusu yok bu işin..

Amma yazdım..

X