• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

süt :(

Zeynep28 maras

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2009
2.507
19
358
kızlar bebeğim 45günlük ve bi kaç gündür uyumadan önce durduk yere ağlıyo neden anlamıyorum meme verip sakinleştirebiliyorum ancak fakat bunu gören annem eşim ve gelenler sütün yetmiyo bebek aç kalıyo diyo moralim çok bozuluyo o zaman kendimi çok kötü hissediyorum çok mutsuz oluyorum..
sizcede sütüm yetmiyor olabilirmi bunu nasıl anlıcam gögüslerim yumuşak ama kızım emerken yutkunma sesini duyuyorum ve memeyi bırakınca ağzında sütün olduğunuda görüyorum ama ne yapıcam bilmiyorum ne olur yardım edin ne yapayım..

canım öncelikle kimsenin dediğini takma moralini bozma , hay Allahım ya bunu da hiç anlamıyorum , lohusa bir kadına insanlar niye sütün az doyuramıyosun yavrunu derki :kızgın:
sütün yetip yetmediğini kilo almasıyla anlayabilirsin , doğum kilosu kaçtı ? son doktor kontrolün ne zamandı ve kilosu kaçtı ? eğer kilo alımı iyise sütün yetiyordur , bebek bu yahu ağlayacak tabi , gazı vardır ağlıyodur , üşümüştür ağlıyodur yada sadece canı ağlamak istiyodur ve ağlıyodur. yada canı sadece senin göğsünde huzur içinde emmek istiyodur ve ağlıyodur kaydirigubbakcemile3
benim oğlum da 40'ı çıkana kadar yaygarayı koparırdı , ben de tüm gün memede tutardım ve maşallah her ay 1,5 kilo aldı ilk 2 ay boyunca :nazar:
sen içini rahat tut güzelim , eğer ağlaması çok büyük boyutta olursa , memede bile sakinlemiyosa o zaman endişelen , kimseyi de ipleme , unutma anne sütü için en önemli şey MORAL

sağol canım o kadar çok morale ihtiyacım varki içimi rahatlattın valla..
2670 doğdu kızım 1 hafta yogun bakımda kaldı 2380 olarak çıktı hastaneden 1 aylıkken de 3500 gr dı.. şimdi 45 günlük oldu 29 nisanda aşıya gidince tartılcaz ne kadar oldu bilmiyorum tabi..
sanki bi yeri acıyomıuş gibi ağlıyo ama emzirince susuyo uyuyo sonra emerken..

selam canım bu yazdıklarını tebessumle okudum. çunku aynı seylerı ben de yaşadım. oğlum sureklı emmek ıstıyor. emınce uyuyo. ağzından memeyı cekınce hemen zırlamaya baslıyo. ben de sutumun yetmedıgını dusunuyordum hatta mama vermeyi dusunmeye basladım. ayrıca sol gogsum yara bere ıcınde oldugu ıcın emzırmıyodum ve sutum azaldı. ama sonradan ben bı gaza geldım. humana çayı ladım rezene, ısırgan yapragı, ayva, kompostolar yaptım sutum arttı. bol su ıctım. ve dun doktora gıttık oglum kakasını yapamıyo dıye. doktor tarttı baktım kı kılo alıyo. demek kı sorun sut degl. gaz sancısından oyle davranıyo sanırım. sureklı emzırıyorum hatta o kadar yoruluyodum kı artık yatagıma alıyorum yanımda yatarak emıyo. ben de uyuyorum o emerken :) benım oglan tek gogsunmden emerek kılo aldıysa senın sutun fazlasıyla yetıyodur merak etme. doktor zınko damla verdı gaz ıcın. belkı sana da verır.

canım ne kadar benziyo bizim bebişlerin sorunları böyle...
bende zinconun gaz damlasını kullanıyorum bitkisel olduğu içinde içim rahattı ama dün kk de zinco gaz damlasının kabız yaptığını yazmış arkadaşlar bende korktum dünden beri vermiyorum..

sen milleti boşver ya bu internette birbiriyle çelişen milyonlarca bilgi var. doktorun ne dıyosa onu yap bence.

canım bence de doktorunun sözünü dinle , biz burda herşeyimizi paylaşıyoruz ama nihayetinde herkes doktorunu dinliyor , bizim söylediklerimiz aklını karıştırmasın ..
bence bebeğinin kilo alımı gayet iyi , doymadığını düşünme , yanlız senden rica ediyorum , kocan annen her kim sana çocuğunu doyuramıyor derse tepkini göster valla senin yerine ben bozuldum bu duruma :oklava: doymayan çocuk kilo mu alrmış hiç? sor bakalım onlara o 900 gramı nerden almış :oklava:
dediğim gibi sen moralini bozma al yavrunu koynuna emzir bol bol

ayyy kızlar çok mutluyum :dance:
aklıma takıldı herkesin söylediği sütün yetmiyor olayı bende bugün sağlık ocağına gidip kızımın kilosunu öğrendim 1 aylıkken 3500 gr dı şimdi 46 günlük ve 4250 olmuş:nazar: uçtum havalara oturup mutluluktan ağladım yaa..
herkesin çenesi kapadı tabi..
normal dimi kilosu yani 46 günlük bebek kaç kilo olmalı acaba?

çok iyiymiş canım kilosu çok sevindim demekki gaz problemi varmış bende yaşadım gaz problemi 3 ay sonra bitiyor ve ne istediğini anlıyosun rahat bir şekilde kimseyi takma moralini yüksek tutki bebeğini daha çok emziresin bol sütlü günler dilerim :)

doğum kılosuna gore cok guzel canım kılosu. bak sutun yetiyomus. gazlı bunlar gazlı ondan aglıyolar. bız bıle 2 gun tuvalete cıkamasak nasıl rahatsız oluruz napsın garibanlar 5-6 gun yapamıyolar.

haklısın canım ama bak dün ne yaptım emzirdim hala ağlıyordu doymadı diye düşünüp önceden buzluğa attığım sütüm vardı biberonla onu ısıtıp verdim 4 saat aralıksız uyudu şaştım kaldım kilosu iyi ama galiba benimki obur ondan ek bişeyler istiyo..
mama versemmi ek olarak hangisini önerirsiniz?

sakın ha anne sutunden baska bısey verme. doymasa kılo mu alır? bi sağışta kaç ml süt çıkıyo?

kızım yoğun bakımdayken her sağışta iki gögsümden çıkan süt ile 1 poşet doluyordu süt poşeti yani ama bebeğimi eve getirdiğimden beri hiç makine ile sağmadım gögsümde çok yumuşak belki sık emzirdiğim içindir ama bilmemki..
mama vermeyeyimmi yani..

bu millet bayılıyor arkadaş doğum yapan kadına ' sütün yetmiyor! ' demeye yaaa... yetmiyosa da sanane sen mi emzirecen... iki doğumuda da (sütümün olmasına rağmen) bu lafı öyle çok duydumki... ilk söyleyeni parçalicam artık yaaaaa....

acayip sinir bozucu bi durum bugünde kaynanam sütün varmı bebeği doyuruyormu dedi bende öyle doluyumki sanane dedim herkes sanki sütüme odaklanmış yaa

çok ilginç ya. bana da o kadar gıcıklık yaptılar burnumdan getırdıler ama sutun yetmıyo dıyen olmadı. aksıne hep emzır dıye tesvık ettıler. ben düşündüm sık sık sutum yetmıyo mu acaba dıye. doktor mama takvıyesı yap demeden sakın verme arkadasım. mılletten etkılenme.

haklısın canım en iyisi bebeğin kilıosuna bakarak değerlendirmek ona buna kalsa bebeğim deneme tahtası olmuştu..
kemik suyu içir diyen bile oldu yaaa

yok artık sankı bebek 5 yaşında. salla milleti. millet niye boyle soyluyo ki. sütünün yetmedıgını nerden cıkarıyolar? sen mi dedin?

hayır canım öyle bişey olsa bile demem ama özellikle eşimin ailesi sık sık sütün az geliyo yetmiyo bebek doymuyo yok pırasa suyu yok kemik suyu ver kemikleri güçlü olur vs diye beynimi kemiriyo..
benim kızım çok huysuz daha 50 günlük olmasına rağmen üzerini giydirirken çığlık çığlığa ağlıyo hele birde uykudan uyandırıyo o eşimin anlayışsız ailesi kucaklarına alıp bağıra çağıra konuşuyolar korkuyo heralde daha çok ağlıyo çocuğumu ellerinden zor alıyorum valla kızımda çok ağlayınca böyle kafalarından garip şeyler uyduruyorlar..

hmm siz birlikte yaşıyosunuz sanırım eşinin ailesiyle? ondan bu kadar kızdırıyolar seni ?

Back