Kuzum bnde hem anne sütü hem mama veriyorum sütüm azalmasın diye de hümananın süt artırıcı çayını içiyorumMerhaba kızlar derdimi yazcam umarım sizde bir çözüm bulabilirim. 29 günlük bebeğim var sürekli meme istiyor, hiçbir şeye zamanım yok uyuyamıyorum da günlerdir. Süt getirecek hiçbir şeyi yapamıyorum. Bi saat uyusam süt doluyor ama zaten onu da hortum gibi hemen çekiyor. Ki 1 saat aralıksız uyuduğu da nadir oluyor. 10-15 dk bir mızıldanıyor. Gazı dışkıyı bile memede yapıyor.
Size sorum şu; benim bebeğim 2220 doğup 2040 a düştüğü için, sarılığı da olduğundan doktor mamayla destekle dedi. Mama desteği de veriyorum ama sütüm azalacak diye korkuyorum. Sürekli memede durunca da süt dolmuyor. Acaba 3 saatte 1 de mama versem aralarda süt versem sütüm azalır mı? Mama sütü azaltıyor diye biliyorum onun için korka korka günde 2-3 kez vermeye çalışıyorum. diğer türlü vermesem çocuk doymuyor süt azaldığı için 2-3 kez çekip 1 kez yutuyor doyması saatleri buluyor.
Kuzum bnde hem anne sütü hem mama veriyorum sütüm azalmasın diye de hümananın süt artırıcı çayını içiyorum
Bebeklerin hepsi zaten böyle. Süt getiren en iyi şey su. Bol bol su için. Humana marka süt çayı var, çok kolay hazırlanıyor ve etkili bir ürün29 günlük bebeğim var sürekli meme istiyor, hiçbir şeye zamanım yok uyuyamıyorum da günlerdir. Süt getirecek hiçbir şeyi yapamıyorum. Bi saat uyusam süt doluyor ama zaten onu da hortum gibi hemen çekiyor. Ki 1 saat aralıksız uyuduğu da nadir oluyor. 10-15 dk bir mızıldanıyor. Gazı dışkıyı bile memede yapıyor.
Emziriyorum canım önce sonra ardından 30 cc veriyorum mama tok tuttuğu için uyuyo uyanana kadar sütüm tekrar birikiyor bazen 30 cc vermediğim zaman bile çok oldu mama olarak ne kullanıyorsunpeki senin düzenin nasıl canım kaç saatte bir kaç cc veriyorsun? peki sütün ne durumda sence. Benim bir göğsüm küçüldü bayağı acaba süt üretimi mi azaldı bilmiyorum Valla çıldırcam
Bebeklerin hepsi zaten böyle. Süt getiren en iyi şey su. Bol bol su için. Humana marka süt çayı var, çok kolay hazırlanıyor ve etkili bir ürün
Mamayi 3 saatte bir haftasina gore verin kutunun uzerinde yazan sekilde.30cc az gelir.Sut vermeyin birikir o arada.Belli saatlerde verin mamayi mesela gece yatarken o bir sure uyutur tok tutar sutunuz birikir uyursunuz.sonrasinda gece uyanir tabi daha cok kucukmus emzirisiniz , sabah gene mama yaparsiniz sutunuz azalmaz bu gecici bir sey ben de yaptim bir sey olmadi ozellikle gece emzirmek artiriyor.Bir de sey okuudm bebegin biberonu reddetmemesi ac oldugu anlamina gelmez damagina degdikce emme refleksi uyarilir diyor hani tika basa dolu olacakki reddedecek.O yuzden sutum yetmiyor diye de dusunmeyin cis yapiyorsa doyuyordur.
Evet eczanede.eczanede mi satılıyor alayım hemen nöbetçi eczaneden
Benimde bir gogusumde fazla sut birikiyor diger gogusumden ise artik hic gelmiyor diyebilirim.Merhaba kızlar derdimi yazcam umarım sizde bir çözüm bulabilirim. 29 günlük bebeğim var sürekli meme istiyor, hiçbir şeye zamanım yok uyuyamıyorum da günlerdir. Süt getirecek hiçbir şeyi yapamıyorum. Bi saat uyusam süt doluyor ama zaten onu da hortum gibi hemen çekiyor. Ki 1 saat aralıksız uyuduğu da nadir oluyor. 10-15 dk bir mızıldanıyor. Gazı dışkıyı bile memede yapıyor.
Size sorum şu; benim bebeğim 2220 doğup 2040 a düştüğü için, sarılığı da olduğundan doktor mamayla destekle dedi. Mama desteği de veriyorum ama sütüm azalacak diye korkuyorum. Sürekli memede durunca da süt dolmuyor. Acaba 3 saatte 1 de mama versem aralarda süt versem sütüm azalır mı? Mama sütü azaltıyor diye biliyorum onun için korka korka günde 2-3 kez vermeye çalışıyorum. diğer türlü vermesem çocuk doymuyor süt azaldığı için 2-3 kez çekip 1 kez yutuyor doyması saatleri buluyor.
Aralıksız 3,5 yıl iki çocuk emzirmiş ve süt sağmış; çocuklarının arası 22 ay olan bir anneyim. Şu an 3 ve 5 yaşlarını bir kaç ay geçtiler.
Öncelikle memelere süt dolması memeler terbiye olduktan gereksiz ve rahatsızlık verici bir durumdur. Bebek memeyi çekerken sütü indirir. Memelerin sürekli dolu olması mastit vb sorunlara yol açar. Yani memelerinizin dolu olmaması süt yok demek değildir.
Süt yapan şey su içmek ve emzirmektir. Bebek ne zaman, ne kadar isterse o kadar çok emzirmek gerek. Bebekler bizim gibi saatle çalışmaz, sadece iç güdülerini dinler. Siz de bebeğinize uyum sağlayın.
Benimde bir gogusumde fazla sut birikiyor diger gogusumden ise artik hic gelmiyor diyebilirim.
Sutunuzun artmasi icin bol su yesillik ve helva tuketin.
Sutunuzde azalma olursada yapacak bir sey yok istemesekte mama vermek durumunda kaliyoruz :)
Bende sut mama ilerliyorum.
Alin sisenizi yaniniza bol su icin :)
Bu donemlerde geciyor ilk aylarda bende oyleydim firsat buldugunda dusa girmek bile cook degisik mutlu edici bir eylem olarak geliyordu gozume..
Ah bir de gaz sancilari yok muuuuuu
Ben gunde 1 mamaya dusurmustum 2.ayin sonunda diye hatirliyorum vermesem de olurdu aslinda.Kesintisiz uyku beklemeyin benim 6 aylik hala oyle derin uykular yok bebekten bebege degisiyor acliktan olacagini dusunmeyin derimyaaa sevindim öyleyse, yine de sütü artırmanın yollarını deneyim. İnşallah artar da mamaya gerek kalmaz. Ne kadar süre bu şekilde yaptınız siz? Eğer sütüm artarsa bırakcam, kesintisiz uykuya dalmayınca doymadığını düşünüyorum ki doymuyor muhtemelen şimdilik mama şart gibi
Ben solgar,in bira mayasi hapindan memnun kalmistim baya ama bir siseden sonra almadim gerek kalmadi emzirdikce sut artiyor.Yoksa onu bunu ye devamli stres altindaydim ne yesem diye bir de yapaniniz yoksa zor
Memelerin dolması iyi bir şey değildir, dolu memede süt üretimi dorur, sürekli emilsin boşalsın ki süt üretilsin.
Sütü artıran şey emzirmektir. O çaylar filan hep satış taktiği. Ayrıca rezene de emziren annelere önerilmiyor, genotoksik.
Mamayı da azaltarak bırakabilirsiniz. Emzik biberon meme reddi yapabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?