- 5 Ekim 2020
- 13.437
- 35.898
- 548
- 36
Geceleri çocuk uyumuyor mama veriyorum arkasına emziriyorum memede uyuyor ama emmiyor gündüzleride ben uyuyamıyorum çatlıcam artık uykusuzluktan
Devamlı veriyorum ama çok kısa emiyor uyuyor emdikten sonra sağmaya çalışıyorum süt gelmiyor
Benim tüp bebekle 3.denememde olduNe demek rica ederim. Benim bebegim olmadı ama bi umut olursa diye takip ediyorum
Hangi doktora gitmem lazım bunun içinemzirme danışma ile görüşün bütçeniz varsa gerçekten önemli bir konu. Sütünüz yoksa artar artmaz diye sizi yönlendirir boşuna böyle ikilemde kalmazsınız. Veya sağlık ocağına ebeye falan danışın. Psikoloji de çok önemli bu süreçte.
Gerçekten sütünüz azsa da doktorların önerdiği bir ilaç var belki onu reçete ederler.
yiyeceklerle süt artar ama sütünüz vardır mesela 120 cc çıkıyordur soğanlı bulgur yersiniz 180 olur. Gibi. Yoksa da yoktur. Bunu tecrübeli bir kişinin sizinle süt sağıp yorumlaması lazım.
Tup bebekten korkuyorum insallah gerek kalmazBenim tüp bebekle 3.denememde oldu
Sakın vazgeçme
Annem var ama yinede kendim bakıyorum gündüzleri bari uyusam diyorum en fazla yarım saat uyuyabiliyorumDestek olacak kimse yok mu? Gece mama alıyorsa siz uyusanız biraz?
İnşallah gerek kalmaz canım bizim tüp bebekten başka şansımız yoktu malesefTup bebekten korkuyorum insallah gerek kalmaz
Amh niz kacti acaba bide esinizin sperm sonucu filanİnşallah gerek kalmaz canım bizim tüp bebekten başka şansımız yoktu malesef
Benim herşey normaldi canım eşimin sperm sayısı çok düşüktü 500.000 bu sebeple tüp bebek yaptıkAmh niz kacti acaba bide esinizin sperm sonucu filan
Hangi doktora gitmem lazım bunun için
Merhaba ,Merhaba kızlar
5 aralık’ta doğum yaptım 3 gün bebeğimi emzirdim ama malesef sonra sarılık oldu meğer göğüslerimde süt tıkanması olmuş göğüs pompası aldık pompayla tıkanıklık açıldı şimdide sütüm çok ama çok az geliyor eczaneden anne sütü arttırıcı damla aldık rezene çayı anne sütü çayı hepsini içiyorum ama sütüm yinede çoğalmıyor bildiğiniz başka bir şey varmı
Bende eczaneden aldım günde 3 kere 20 damla bestlak adı bunun dışında anason çayı ve anne sütğ arttırıcı çayda içiyorum ama malesef doğru düzgün sütüm yokMerhaba ,
Öncelikle bebeginiz hos gelmiş ,
Emzirmekten asla vazgeçmeyin. bu ilk kural
Süt artirici olarak Galactago damla kullaniyorum günde 3 kez 15 damla. yaninda bir mide ilaci isim versem mi bilemedim. o da günde 3 adet hap olarak. Ve yaninda kür yapıyorum (çemen, anason , kimyon) tarifi isterseniz veririm. Daha önceye oranla sütüm çoğaldı ama öyle ohoho dereler derelerr artisim yok tabi ki.
dip not : Süt artirici ne kullaniyorsunuz bilmem ama benimkini ilk eczaneden 160 tl ye almistim. ebebekte 70 ya da 80 lira imiş. aklinizda bulunsun ebebekte bütün süt artiricilar var.
Ben de sağımla sütümü arttırdım mamayı bıraktık ama hala her emzirmede çok kaygılıyım , yutkunuyor mu süt gidiyor mu, çok yoruldum artık.Bazı günler sütüm dolup taşarken bazen emzirirken elimle masaj yapa yapa sıka sıka sütü alsın diye yardımcı oluyorum o da ne kadar çıkıyor bilmiyorum, bazı gece kalktığımda göğüslerim taş gibi oluyor kendilinden süt damlıyor bazen de fooss.Kesinlikle yediğim içtiğim hiçbir şeyle farketmiyor iki gün aynı şeyi yiyorum bir gün sütüm çokken diğer gün az, neden böyle oluyor bir fikriniz var mı ? tekrar mama vermek istemiyorumSüt sadece uyku ve su ile oluşur
Bunu bilir bunu söylerim kırk doktor degistim heralde
Kirkida aynı şeyi söyledi
Günde üç dört litre su içer bebeegi eşime bırakır iki saatte olsa uyursam gün içinde, sütum taşıyor
Bebeğiniz huzursuzlanmıyosa belkide yetiyodur. Bebeginiz büyüdükçe memeleriniz onun ihtiyacı olanı üreticek ilk zamanlardaki gibi kıyafetlere gecen sütler olmuyo benimde bebişim 6aylık su an gögüslerim yumusak desem yeridir. Birde yediğimiz ruh halimiz etkiliyo bazen bazı geceler demeniz gibi taş gibi olabiliyo. Yettiğini düşünerek kendinizi olumlayın yetmediğini düşünüyosanız kilo ölçümü yapın bebeginizin ruh haline bakın kendinize güveninBen de sağımla sütümü arttırdım mamayı bıraktık ama hala her emzirmede çok kaygılıyım , yutkunuyor mu süt gidiyor mu, çok yoruldum artık.Bazı günler sütüm dolup taşarken bazen emzirirken elimle masaj yapa yapa sıka sıka sütü alsın diye yardımcı oluyorum o da ne kadar çıkıyor bilmiyorum, bazı gece kalktığımda göğüslerim taş gibi oluyor kendilinden süt damlıyor bazen de fooss.Kesinlikle yediğim içtiğim hiçbir şeyle farketmiyor iki gün aynı şeyi yiyorum bir gün sütüm çokken diğer gün az, neden böyle oluyor bir fikriniz var mı ? tekrar mama vermek istemiyorum
Ben de sağımla sütümü arttırdım mamayı bıraktık ama hala her emzirmede çok kaygılıyım , yutkunuyor mu süt gidiyor mu, çok yoruldum artık.Bazı günler sütüm dolup taşarken bazen emzirirken elimle masaj yapa yapa sıka sıka sütü alsın diye yardımcı oluyorum o da ne kadar çıkıyor bilmiyorum, bazı gece kalktığımda göğüslerim taş gibi oluyor kendilinden süt damlıyor bazen de fooss.Kesinlikle yediğim içtiğim hiçbir şeyle farketmiyor iki gün aynı şeyi yiyorum bir gün sütüm çokken diğer gün az, neden böyle oluyor bir fikriniz var mı ? tekrar mama vermek istemiyorum
Kelin ilacı olsa önce kendi başına sürer misali bende bu konuda çok çaresizim hala mama içiyor çünkü sütüm çok az elimle göğüs başımı sıkıp zorla bi damla çıkarıyorumBen de sağımla sütümü arttırdım mamayı bıraktık ama hala her emzirmede çok kaygılıyım , yutkunuyor mu süt gidiyor mu, çok yoruldum artık.Bazı günler sütüm dolup taşarken bazen emzirirken elimle masaj yapa yapa sıka sıka sütü alsın diye yardımcı oluyorum o da ne kadar çıkıyor bilmiyorum, bazı gece kalktığımda göğüslerim taş gibi oluyor kendilinden süt damlıyor bazen de fooss.Kesinlikle yediğim içtiğim hiçbir şeyle farketmiyor iki gün aynı şeyi yiyorum bir gün sütüm çokken diğer gün az, neden böyle oluyor bir fikriniz var mı ? tekrar mama vermek istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?