• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süt sorunu

Nevali

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2020
314
124
53
38
Merhaba kızlar
5 aralık’ta doğum yaptım 3 gün bebeğimi emzirdim ama malesef sonra sarılık oldu meğer göğüslerimde süt tıkanması olmuş göğüs pompası aldık pompayla tıkanıklık açıldı şimdide sütüm çok ama çok az geliyor eczaneden anne sütü arttırıcı damla aldık rezene çayı anne sütü çayı hepsini içiyorum ama sütüm yinede çoğalmıyor bildiğiniz başka bir şey varmı

Haşlanmış tavuk, bulgur pilavı,yoğurt corbasi bende acayip süt yapiyordu. Birde normal ekmek yemedigim günler sütümun azaldığını hissediyordum.

Merhaba kızlar
5 aralık’ta doğum yaptım 3 gün bebeğimi emzirdim ama malesef sonra sarılık oldu meğer göğüslerimde süt tıkanması olmuş göğüs pompası aldık pompayla tıkanıklık açıldı şimdide sütüm çok ama çok az geliyor eczaneden anne sütü arttırıcı damla aldık rezene çayı anne sütü çayı hepsini içiyorum ama sütüm yinede çoğalmıyor bildiğiniz başka bir şey varmı
Süt sadece uyku ve su ile oluşur
Bunu bilir bunu söylerim kırk doktor degistim heralde
Kirkida aynı şeyi söyledi
Günde üç dört litre su içer bebeegi eşime bırakır iki saatte olsa uyursam gün içinde, sütum taşıyor

Süt sadece uyku ve su ile oluşur
Bunu bilir bunu söylerim kırk doktor degistim heralde
Kirkida aynı şeyi söyledi
Günde üç dört litre su içer bebeegi eşime bırakır iki saatte olsa uyursam gün içinde, sütum taşıyor
Çok uykusuzum bebeğime gece kalkıyorum çok uykusuz kalıyorum gündüzleri kızım uyuyunca uzanıyorun uyuyamıyorum

Uyku, bol sıvı.
Bir de bebeğin emmesi. Özellikle gece emmesi çok önemli. Süt o zaman daha çok artıyor.
Emzirdikten sonra da sağım yapın

Çok uykusuzum bebeğime gece kalkıyorum çok uykusuz kalıyorum gündüzleri kızım uyuyunca uzanıyorun uyuyamıyorum
Uyku uyumazsanız sütünüz olmaz. Ailelerden destek alın imkan varsa.4. Ay uyku gerilemesinde inanılmaz uykusuz kaldım, bir de hastalandım hiç dinlenemedim sütüm hemen azaldı. Mama takviyesi yapmak zorunda kaldım
Simdi ben de damla kullanıyorım, gece emziriyorum arada hala takviye yapsam da eskiye göre daha iyi. Mutlaka uyumanız lazım

Geceleri mama alıyor meme almıyor memede uyuyor kesinlikle emmiyor
Çünkü uğraşmak istemiyor. Benimki de öyleydi. Ama göğüs dolu olunca alıyor. Emzirmeseniz de sağım yapın. Emilmeyen göğsün 4 saatte bir sağılması lazım ki beyin süt ihtiyacı olduğu sinyalini alsın süt üretsin. Yoksa üretmez

Gece mama alıp uykuya devam ediyorsa eşiniz baksın bir iki gece. Siz dinlenin

Uyku yoksa zor oluuor
Ailelerden bı insan evladı yok mu siz emzirdikten sonra alıp bir sonraki emzirmeye kadr bebisi idare etse

Merhaba kızlar
Benim doktorum bana sut senin beyninde demişti hep sutum var bebegime yetiyor de kendi kendine ve bol bol emzir bebegin mık dese ver göğsünü agzina sütun çoğalır emin bide bebeğin emdikten sonra sag vücuduna daha süte ihtiyaç var mesajı gonderiluyormus öyle bide bol bol su

Merhaba kızlar
Doktorların dediği şey 1 stresten uzak durmak 2 bol su içmek 3 bol emzirmek. Emzirdikçe süt artıyor. Tabi iyi beslenmek de önemli. bebeğiniz hastanede değilse çok uzun emzirin. Benim sütüm kıt kanaat yetiyordu oğlumun kilo alımı hep düşük çıkıyordu mama vermemeyi aşırı kafayı taktığım için ben saatlerce emziriyrodum. Çok sık emzirdim. Kilo alım alt sınırda da olsa yetti mama vermem gerekmedi. Ama bu sefer de çok sık mastit olmuştum. Belki benim ki yapılsaldır. Ben çok kafaya takıyordum şimdiki aklım olsa o kadar kafaya takmazdım. Bolca emzirin bolca su için ve kafanız rahat olsun biraz mama alması dünyanın sonu değil almasa daha iyi tabi ama kafaya takmamaya çalışım.

Merhaba kızlar
E bebekte sut arttici çaylar varmış, ınstagramda asena kızilarslan a bakin oda yeni dogum yapti ve emziriyor bayagi arastirma yapıyor kullaniyor

Benim doktorum bana sut senin beyninde demişti hep sutum var bebegime yetiyor de kendi kendine ve bol bol emzir bebegin mık dese ver göğsünü agzina sütun çoğalır emin bide bebeğin emdikten sonra sag vücuduna daha süte ihtiyaç var mesajı gonderiluyormus öyle bide bol bol su
Devamlı veriyorum ama çok kısa emiyor uyuyor emdikten sonra sağmaya çalışıyorum süt gelmiyor

E bebekte sut arttici çaylar varmış, ınstagramda asena kızilarslan a bakin oda yeni dogum yapti ve emziriyor bayagi arastirma yapıyor kullaniyor
Takip edeyim hemen sağolun
Uyku yoksa zor oluuor
Ailelerden bı insan evladı yok mu siz emzirdikten sonra alıp bir sonraki emzirmeye kadr bebisi idare etse
annem var bitek oda bi benim bi kendi evi arasında mekik dokuyor

Uyku uyumazsanız sütünüz olmaz. Ailelerden destek alın imkan varsa.4. Ay uyku gerilemesinde inanılmaz uykusuz kaldım, bir de hastalandım hiç dinlenemedim sütüm hemen azaldı. Mama takviyesi yapmak zorunda kaldım
Simdi ben de damla kullanıyorım, gece emziriyorum arada hala takviye yapsam da eskiye göre daha iyi. Mutlaka uyumanız lazım
Geceleri çocuk uyumuyor mama veriyorum arkasına emziriyorum memede uyuyor ama emmiyor gündüzleride ben uyuyamıyorum çatlıcam artık uykusuzluktan

Back