süt sağma makineleri sağma süreleri

bidik1983

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2012
644
479
73
Arkadaşlar merhaba

Bir arkadaşimdan aldığım medela marka elektrikli süt sağma makinem var.
Geçen gün deneyeyim dedim 20ml yi yarim saatte ssgdi..

Tum markalar bu kdr yavaş mi?yoksa benimkisi bozuk mu?
Philips avent markasıda mi bu kdr yavaş?

Yardım edin..lütfen..

yarım saatte 20 ml gerçekten çok az göğüslerinin durumu ne moralini bozmak gibi olmasın ama belkide sütün azdır yada bebeğini emzirdikten sonra denediysen normal
bende sürekli sağdım sütümü benimde sütüm azdı ama 15 dk. 2 göğüsten 90cc falan çıkardı bu arada benim makinem amedaydı

Canım manuel pompa ile bile yarım satte bundan daha fazla çıkar ben lansinoh manuel kullanıyordum şimdilerde sağmıyorum
Emzirdikten sonra mı sağdın acaba
Süt arttırıcı bişeyler içmeni ve bebişine bakarak sağmanı tavsiye edebilirim
Eğer iş yerinde sağıyorsan bebeğinin fotosuna bak :))
Bu süt kanallarını uyarıyor diye biliyorum
Ya da yanlış bi sağma yöntemimi uyguluyorsun tam ucunu yerleştirmemiş olabilir misin bilmedim ki :S

Teşekkürler arkadaşlar..

Ben emzirdikten snr sagmistim herhalde o yuzden bu ldr yavaş..sutum az değil çok şükür bayağı iyi durumda..
Peki bir soru daha soracağım..

Normalde bebek bir emmede ne kdr cc sut icer?
Ve sütumu sagdiktan snr üstüne emzirsem gelie mi???

Teşekkürler arkadaşlar..

Ben emzirdikten snr sagmistim herhalde o yuzden bu ldr yavaş..sutum az değil çok şükür bayağı iyi durumda..
Peki bir soru daha soracağım..

Normalde bebek bir emmede ne kdr cc sut icer?
Ve sütumu sagdiktan snr üstüne emzirsem gelie mi???

ne kadar sut emdigi bebeginin kac aylik olduguna ve kilosuna gore degisir.ben eger sutum cok ise yani goguslerim dolu ise bir gogusumde bebegimi emziriyorum ayni anda digerini sagiyorum tabi tek gogusum bebegimi doyuracak kadar doluysa.bu arada emzirmeden sonra sagman daha dogru cunku gogusunu ne kadar bosaltirsan o kadar fazla sutun olur.Allah kolaylik versin

ne kadar sut emdigi bebeginin kac aylik olduguna ve kilosuna gore degisir.ben eger sutum cok ise yani goguslerim dolu ise bir gogusumde bebegimi emziriyorum ayni anda digerini sagiyorum tabi tek gogusum bebegimi doyuracak kadar doluysa.bu arada emzirmeden sonra sagman daha dogru cunku gogusunu ne kadar bosaltirsan o kadar fazla sutun olur.Allah kolaylik versin

evet bende emzirdikten sonra sağardım hep ; çünkü bebekler sonunu içmiyolar süt tazzikli gelmediğiiçin sütü snuda yağlı olan kısım o yüzden bende sağıp verirdim .bu arada bende lansilon manuel pompasını kullandım her iki göğsündende; (ortalama 2 saat arayla emzirdiğin zaman)80-90 cc çıkıyodu .en fazla 15 dakka falan sürerdi sağmam .çok güzel bi cihaz tavsiye ederim

Kizlar dun doktorumuzla konustuk. Ben de sagiyordum ve bana kizdi. Sagdigimizda cikansut miktarini gordugumuz icin moralimiz bozulabilirmis ve bu da sutumuzun azalmasina neden olurmus. Ayrica sagma makineleri bebegimiz kadar kuvvetli cekemedigi icin sutu arttirmazmis. Bebek ilk 5 dk icerisinde zaten sutun yuzde 70ini alirmis. Sonraki 5 dk ise yagli kismini.. 10 dk da doyarmis. 5-10 dk da anneyle iketisimi kuvvetlendirmek icin emzirmek gerekirmis. Yani 15-20 dk bir ogun icin yeterliymis. Bir ogunde tek gogus vermeliymisiz. Yani gogusler sirayla emzirilmeliymis. Gunde 6 kere bez islatiyorsa doyuyor demekmis. Kizlar bunu soyleyen profesor ayrica ogretim gorevlisi. Beni oldukca rahatlatti. Paylasmmak istedim sizinle.

Bende de Medela Swing var. sagmam cok uzun suruyor ve gogus uclarim hassaslasiyor. Fakat biliyorum ki sutum gayet iyi, pompalar oldugundan daha az cikariyor. Bebegin emmesi cok daha farkli.

bende madela kullanıyorum çalışıyorum ayrıyettende.saat 11:00 de 150 cc bazen 180 i buluyor birde saat 16:00 sağıyorum oda aynı şekilde çıkıyor..seninki çekmiyormu acaba .bazen çekmeyle ilgili ğproblemleri olabilıyormuş..:(

Back