Süt mü bozuk acaba?

asayram

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2011
222
1
46
Bursa
merhabalar;1 yaşında kızıma her zaman evde yoğurt yaparım.her hafta güvenilir köy sütçümüz var ondan alırım.az önce yine aldım.hemen kaynatayım diye ocağa koydum ama süt kaynayınca peynileşmeye başladı ve yeşil bir su oldu yüzeyde ise çökelek gibi peynir oluştu.şimdi ne yapayım ben.ilk kez böyle bir şeyle karşılaştım.süt mü bozuk acaba.bu yaşadığımı bilen var mı acaba şoklardayım lütfen yazın...

canım büyük ihtimalle süt bozukmuş. sütcüne söyle ya da göster paranı geri al kızına da bu seferlik içirme.

ben hep tahta kaşıkla kaynarken havalandırarak kaynatıyordum yoğurt iyi tutsun diye ama bu kez tek değişik yaptığım şey metal kaşıkla karıştırdım buda kafamda soru işareti bıraktı ya...

Sür bozulmamış kesilmiş,
Kaşıkla alakası yok havalar sıcak ve sütler çabuk bozuluyor,sütler sağıldığında soğutmadan direk kazana koydukları ve sıcak olduğu için bozuluyor...
Ama sana lor peynir çıkmış birazcık tuzla sonrada at buzluğa böreklerinde boğaçalarında kullan.

Son düzenleme:
10 numarasın yasmin doğru araştırdım buldum cevabı sonra yine buraya döndüm senin yazdığını okudum.biraz daha emin oldum.ama ne olur profil resmini değiştir çok kortktum valla:52::52::52::52::52::52::18::18::18:

Back