Süt kanallarım tıkanmış :(

selege

İlayda Deniz
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2009
215
0
116
Kayseri
Dün gece bebeğimi emzirdikten sonra birden agrı girdi,sabaha kadar sürdü doktora gittim süt kanalların tıkanmış dedi,Benim kızım 3-4 saatte bir tek memeyi emiyor dogal olarakta diger memeye süt doluyor, o da sıkıntı veriyor.Aranızda aynı şeyleri yaşayan varmı? Varsa nasıl geçti? Eger geçmezse operasyonla boşaltacaklar,akıl verin lütfen...

bende yaşadım canım bu durumu ne kadar zor bilirim geçmiş olsun ben erken gittiğim için cerrahi müdahaleye gerek kalmadı,antibiyotikle halloldu.agumentin verdi doktor 65mg bebeklere yan etkisi yok 1 hafta kullandım düzeldi.birde göğsünü pompa ile çek sık sık ,süt birikince kanallar tıkanıyor,sağdığın sütü saklama kabına koy lazım olunca kullanırsın.

elektirikli bir pompayla sürekli sağacak,bir yandan da sıcak kompres yapacaksın..başka çare yok..birde antibiyotik kullan..

Selege 7 ay boyunca bu sıkıntıyı yaşadım, umarım seninki çabuk gecer.fazla sütü sağmama ragmen yine de süt kalıp kanallarımı tıkadı. defalarca hastanelik oldum ve antibiyotik kullandım,bebege bi zararı yok, kullanabilirsin.Sana tavsiyem masaj yapman.Yukardan, kol altlarından baslayarak uç kısma doğru masaj yap.daha sonra soguk sıcak kompres yap bi havlu yardımıyla. ardından da pompa ile cekmeye calış.Bu masaj cok agrılı oluyo sertleştiği için dayanmaya calış.

Arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekürler,sizindemi bebeğiniz emmediği için sorun yaşadınız,çok zor durum Allah kimseye yaşatmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…