süt içmeye alıştırma

cicek35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2007
125
0
15,5 aylık oğlumu memeden keseli 20 gün oluyor. fakat bir türlü st içmeye alıştıramadım ne yapcağımı şaşırdım . her türlü denedim ama bir türlü kabul ettiremedim. güzel peynir yoğurt yiyor aama genede süt içmesini istiorum annelik işte.. benim gibi olup da kabul ettiren varmı süt içmeyi?

Burayı özellikle takip edicem arkadaşım çünki benimde 15,5 aylık bir oğlum var ve bende yakında sütten kesmeyi düşünüyorum ama dediğin gibi süte alışmaz diye korktuğumdan birtürlü kesemiyorum...alıştıran akadaşlar küçük kutu sütleri pipetle vererek alıştırdıklarını söylüyolar ama her çocuk alırmı bilmiyorum..bizimikine denedim ama almadı...kimide gece uykuda vermeye çalış biberonla o zaman alışır diyolar ama ben hdaha denemedim...ben kesmediğim için zor olur alışması ama sen her duyduğunu dene bakalım hangisi etkili olacak...sana bol şans diliyorum bu konuda umarım yaramazın inadı uzun sürmez...sevgiler...

valla ben ilk önceleri kakaolu süt icirerek baslamistim..sonra ballida icmeye basladi..ben biberonla vermistim..ayrica diger süt ürünlerini yemesi senin icin iyi birsey..en azindan onlardan ihtiyacini karsilar...zaten zamanla süte alisacaktir..degisik sekillerde deneyebilirsin..meyveli ,kakaolu,balli..vs..insallah kisa sürede alisir..

evet pipetle denedim ama çok az miktar içiyor sonrası zorla çok isterdim şöyle biberonu alsın eline lıkır lıkır içsin sütünü :) kimbilir belki bi gün olur .. gecede denedim fakat benimkisinin uykusu öyle hafif ki hemen uyanıyor anlıyor süt verdiğimi malasef ki simdi sabah kahvaltılarına denemeye başladım sabah biraz içirebildim.malesefkı eme rken hiç alışmıyorlar ancak kestıkten sonra bıraz bıraz işte vermeye çalışıyorum. diğer süt ürünlerni yiyor allah dan bakalım inatla devam ediyorum hepimize bol süt içirmeli günler diliyorum :)))

evet benim oğlumda pipetle içmeyi cok severdi
çilekli kakaolu denemeni öneririm
yada pipetli meyve sularıyla başlayıp daha sonra süte geçebilirsin
bu arada benim oğlumda 15 aylık
yada biberona sütü koyup onun kendinin bulup içebileği bir yere koy
belki sen olmazsan yanında keşfetmek isteyebilir
ben bu yöntemle cok seye alıştırmışımdır oğlumu tadını ilk kez kez keşfettiği seylere karsı
isteksizlik olabilir ama zamanla alışacaktır canım bol sütlü günler :))

umarım alışır ya uğraşıyorum kimi zaman içiyor kimi zaman reddediyor çözemedim oğlumu bir türlü:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…