Bebek Beslenmesi süt içmek anne sütünü arttırır mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sempatik06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2010
367
4
46
Konya
26 gunluk anneyım sütüm sankı azmıs gıbı gelıyor,hosaf ıcıyorum bol su tuketıyorum,hurma yıyorum humana ıcıyorum ama sankı hala azmıs gıbı gelıyor yanı hıc şakır şakır olmadı...süt ıcmek arttırmı?bununla ılgılı bısey duymadım hanı gaz yaparmı dıye tedırgınım oyuzden danısmak ıstedım...deneyen yada olumlu faydasını goren varsa cevaplarınızı beklıyorum....tesekkurler.....

26 gunluk anneyım sütüm sankı azmıs gıbı gelıyor,hosaf ıcıyorum bol su tuketıyorum,hurma yıyorum humana ıcıyorum ama sankı hala azmıs gıbı gelıyor yanı hıc şakır şakır olmadı...süt ıcmek arttırmı?bununla ılgılı bısey duymadım hanı gaz yaparmı dıye tedırgınım oyuzden danısmak ıstedım...deneyen yada olumlu faydasını goren varsa cevaplarınızı beklıyorum....tesekkurler.....

Ben hastaneden çıktığımdan itibaren süt ile un kurabiyesi yedim devamlı,:125:
(tabi diğer süt yapıcı gıdalardan da yedim)sütüm kıyafetime kadar çıkardı gece gündüz.
buarada bebeğinde hayırlı olsun,güle güle büyüt inş....

Son düzenleme:
Benim de sütüm az ne yazık ki 1 . ayın sonunda bebeğim 300 gr almış dr ye süt yapıcı şeyleri sorduğumda çorba bol su hoşaf ve süt içmemi söyledi. Yine uzman tv de çocuk hekimi emziren annelerin günde en az 1 lt süt ve süt ürünü tüketmeleri gerektiğini söylemişti. Emzirdiğimiz için tüketmeliyiz. Yoksa çocuk depolarımızdan beslenir.

Süt gaz yapmıştı bana. Ama ben bol bol su içmiştim. Bi de Humana still tea.. Gerçekten sütümü artırdı tavsiye ederim.

Doktorum banada süt içmemi ve bol sıvı tüketmemi özellikle suyu önermişti.süt gaz yapar düşüncesiyle en başta içmemiştim fakat sonra laktozsuz gaz yapmayan sütlerden aldım içiyorum.sütümde şuan iyi:nazar:
gün içinde devamlı sıvı tükettiğim için içtiğim sütün tekbaşına etkisi nekadardır bilmiyorum:44:

malesef humana hoşaf bol süt su ne yaptıysam sütüm artmadı mamayla beraber besliyorum oğlumu. şimdi bira mayasını duydum onuda deneyecem 4 aylık oğlum ama mamayıda sadece uykusunda 75 ml içiyor:(
:nazar::nazar:

Süt işi moral işi. Önce sütün artacağına inanıp mutlu olmak gerek.
Sonra bol sıvı.
Birçok yiyeceğin sütü artırdığı söyleniyor, ama bence bu kişiden kişiye değişiyor.
Bende sütü artıran yiyecekler; süt, kuru börülce, helva, su, Humana süt çayı, rezene, taze meyvelerden komposto ve bol dereotu olmuştu.
Ancak ilk aylarda gaza da dikkat etmek lazım. O da anneye ve bebeğe göre değişiyor. Benim bebeğim çok gazlıydı, doktor bana "Sende gaz yapan bebekte de yapar." demişti. Süt bende oldum olası çok gaz yaptığı için kesmiştim sütü.
Soğan da mesela çok tavisye ediyorlar süt için ama gaz nedeniyle ben onu daçiğ yiyememiştim, bol bol közleyip yemiştim.
Ama bildiğim birşey varsa, en çok süt yapan şey uykuuu. Bebeğiniz her uyuduğunda siz de uyuyun.

gece yatmadan önce mutlaka 1 bardak laktozsuz süt içtim sabaha sütümü gerçekten etkiliyordu.

bugün sağlık ocağındaki doktorla görüşmemde bol bol su içmek ve besleyici gıda almak dedi.zaten süt depo halinde göğüste beklemiyor çocuk çektikçe oluşuyor.benim göğsüm büyük küçük demeden emzirin dedi.süt emzirdikçe oluşan bişi olduğundan ümitsizliğe kapılmadan emzirin dedi.ayrıca gereksiz beslenipte kiloda almayınd edi.

bugün sağlık ocağındaki doktorla görüşmemde bol bol su içmek ve besleyici gıda almak dedi.zaten süt depo halinde göğüste beklemiyor çocuk çektikçe oluşuyor.benim göğsüm büyük küçük demeden emzirin dedi.süt emzirdikçe oluşan bişi olduğundan ümitsizliğe kapılmadan emzirin dedi.ayrıca gereksiz beslenipte kiloda almayınd edi.

yalnız dikkat etmen gereken bir nokta var,aşırı süt tüketimi bebekte inek sütü alerjisini tetikleyebilir.Arkadaşım yaşadı bu sorunu,günde 1.5 lt süt içiyordu sütüm olsun diye ama anne sütünden geçiyormuş inek sütündeki maddeler,kızı inek sütü içemiyor,alerji yapıyormuş,keçi sütü içiyor,doktor aşırı süt içmesine bağlamış annenin,abartmamak gerek yani,her bebekte olmaz belki ama bünyesi hassas mı değil mi henüz alnlayamazsın,çok küçük bebeğin çünkü,abartmadan iç derim,bir de bence süt yapan şey su ve uyku,şahsen en ilk günlerde komposta vs içtim ama baktım şişicem,kafama göre takıldım ondan sonra,bol su içtim ve sütüm yok demedim,kesinlikle öncelikle beyinde bitiyor süt olayı bence,8 aylık olucak oğlum,hala da emziriyorum ama ilk 1 ay zor bir süreç,pes etme sakın,bir de bana doğum yaptığımda süt gaz yapar bebeğe dediler,ne kadar doğru bilemicem,ilk haftalar o yüzden içmedim ama sonra sütü sevdiğimden içtim ben,bir değişiklik olmadı gaz konusunda ama günde 2 bardağı geçmedim ben

Back