Kekler - Pastalar Süt Dilimi

konsolidasyon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
5
1

Süt Dilimi
, iki dilim yumuşacık kek arasında taze sütlü krema ve iki damla bal içerir. Süt Dilimi, özenle seçilen malzemelerden yapılır. Televizyon ekranlarında yayınlandığı günden buyana hep arar olduk süt dilimini. Hemen hemen her markette çocukların ilk durağı soğutucularda bulunan süt dilimleri. Kızım 2 yada 3 adet alalım yeter dememe rağmen anne bunlar çok güzel hem de içinde bal ve süt varmış diyerek yüklendikçe yükleniyor bana. Her market alışverişine gittiğimizde 5-6 adet alıp süt dilimi alıp sepete katıyor. Kızım bu iş böyle olmaz dedim ve sıvadım kolları süt dilimini kendim yapmaya karar verdim. Bir iki üç derken artık iki haftada bir süt dilimi yapıyoruz. Kızımın anne ımmmmmm mis gibi demesi beni mest ediyor. Süt dilimi tarifini açıklayıcı olarak yazdım sizlerde çocuklarınıza süt dilimi yapabilirsiniz. Bir tepsiden büyükçe dilimler keserseniz 18 adet hatta ortaca kesim yaparsanız çokça süt dilimleriniz oluyor.

MALZEMELER

• Kek Malzemesi
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Krema Malzemesi
  • 1 paket krem cremole (vanilyalı)
  • 2 paket krem şanti
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2,5 su bardağı süt
YAPILIŞI

• Kekin Yapılışı: Çırpma kabında pudra şekeri ve yumurtayı 4 dakika kadar çırpın.
  • Üzerine sıvı malzemeleri de katarak 2 dakika daha çırpın.
  • Sonrasında eleyerek un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin ve 2 dakika kadar çırpın.
  • Yağlı kâğıt serili dikdörtgen fırın tepsisine hamuru iki eşit parçaya bölerek dökün. (hamur az gibi görünür gözünüzü korkutmasın tam geliyor)
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Yaklaşık 6 dakika sonra fırının kapağını açın, içinizden 10 a kadar sayın ve tekrar kapatıp 4 dakika daha pişirin.
  • Pişen keki fırından alın ve soğumaya bırakın.
  • Bu arada kekler soğurken kremasını hazırlayalım.
  • Krema Hazırlama: Çırpma kabına 2,5 su bardağı sütü alın.
  • 1 paket krem kremolayı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Sonrasında 2 paket krem şanti, 2 yemek kaşığı bal ve 2 damla limon ekleyip çırpın ve dolapta 1 saat dinlendirin.
  • Keki Kremayla Birleştirme Aşaması:
  • Masaya ayrı ayrı 2 adet fırın tepsisi büyüklüğünde yağlı kâğıt serin.
  • Kek tamamen soğuduktan sonra kâğıdından tutarak masaya serdiğiniz yağlı kâğıdın üzerine ters çevirin.
  • Diğer tepsiye de aynı işlemi uygulayın.
  • Ters çevirdiğiniz kekin üzerinden yağlı kâğıdı yavaşça çıkarın.
  • Çıkardığınız taraf tepsiye gelecek şekilde yerleştirin ve diğer yüzeydeki yağlı kâğıdı da alın.
  • Dolapta soğuyan kremayı yerleştirdiğiniz kekin üzerine eşit şekilde sürün.
  • Diğer keki de kremanın üzerine yatırıp sıvazlayarak üstteki kekin kremaya yapışmasını sağlayın.
  • Şimdi buzdolabına üst soğutucu kısma kaldırın ve 3 saat sonra süt dilimini belli ebatlarda keserek servis edin. (kekin dört tarafını bıçak ile düzeltin ve dilimleme esnasında ara ara bıçağınızı ıslayın ki krema keke bulaşmasın.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…