• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süt artirmak icin motilium kullanan var mi?

CocoChanelmademoiselle

Bi kızı bi oğlu varmış 👩‍👧‍👦🥰🙏🏻
Pro Üye
22 Haziran 2016
12.668
57.649
598
Arkadaslar sutumde ciddi derecede azalma var.sinir stres bebegimin emmeyi reddetmesi uzerine azaldi.simdi tekrar alistirmaya calisiyorum ama sutum eskisi gibi gelmiyor.bu motilium reflu ilaci anne sutunu artiriyormus.kullanan var mi? Bebege bi zarari olur mu?

Son düzenleme:
Tek artiran o oldu 2 hafta falan kullandim sanirim sonra biraktm oneren drlar varmis ama prospektusu okuyunca ben biraktm sabah ole aksam.bir tane aliodum

Merhabalar, ben kullandım, denemediğim şey kalmadı sütü az gelen bir çok anne gibi. Sutumun bebeğime yetmediğini fark ettiğim ilk 2 hafta oturup ağladım üzüldüm, sonra kendime çabalamadan pes etmek yok dedim. Emzirme danışmanlarına , pedagoglara her önüme gelene danıştım. Bu süreçte bira mayası, rezene, blessed thistle diye bir bitki (Türkçesi sanırım şevketibostan) deve dikeni, çemenotu tohumu,rezene hepsini denedim. Gıda olarak her tavsiyeye atladım. En son Motilium u da kullandım. Bütün bu deneyimlerin özeti şu:

Uyku ve psikolojik iyilik hali süt üretiminizi en çok etkileyen iki etken. Stres seviyeniz Prolaktin salgınızı önemli ölçüde etkiliyor.
Bütün o otların hiç biri bende gözle görölür bir etki yapmadı.
Sütünüzü sağmak bir diğer önemli etken. Bebeğinizi emzirin ve ardından sağarak göğsünüzü boşaltın. (Ben MEdela Hastane tipi makine kiraladım.)

Motilium'a gelince, kullanmadan önce çok araştırdım. A.B.D de kullanımı yasaklanmış durumda. Fakat Kanada ve Avrupa ülkeleri dahil bir çok ülkede kullanılıyor ve süt arttırımı için 10 mg 3 tablet günde veriliyor. Özellikle evlat edinmiş ve emzirmek isteyen kadınlara. Bu da insanda şöyle bir beklenti yaratıyor, Doğum yapmamış kadınlarda bile süt yapıyorsa benimkini arttırmalı. Fakat benim için maalesef o da işe yaramadı.

Ben şu anda bahsettiğim bitkileri (hazır çaylarını temn ettim) tüketmeye devam ediyoeum ve stres yapmamaya çalışıyorum.

Çok uzun yazmayayım. Ben kendim çok üzüldüğüm ve uğraştığım için istedim ki benim deneyimlerim birilerinin işine yarasın. Cevap verebileceğim ek birşey olursa sorarsanız yazmaya çalışırım.

Tekrar merhaba hanımlar,

Önceki yazıma bir güncelleme eklemek istiyorum. İyice araştırdıktan sonra dozu arttırdım (3* 20 mg) ve sağma işlemini düzenli hale getirdim. Önceden düzenli sağmıyordum çünkü sağarsam bebeğim hemen peşinden emmek isterse emecek birşey kalmıyordu. Sonra düşündüm ve önemli olan bebeğimin anne sütü alması dedim ki danışman da böyle söylemişti. Bazen emzirip sağıyorum hemen peşine acıkmış gibi göründüğü için sağdığım sütü içiyor. Sonuç olarak neredeyse hiç mama vermiyorum artık. Çok uğraştım ama büyük ölçüde aldım emeğimin karşılığını. Allah'ım kimseye bebeğine yetmeme hissini yaşatmasın :(.

Bu arada ilacın Amerika da yasaklanmasının sebebi kalp ile ilgili problemlere sebep olması fakat bu durum damardan alınması durumunda gerçekleştiği için diğer ülkelerde bir ksıtlama yok. Yine de kullanmak isteyenin aklında bulunsun.

Tekrar merhaba hanımlar,

Önceki yazıma bir güncelleme eklemek istiyorum. İyice araştırdıktan sonra dozu arttırdım (3* 20 mg) ve sağma işlemini düzenli hale getirdim. Önceden düzenli sağmıyordum çünkü sağarsam bebeğim hemen peşinden emmek isterse emecek birşey kalmıyordu. Sonra düşündüm ve önemli olan bebeğimin anne sütü alması dedim ki danışman da böyle söylemişti. Bazen emzirip sağıyorum hemen peşine acıkmış gibi göründüğü için sağdığım sütü içiyor. Sonuç olarak neredeyse hiç mama vermiyorum artık. Çok uğraştım ama büyük ölçüde aldım emeğimin karşılığını. Allah'ım kimseye bebeğine yetmeme hissini yaşatmasın :KK43:.

Bu arada ilacın Amerika da yasaklanmasının sebebi kalp ile ilgili problemlere sebep olması fakat bu durum damardan alınması durumunda gerçekleştiği için diğer ülkelerde bir ksıtlama yok. Yine de kullanmak isteyenin aklında bulunsun.
İyi günler bize sizinle aynı durumu bire bir yaşıyoruz ilacı bırakınca sütde azalma oldumu onun hakkında bilgi verebilirmisiniz lütfen tecrübe sahibi bir insana ihtiyacımız var

Bu ilaci doktor onerisi ile kullanan var mi?
Ben kullandım Motilium kadin doğum doktor um hastaneden çıkmadan yazdi iç bu ilacı yan etkisi süt yapacak dedi. İçtim etkisi oldumu bilmem . Ben aynı anda emzirme sonrasi sagim yapıyordum. Arttırdım sütümü.
Ayrıca ilacı büyük kızıma kusma önleyici olarak veriyorlardı hastayken sonradan farkettim hatta bebeklerede kilosuna göre cekilen şurubu var aynı isimde.

Back