Bebek Beslenmesi Süt alerjisi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

maviisever

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2018
778
203
103
Kızlar artık yazmaktan bende sıkıldım uzun bir süre inşallah konu açmak zorunda kalmam Dün geceyi biraz zor geçirdik o yüzden gece mamasını listeden kaldırdım her neyse aramızda bebeği süt alerjisi olan anneler muhakkak vardır ya da bilgisi olan evde tarhana var baharatsız tuzsuz salçası sade yavan bir şekilde bebişe yapmak istiyorum ev yapımı tarhana oldukçada sağlıklı biliyorsunuzdur zaten söylememe gerek yok ama yapılışında az da olsa yoğurt domates vs kullanılıyor çocuğa tarhananın hamurunda kullanılan domates gaz yapar mı? Birde yoğurt alerji yapar mı? Sonuçta direk yoğurt vermiyorum için de de bir sürü bir şeyler var falan emin olamadım... mesela ben peynir yediğim zaman dokunuyor süt ürünü ama pasta poğaça yediğim zaman bir şey olmuyor onlardan baz alıyorum sizce vermemde bir sıkıntı var mıdır ki? Sizlerin deneyimlerinize göre vericem danışmadan yapmak istemedim yine muhallebideki gibi olsun istemiyorum

Süt alerjisi olan çocuklar için yoğurtsuz tarhanalar var. Bunu satan sayfalarda var. Eğer çocuğunuzda süt alerjisi varsa bunu kabullenin. Emziriyorsanız siz ve bebeğinizin beslenmesini kısın. Allerjik bebekler için tarifler kitapları var bunlardan yararlanın. Arkadaşımın oğlunda çoklu besin alerjisi vardı ( süt ürünleri ve hayvansal gıdalar) kız hem kendi diyet yaptı 40 kiloya falan düştü sadece sebze yedi. Hem oğluna diyet yaptı şimdi 2 buçuk yaşında ve geçti. Zamana bırakın siz nasıl olsa bir şey olmaz bünyesi alışsın derseniz her şey daha da zorlaşır sürekli hazımsız ağlayan karın agrısı olan ve besinleri sindirmekte zorlanan bir bebeğiniz olur. Çocuk alerji ve umminoloji Dr. Gidin. Önerileri doğrultularında besinleri deneyin. Not: bebek hemşiresi

Zaten ben elimden geldikçe dikkat etmeye çalışıyorum süt ürünleri (peynir süt kaşar yoğurt vs ) kesinlikle yemiyorum ama bi ara poğaça pasta falan yemiştim az bir şey dokunmamıştı galiba direk saf süt ürünleri dokunuyor doktorumuz 7. Ayında gel hem genel testler yapıcakmış hemde bir kaç tane alerji testi yaptırcakmış (kan alma) belki çoklu besin alerjiside olabilir demişti ay başında 7 aylık oluyor gidicem artık ona göre yol çizerim ama yinede çocuk alerji uzmanına gitmem gerekir mi sizce? Yararı olur mu yoksa zaten kendi doktorumuzda ilgileniyor diyip sadece onla mı kalalım?

Takip eden Doktorunuza gidin dediği testleri yapsın ve bi beslenme planı çıkarsın. Baktınız planı uyguladığınız halde huzursuz gece uyumaları azaldı döküntü gaz sancısı gibi problemler var o zaman çocuk allerji dr. Una gidin sonuçta bu işin ehli onlar. Çocuk doktorlarından daha spesifik bir alan olan allerji üzerine uzmanlaşmış. Size daha iyi bir yol çizer. Arkadaşım bu sayede atlattı yine de uzun bir süreç

Basit gibi gözükse de çok komplike cevaplar içerir. Alerji seviyenize göre değişir. Ben kendim yapıyorum tarhanamı. İçine yoğurt koymadan. Bebeğim 8 aylık olacak nerdeyse. Ona da öyle yediriyorum. Yaptığım tarifleri de instagram hesabımda yayınlamaya başladım artık. Ek gıdayla birlikte insan ne yapacağını şaşırıyor. Biraz da olsa katkım olsun annelere diye.

Zaten diyet acarken ilk firinlanmis urunlerle diyet aciliyor. Bazi cocuklarda o da alerji yaoabiliyormus. Biz sut diyetini 6. Ayda acmistik sonrasinda tarhana corbasi verdim. Anaflexi durumunda alerjisi yoksa azicik verip deneyebilirsiniz ? Ama sabah erken ilk ogununde verin ki gun sonuna kadar gozlemlemis olursunuz.

Yararı olur mu yoksa zaten kendi doktorumuzda ilgileniyor diyip
Kesinlikle gidin benim kizim 2 aylikken alerji teshisi koydu pandemi falana eaya girince 6 aylik bile degildi kan ve kaka testi yaptirdik. Ara ara genel durumuna bakmak icin testler veriyoruz ki besin alerjili bebeklerde astima cevirme riski var o yuzden takipli olmaniz gerekiyor. Su an 2 yasini doldurmak uzere mevsim gecislerinde hastalaniyo cocuk doktorumuz baska alerjilerimiz olabilecegini de soyledi. Ve bizim gida alerjimiz gayet iyi durumda sukur sut bitti yumurtaya vardi oda baya dustu dikkat ediyoruz. O yuzden lutfen alerji diyip kucumsemeyin hayatini etkiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…