• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süt alerjisi beslenme

Milena35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2019
3.063
2.923
133
38
Kızlar merhaba bir arkadaşım için bebeğini emziren ve süt alerjisi olan annelerden yardım istiyorum. Arkadaşım gerekli kan tahlillerini yaptırdı. Doktor emin olamadı ama yediklerine dikkat et dedi. Şimdi bu dönemi geçirmiş geçirmekte olan annelerin nasıl beslendiği ve arkadaşımın neler yapabileceğine dair bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler🙏

Kızlar merhaba bir arkadaşım için bebeğini emziren ve süt alerjisi olan annelerden yardım istiyorum. Arkadaşım gerekli kan tahlillerini yaptırdı. Doktor emin olamadı ama yediklerine dikkat et dedi. Şimdi bu dönemi geçirmiş geçirmekte olan annelerin nasıl beslendiği ve arkadaşımın neler yapabileceğine dair bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler🙏

Milena, tahlil yapamadi emin olunamadi diye birsey yok once onu bi netlestirelim.

Sadece kan degil, gaita, bulasma, ayristirma testleri vs yapilmali.

Arkadasinin bebegi neler yasiyor onu da tam anlatman gerekiyor.

Ankara'daysa ya da gelme imkani varsa Ankara'ya Hacettepe Üni Cocuk hastanesi Gastroentroloji bolumunden randevu alsin. Bastan sona olabilecek her hastaliga bakilmali. Cunku sut alerjisi sanilip, kisa surede cok riskli boyutlara donusebilecek rahatsizliklar var.

Oyle aman alerjiymis diye gecistirilecek bir hikaye degil bebekte sut alerjisi.

Bunlar disinda bebegimde anne sutune alerji teshisi konmustu baska bir hastanede mamayla beslemem icin rapor dahi cikartilmisti.

Ben mamayla beslemek istemedigim icin Hacettepe'nin kapisini calmistim. Bebegime sut alerjisi teshisi kondugunda 18 gunluktu.

Gunde 8 kez asiri civik kaka yapiyordu.
Kakasinda kan ya da mukus cikiyordu ama her seferinde cikmiyordu. Sarilik degerleri tehlikeli degildi ama dusmuyordu bi turlu.

Haklısınız . İzmirdeyiz ama bazı doktorlar bu şekilde söylemiş

Milena, tahlil yapamadi emin olunamadi diye birsey yok once onu bi netlestirelim.

Ankara'daysa ya da gelme imkani varsa Ankara'ya Hacettepe Üni Cocuk hastanesi Gastroentroloji bolumunden randevu alsin. Bastan sona olabilecek her hastaliga bakilmali. Cunku sut alerjisi sanilip, kisa surede cok riskli boyutlara donusebilecek rahatsizliklar var.

Bunlar disinda bebegimde anne sutune alerji teshisi konmustu baska bir hastanede mamayla beslemem icin rapor dahi cikartilmisti.

Ben mamayla beslemek istemedigim icin Hacettepe'nin kapisini calmistim. Bebegime sut alerjisi teshisi kondugunda 18 gunluktu.

Kakasinda kan ya da mukus cikiyordu ama her seferinde cikmiyordu. Sarilik degerleri tehlikeli degildi ama dusmuyordu bi turlu.

Bir aralar sadece patates zeytin soğanla yulaf kuzu eti koymasi mantar yesillik türevleriyle beslendim surekli karbonhidrat almaktan kilo aldım cok zordu diyete giren annelere Allah yardım etsin.3 yasina girecek kizim hala diyette kızim ben kizim 7 aylikken actim diyeti kizima kirmizi meyveler domates ve fermente olmayan süt ürünleri de yasak beni psikolojik olarak cok yipratti cocuk makarnayi bile anne yiyebiliyorum dimi diye sorarak yiyor bol sabir diliyorum

Bir aralar sadece patates zeytin soğanla yulaf kuzu eti koymasi mantar yesillik türevleriyle beslendim surekli karbonhidrat almaktan kilo aldım cok zordu diyete giren annelere Allah yardım etsin.3 yasina girecek kizim hala diyetteyiz kirmizi meyveler domates ve fermente olmayan süt ürünleri de yasak beni psikolojik olarak cok yipratti cocuk makarnayi bile anne yiyebiliyorum dimi diye sorarak yiyor bol sabir diliyorum
Çok teşekkür ederim. Sizede geçmiş olsun evet zor bi süreç arkadaşım forumuda kullanamıyor yardımcı olmak istedim. Zor bir durumda

Merhabalar öncelikle çok teşekkür ederim ilk sinek ısırığı gibi vücudunda benekler cıktı sonra bu benekler enfekte oldu göğsünde kalcasında çıkmaya başladı doktora götürdüm kan tahlilleri istedi kan tahlilleri temiz cıktı 1 yaşına kadar testler net sonuç vermez dedi alerjik gibi gözükmüyor ama olatabilir dedi şunalık çiğ süt ve dana etini yeme bukadar az kızarıklığa diyet vermiyorum dedi doktor net konuşmadı çıkan kızarıklıklar söndü şu an yara gibi kuruyor vücudundakilerde geçti dün tekrar kızarıklık cıktı vücudundan kakasında hiçbirşeyde bi problem yok sadece huzursuz sürekli bu yüzden şüphelendim tekrardan ilginize teşekkür ederim

Kucuk bebekte tahlildense deneme yanilma ile tespit edilebiliyor. Cok kucukken kan testinde cikmayabiliyor. Ek gidaya gecince deri testi yapmisti bize doktorumuz. Deri testi daha guvenilir sonuc veriyormus.
Ben siki bi alerji diyeti yaptim. Sebze, makarna, pirinc, kurubaklagiller ve kuzu eti yiyordum. Iceriginde yumurta da olabilir makarnanin. Onu da tepkiye gore deneyip gormek gerekebilir. Paketli urunlee yok. En onemlisi kalsiyum takviyesi.

IMG_7291.jpeg

Eklentiler

• IMG_7443.jpeg
    IMG_7443.jpeg
    89 KB · Görüntüleme: 139
  • D74CF55E-2136-4F49-8EB1-9E0A150C2D9A.jpeg
    D74CF55E-2136-4F49-8EB1-9E0A150C2D9A.jpeg
    104,8 KB · Görüntüleme: 131
  • IMG_7306.jpeg
    IMG_7306.jpeg
    161,5 KB · Görüntüleme: 230
Merhaba. Doktor araştırma sürecine devam ederken bir yandan da eliminasyon diyeti uygulayabilirsiniz alerji var mı yok mu varsa neye var anlamak için.

Şüpheli bütün gıdaları en az 1 hafta süreyle kesiyorsunuz. Bebek rahatlıyorsa mutlaka sorunu alerjidir. Sonra hangi gıdaları alerjisi var öğrenmek için kestiğiniz gıdaları tek tek test ediyorsunuz. Bu gıdaları sizin için en vazgecilmezden başlayarak sıraya koyabilirsiniz. Örneğin salçayı kesmistiniz ama salçasız yemek yiyemiyorsunuz. O zaman ilk test edeceğiniz gıda salca olmalı. Başka hiçbir kaçamak yapmadan salçalı yemek yiyorsunuz en az 3 gün. Bebekte olumsuz bir şey gozlenmezse salcaya devam edip mesela gluten denemeye başlıyorsunuz. Gluten de testi geçti, yumurta deniyorsunuz gibi gibi.

Aşağı tarim ve orman bakanlığı sitesinde yayınlanmış, uluslararası alerjik kabul edilen ve gıda paketlerinde belirtilmesi zorunlu gıdaların listesini ekliyorum.

Screenshot_20230727-132450_Chrome.jpg

Ne yiyebilir kısmına gelince. Bütün bakliyatları kimyon, soğanla pisirebilirsiniz. Karabugday pilavi yapabilirsiniz. Kinoadan kısır yapabilirsiniz. Mercimek ekmeği yapabilirsiniz. Keten tohumunu islayip jellestirerek yumurta yerine kullanabilir, nohut kekeki, mercimek keki, krep, pankek yapabilirsiniz. Ispanak, kereviz, bakla hariç sebze yemekleri yapabilirsiniz. Firin yemekleri çok güvenilirdir. Bir besin ne kadar çok piserse alerji riski o kadar azalır. O yüzden salatalara dikkat etmek gerekir. Turunçgiller alerjiktir, limona dikkat edin. Domates alerjiktir salataya koymayın. Kırmızı ve mor renkli her şeye temkinli yaklaşın. Yediklerinizi not ederseniz bebeğinizin artıp azalan belirtileriyle yedikleriniz arasında daha kolay ilişki kurarsınız.

Oglunuzun durumu benim kizimdan bayagi farkli. Bizde direkt mide bagirsak sistemini bozarak ilerlemisti. Cilt yuzeyinde belirgin, korkutucu sivilce, urtiker, dokuntu birsey yoktu.

Mide & bagirsak sorunlari ve uzamis sarilikti bizdeki belirtiler.

Cok gazliydi, asiri civik kaka (poposundan fiskirarak cikan bir sivi kakadan bahsediyoruz, kimi zaman seffaf kimi zaman acik sari)
Surekli kusuyordu, kusmugunda sut olduğu gibi geliyordu.

Kan degerleri cok degiskenlik gosteriyordu. Gaita testi yaptiklarinda cok farkli enzimler pozitif cikiyordu. (Enzimleri vs ozellikle yazmiyorum, cocugunda hastalik arayan anneler evhamlanmasin diye)

Bizdeki belirtiler yoksa, belki de cok korkulacak bisey olmayabilir. Izmir'de universite hastanesine gidin, bir de onlar arastirsin.

Bu arada kilo alimi vs iyiyse cok uzulmeyin bazen sadece dis dunyaya alismakta zorlaniyorlar minikler :)

Baska bir arkadas yazmis baslikta alerjiye karsi yememesi gerekenleri. Ben ekleyip cevabi uzatmayim. 😗

7bucuk aylik oglum var. 2.ayinda mukuslu kaka ile sut alerjisi olabileceği soylendi ve diyete girdim 1 ay onceye kadar sut ve sut urunu iceren hic bisey tuketmiyordum 1 aydir diyet acma donemindeyiz cok sukur şuana kadar sorunsuz geldik sira ogluma sut urunleri vermekte. Cok zor bi donem ne yiyecegimi sasirmis haldeydim herseyde sut türevi oldugu icin resmen iskence gibiydi cok kilo verdim buna ragmen emzirmeye devam ettim asla dayanamıyorum mamaya gecelim demedim. Karbonhidrat et balik tavuk agirlikli beslenmeye çalıştım bi sure sonra artik hic bisey yiyesim yoktu istahimda gitmisti. Ayni seyleri yemekte keyif vermiyordu. Kolayliklar diliyorim süreç zor ve biraz yipratici insallah atlatir ufak bebis bakalim oglum da gectimi bende onu bekliyorum

Kucuk bebekte tahlildense deneme yanilma ile tespit edilebiliyor. Cok kucukken kan testinde cikmayabiliyor. Ek gidaya gecince deri testi yapmisti bize doktorumuz. Deri testi daha guvenilir sonuc veriyormus.
Ben siki bi alerji diyeti yaptim. Sebze, makarna, pirinc, kurubaklagiller ve kuzu eti yiyordum. Iceriginde yumurta da olabilir makarnanin. Onu da tepkiye gore deneyip gormek gerekebilir. Paketli urunlee yok. En onemlisi kalsiyum takviyesi.
Cevabınız için teşekkürler. Makarna yı glutensiz mi alıyordunuz?

7bucuk aylik oglum var. 2.ayinda mukuslu kaka ile sut alerjisi olabileceği soylendi ve diyete girdim 1 ay onceye kadar sut ve sut urunu iceren hic bisey tuketmiyordum 1 aydir diyet acma donemindeyiz cok sukur şuana kadar sorunsuz geldik sira ogluma sut urunleri vermekte. Cok zor bi donem ne yiyecegimi sasirmis haldeydim herseyde sut türevi oldugu icin resmen iskence gibiydi cok kilo verdim buna ragmen emzirmeye devam ettim asla dayanamıyorum mamaya gecelim demedim. Karbonhidrat et balik tavuk agirlikli beslenmeye çalıştım bi sure sonra artik hic bisey yiyesim yoktu istahimda gitmisti. Ayni seyleri yemekte keyif vermiyordu. Kolayliklar diliyorim süreç zor ve biraz yipratici insallah atlatir ufak bebis bakalim oglum da gectimi bende onu bekliyorum
Çok teşekkürler inşallah sizde atlatmışsınızdır🙏

Back