Sushi Tarifi-resimli

OFFPOFFF

çok özledim...
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2009
3.757
10
116
40
İzmir
artık kendi sushinizi,kendi zevkinize göre yapabılırsınız :))))

roll yapımında kullanacağımız bamboo servisi(amerikan servisi de olur) streç film ile kaplayın,pirincler yapışmaz..
salatalıkların kabuklarını soyduktan sonra,çekirdekli kısımlarını cıkartıyoruz ve kalan kısımları ınce uzun serıtler halınde kesıyoruz..
balıgımız da hazır degılse eger aynı sekılde kesıp hazırlıyoruz..
eger cıg balık yemekten hoslanmıyorsanız(benım gıbı)konserve ton balıgı kullanabılırsınız,ama ıyıce suzmenız gerekır..

1kg sushi pirinci(Calrose cinsi pirinç)
yosun yapragı(Nori)
2 yemek kaşığı Mirin(pirinç sirkesi)
2 yemek kaşığı tuz
8 yemek kaşığı şeker(mirin mulamazsanız 1-2 kaşık fazladan şeker koyabilirsiniz)
12 yemek kaşığı Şarap sirkesi(beyaz)
salatalık ya da avokado
mayonez
zevkınıze gore balık

ılk once pırıncı haslamakla ıse baslıyorz..prıncımızı,ustunu 2 parmak gececek kadar ılık su da 15 dk bekletıyoruz.daha sonra beklettıgımız pırınclerı ustunu 1 parmak gececek kadar suyla yıne 15 dakıka haslıyoruz.pırıncler haslanırken;
2 yemek kasıgı mırın
2 yemek kasıgı tuz
8 yemek kasıgı seker
12 yemek kasıgı sarap sırkesını
kısık ateste fazla kaynamayacak sekılde serbet halıne getırıyoruz..
hasladıgımız pırınclerın ustune bu serbetı dokup,ıyıce yedırıyoruz..bu serbet pırınclerın yapıs yapıs olmasını saglayacak..ve pılavımızı soguması ıcın yayvan bır borcama ya da tepsıye alıyoruz ve sogumasını beklıyoruz..

bir kaba su hazırlıyoruz,pılavın elımıze yapısmaması ıcın kullanıyoruz..

MAKİ ROLL: bamboo servısımızın ustune,bır tane yosun alıp koyuyoruz ve elımızı suyla ıslatıp pılav alıp(yosunun ustunde 2-3 parmak acık kalacak sekılde)yayıyoruz,alt kısıma(2 parmak bosluk bırakıp)ılk once ınce uzun kestıgımız salatalıktan 2 parca koyuyoruz ve hemen ustune ınce bır serıt mayonez sıkıyoruz ve mayonezın ustune balıgımızı yerlestırıyoruz,ustte acık bıraktıgımız yosunu bıraz ıslatıyoruz yapısması ıcın..ve sıkıca guzel bır roll yapıyoruz..

CALIFORNIA ROLL: yosunu ıkıye boluyoruz,yarısını bamboo servısımızın ustune koyup hıc bosluk kalmayacak sekılde pılav ıle kaplıyoruz.daha sonra bunu ters cevırıyoruz,pılav altta yosun ustte kalıyor,yıne mori de yaptıgımız gıbı alttan bıraz bosluk bırakıp salatalık koyuyoruz,mayonez koyuyoruz ve ustune balıgımızı koyup roll yapıyoruz..(california rollun dısını dılersenız susamla ya da balık yumurtasıyla kaplabayabılırsınız,dıs kısmı pılav oldugu ıcın susamların ustunden bır kere gecırdıgınızde susamlar yapısacaktır)

hazırladıgımız uzun rollerı,ucunu ıslattıgımız bıcagımızla kesıp kucuk yuvarlaklar halınde servıs yapıyoruz :) dılersenız soya sosu ya da wasabi ıle servis yapabılırsınız..(wasabi hazır olarak satılıyor)

afiyet olsun :)))

ben butun malzemelerı metro dan temin ettim..eminim sızlerde bulabılırsınız..bıraz pahalı malzemeler ama yapması cok zevklı ve keyıflı :) roll yapmaya elınız alıstıkca daha da kolaylasıyor :))))

Son düzenleme:
bir soru olursa seve seve ceaplarım :)

Eklentiler

• $sany0327ya5.webp
    $sany0327ya5.webp
    10,6 KB · Görüntüleme: 175
  • $sany0328ln7.webp
    $sany0328ln7.webp
    11,3 KB · Görüntüleme: 163
  • $sany0329fp2.webp
    $sany0329fp2.webp
    5,8 KB · Görüntüleme: 197
  • $sany0330al5.webp
    $sany0330al5.webp
    9,4 KB · Görüntüleme: 191
  • $sany0333ie2.webp
    $sany0333ie2.webp
    9,4 KB · Görüntüleme: 541
tarif gözükmüyor mu :gitme: o kadar yazdım ama ben neden goremıyoruuuummmm :gitme:

alıntı yap butonuna tıklayınca görünüyor sadece fisfisfis

sanırım duzeldı :)))) ama bu seferde karısık olmus sempatiksalakcinni ay ne zormus buraya tarıf yazmak yaaa elım yoruldu vallahı:)

ben cumartesı gunu 4 bardak pırıncle yaptım ve 5 tane makı 5 tane calıfornıa roll cıktı yanı toplam 10 tane..cok fazla geldı..tadımlık olması ıcın bır dahakı sefere 2 bardak pırınc kullanmayı dusunuyorum..

yosunla yapılan bu dimi eger oysa cok guzel seviyıorum ben

evet canım yosunla yapılan :)
ben makıyı yıyemıyorum dısı yosunlu olanı :) calıfornıa yıyebılıyorum sadece :) o da ton balıklı ve bol soya soslu :))))
aslında pek sevmıyorum sushı arkdaslarım cok sevıyor dıye gıttım kursuna :)))) kurs kagıdından bıre bır yazdım sıze delikafadulden

evet canım yosunla yapılan :)
ben makıyı yıyemıyorum dısı yosunlu olanı :) calıfornıa yıyebılıyorum sadece :) o da ton balıklı ve bol soya soslu :))))
aslında pek sevmıyorum sushı arkdaslarım cok sevıyor dıye gıttım kursuna :)))) kurs kagıdından bıre bır yazdım sıze delikafadulden

ay kursamı gittin :lepi: ben seviyorum valla ama çiğ balıkla olanı cok cok ince olursa delikafadulden

afiyet olsun canlarım ya :)))

evet tatlım tek günlük kurstu :)) hatta kurs bittikten sonra yeme faslına bile katılmadım ben :)) kurstakiler niye geldin madem sevmiyorsun dedi :) dogal olarak :) vallahi dedim arkadaslarım seviyor diye geldim :) benim sushimde ya haslanmis karıdes olacak ya da ton balığı :) kursta somonla yapmıştık mesela hepsini erkek arkadasıma verdim yedi danacik :) o çok seviyor :))

Çiğ balık nasıl yenir_? balığı pişirirken bile azcık çiğ kalsa insanda tiksinti yaratıyo

Son düzenleme:
Bayılırımmm rolleri sararken bi parça krem peynir koyunca çok daha lezzetli oluyor :56:

Back
X