Rezeneli kek mi varmışYav rezenenin dili olsa benim burada ne işim var der.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Rezeneli kek mi varmışYav rezenenin dili olsa benim burada ne işim var der.
Zerre’nin çocukluk travmasıRezeneli kek mi varmış
KıyamamZerre’nin çocukluk travması
eline sağlık çok güzel olmuşHerkese Merhaba
Susamlı Kakaolu kek tarifimle geldim
Kekimiz için malzemeler
Eki Görüntüle 3335593
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
yarım çay kaşığı tarçın
ve susam..
Yapılışı için,
Yumurtalarımızı ve şekeri 5/6 dk mikserle çırpıyoruz.Sıvı malzemelerimizi ardından sırası ile ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Karışıma son olarak un,kakao,vanilya ,kabartma tozu ve tarçınımızı da ekledikten sonra biraz daha çırparak kek hamurumuzu elde ediyoruz.
Katı yağ ile her yerini yağladığımız kalıbımızaın her yerine de susam ekledikten sonra kek hamurumuzu döküyoruz.
Eki Görüntüle 3335599
Eki Görüntüle 3335594
Fırına koymadan kek hamurumuzun havasını almak için bir iki sallayıp sarstıktan sonra 170 derecede önceden ısıtılmış fırınımıza artık gönderebiliriz.
Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edip yaklaşık 50 dk kadar pişirme süresi ile kekimizi hazır hale getiriyoruz,
Eki Görüntüle 3335605
deneyeceklere afiyet olsun
Eki Görüntüle 3335596 Eki Görüntüle 3335601 Eki Görüntüle 3335602 Eki Görüntüle 3335606 Eki Görüntüle 3335609 Eki Görüntüle 3335612 Eki Görüntüle 3335614 Eki Görüntüle 3335616 Eki Görüntüle 3335618 Eki Görüntüle 3335621
Teşekkür ederim canımKukriiiiş bayıldım kekine de sunumunuda neler yapmışsın böyle
Teşekkür ederimeline sağlık çok güzel olmuş
Çok teşekkür ederim hanım ablacımHarika olmuş kukrişim ellerine sağlık olsun,sunumda süper olmuş başarılar diliyorum yarışmada
Ben de ilk defa duydum emziren anne keki mi acaba buRezeneli kek mi varmış
Rica ederim canımcım ellerine sağlık olsun.Çok teşekkür ederim hanım ablacım
Bunu Zerre nasıl biliyorBen de ilk defa duydum emziren anne keki mi acaba bu
Bilmiyorum aşko lohusa evinde yemiş olabilir mi acaba ,rezene deyince benim aklıma direk bebek ve emziren anne geliyor çünkü onlara faydalı yaBunu Zerre nasıl biliyor
Aşko Antep'te rezene ile kurabiye yapıyorlar. O mantıkla o taraflarda rezene tatlılara kullanılıyor gibi düşündüm. Zerre de o civarda oturuyor. Belki evlerde sık yapılıyordurBilmiyorum aşko lohusa evinde yemiş olabilir mi acaba ,rezene deyince benim aklıma direk bebek ve emziren anne geliyor çünkü onlara faydalı ya
Aynen aşko olabilir kullanılıyor demek ki tatlılarda da,ben bilmiyorum sadeceAşko Antep'te rezene ile kurabiye yapıyorlar. O mantıkla o taraflarda rezene tatlılara kullanılıyor gibi düşündüm. Zerre de o civarda oturuyor. Belki evlerde sık yapılıyordur
Neyse öğrenmiş oldukAynen aşko olabilir kullanılıyor demek ki tatlılarda da,ben bilmiyorum sadece
Aynen aşkomNeyse öğrenmiş olduk
Pericim ,canım çok teşekkür ederimKukrişiiiim şahane olmuş ellerine sağlık kuzum kokusu buraya geldi
o yakışır tolinciğime ,güle güle kullan sen deOooooo kukriyeye bak sen heleeeee. Ruzgargulu kalıptan bende de var hih.