dördüzlere benzemeye başladı. karnı doydukça eski adem gitti serhata furkana benzeyen adem geldi. dün yarışta sürekli serhatı onaylıyor, dünyanın sonu değil kazanamazsak gider istanbulda yeriz nusreti, size söz veriyorum bu 6 kişiye kazanamazsak istanbulda yemek ısmarlıcam. ama burada mücadelemizi sonuna kadar verelim. serhata, zor günler yaşadık abi zor günler yaşadık, güzel günler de onun meyvesi olacak demesi. serhat ne söylerse onay vermesi, hiç bir şey demese bile yani diyerek onaylaması, çok iyiydin diye tekrar tekrar yumruk tokuşturması. bu sözleri furkan söylese yadırgamam da ademe yakıştıramıyorum. adem açken daha mantıklı. bana itici gelmeye başladı. zaten gönüllülerde şaşırdı adem konuştuğunun adamı değilmiş, birbirlerinin arkasından neler söylediler diye bakakaldılar.
aslında o görüntü acunun sayfasında var izlemeniz lazım. hani bazı şeyler anlatılınca ne var ki bunda dedirtir ama olayın atmosferini görmek gerekir, işte tam da böyleydi.
İnternet sitesinden baktım şimdi. Ben izlemiştim zaten bunu. Ben bunda negatif bir şey göremedim.
Bu konuda değil ama 2-3 konuda Adem ondan beklemediğim şeyler yaptı. Ama pozitif yönleri sebebiyle kredisi yüksek. Kimse mükemmel değil. Adem içlerinde en az hata yapanı. Hataları da doğrularıyla yanlışlarıyla kabul edecek kadar ufak şeyler zaten.
Kendini kibirli dörtlüye benzetecek bir şey yapmamış ki. O dörtlü mobbing uyguluyordu, kendilerini üstün görüyorlardı ve kendilerinden zayıf olanları eziyorlardı. Adem böyle bir şey yapmamış.
Adem'in yaptığı iyi geçinmek ve takımı motive etmek. Bunlar zaten benim onda sevdiğim özellikler. Dörtlü mobbing yaptığında onlara karşı çıktı, şimdi mobbing yapmıyorlar, hem Adem'e hem de Sabriye'ye iyi davranıyorlar, o da onlara iyi davranıyor. Adam diyor zaten "ben kin tutamıyorum, bir şey olunca anında tepkimi veriyorum, içimde nefret büyütmüyorum, o yüzden sonradan unutuyorum" diye.
Bir de çok barışçıl bir insan. Şu anki barış hali onun hayaliydi zaten. Hiç saklamadı ki. Balıkları aldığında Sabriye'ye "İkram geri çevrilmez. Bugün biz alırız, yarın biz onlara veririz, onlar alır. Bu sayede belki aramız düzelir" demişti. Hır-gür kavgayı sevmiyor. Kendini veya başkalarını korumak için yapıyor. Şu anda da böyle bir koruma yapması gerekmiyor.
Oy potansiyeli hakkında hiçbir fikri yokken en güçlü yarışmacılar İlhan-Serhat-Furkan'a kafa tuttu ya benim için yeterli. Bu kişiler yine yanlış yapsalar, onlara yine kafa tutar eminim.
Gönüllülerden Adem'in arkasından Volkan ve Gökhan konuşmuş. Kendilerine baksınlar. Gökhan, arkasından "yalandan bayıldı" diyen Ogeday'a bile laf söylemeyen biri. Dediyse de biz görmedik. Sık sık "kişisel bir problemim yok" diyip duruyor. Volkan ise Gökhan'ın arkasından bir yığın laf sayıp şimdi de Gökhan ve diğerlerinin yanına gelip Ogeday'ın dedikodusu yapılırken sohbete katılıyor. Bu ikisinden birinin kalkıp da tek başına İlhan-Serhat-Furkan üçlüsüne kafa tutabileceğini sanmıyorum. Adem gerektiğinde yaptı. Gerekirse de yine yapar zaten.