- 30 Ağustos 2011
- 3.354
- 2.916
- 373
- Konu Sahibi insomnia06
yorum yazmak gibi bir düşüncem yoktu ama sorulan sorunun absürd olması kadar verilen yanıtların absürd olması da beni rahatsız etti.
öncelikle soruyu soran genç kızımıza;
bu işlerde öncelikle bilinçlenip sonrasında eyleme geçmeye karar vermen doğru olandır. Bilinçsizce yapılan eylemler , keyif vermeyeceği gibi baş ağrıtabilir de. internette her türlü bilgiye ulaşma ve öğrenme imkanın var. bilgi çağında bu soruyu sorman olmamış. önce bilgiye ulaş, sonra bu bilgiyi özümse ve ne yapacağına karar ver. verdiğin kararı uyguladıktan sonra da olacakları(olumlu ya da olumsuz farketmez) göğüslemeye hazır ol. kendini hazır hissetmediğin hiçbirşeyi yapmamanı tavsiye ederim. hazırsan ve buna da eminsen karar senindir, arkasında dur.
Yorum yazan bazı arkadaşlara ;
sizlerin yorumları da doğru gelmedi bana. 18 yaşında bir genç kız evlendiğinde bunu sorsa yine dalga geçecek miydiniz? ya da bu kadar sert yorumlar yazacak mıydınız? evlenmeden bir paylaşım yaşadığı için neredeyse taşlamadığınız kalmış. sizin doğrularınız size doğrudur, herkese doğru gelecek diye bir şey yok. herkesin kendi doğrusu vardır, yargılamak da kimseye düşmez. ahlak - onur tartışması açmamış kız. ama siz kızın ahlak anlayışını ciddi sertlikte eleştirmişsiniz. beden kendi bedeni, üzerinde tek söz sahibi O'dur. bedenine yaptıkları/ yapacakları O'nun sorumluluğundadır.Lütfen kendi değerlerinizi doğru, diğerleri yanlıştır düşüncesiyle fikir beyan etmeyin.
namus/ ahlak bacak arasında değil, beyindedir.
Ben cok guzel bir cevap yazmistim alaycida degildi ama beni itham etmis beni tanimadan boyle bisey soyleyemez..
İsteyen istedigini yasar buna kinse karisamaz namus bekaret herkes icin farklidir.biz bekaret kisminda yoginlasmadik yogunlastigimiz sey hicbir bilgi sahibi olmadan birseyler yasamak istemesi ve dogacak sonuclar.ben yasinin daha kucuk oldugunu dusunuyorum nedense oyle geldi.insan sevdigiyle birseyler yasayabilir ama yeri zamani sartlar ve sorumluluklari bilerek yasamali insan.birde bekaret konusunda takildigim herseyi yasayip sadece ordaki zarin saglam durmasimi bakir olmak buna karsiyim karsindakini kandirmaktir bu
Dediginiz gibi namus beyinde oluyor bu durumda zar saglam diye farkli olmuyor.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.