Sürpriz bebek ☺️

Miyuu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2015
39
34
37
Herkese merhaba kızlar ben 1 seneye yakın spor yapıyorum ve yine spor yaptığım zamanlarda hamile olduğumu öğrendim Allah'a çok şükür ki o ağırlıkların içinde o koşturmanın o esnemelerin içinde bebişimize bir zarar gelmemiş Elhamdülillah şuan 4 haftalığım ve ilk hamileliğim tabii ki Dr danışıcam yalnız benim gibi durumda olan vardır diye yazmak danışmak istedim spora hamile pilatesiyle devam etsem mi

Canım benim gittiğim kursta 2 tane hamile var plates yapan. Birinin kardeşi de yapmış hatta doktoru önermiş doğumu kolaylaştırıyormuş, onların hareketleri farklı zaten.

Canım benim gittiğim kursta 2 tane hamile var plates yapan. Birinin kardeşi de yapmış hatta doktoru önermiş doğumu kolaylaştırıyormuş, onların hareketleri farklı zaten.
Evet Doğumu kolaylaştırdığının bilincindeyim hatta hayatı kolaylaştırıyor Sadece ikilemde kaldım öyle

Pilates’in, Gebelik ve Doğum’a Yararları…

• Vücutta artan endorfin hormonu, fiziksel ve psikolojik rahatlama sağlar, gebeye kendini güçlü hissettirir.
  • Hamilelikten kaynaklanan bel ve sırt ağrılarını, bu bölgeleri güçlendirerek azaltır.
  • Kol ve bacaklardaki ödem ve şişlikler azalır.
  • Anne doğum sırasında gerekli soluma ve gevşemeleri daha güzel yapabilir.
  • Hamilelerin karın kaslarını güçlendirir ve denge- konsantrasyon kontrolünü arttırır. Bu sayede anne adayı normal doğuma daha iyi konsantre olur ve bebeğin doğumuna yardımcı olur.
  • Doğumdan sonra vücudun ve karın bölgesinin normale dönmesini hızlandırır.
  • Gebelikte ve sonrasında oluşan idrar kaçırma problemleri ortadan kalkar.
  • Gebelikte görülebilen hazımsızlığın azalmasına yardımcı olur.
  • İçerdiği nefes egzersizi sayesinde, annenin, gebelik sürecinde yaşadığı duygusal dalgalanmalardan daha az etkilenmesine yardımcı olur.
  • Anne adayı, yaptığı egzersiz sayesinde uykuya daha çabuk dalar, gününü zinde ve motive şekilde geçirir.
  • Doğum sırasında oluşabilecek yırtıklar azalır.
  • Cinsel yaşamın doğum sonrası normale dönmesini kolaylaştırır.
  • Hormonların etkisiyle zayıflayan göğüs kaslarının kuvvetlenmesini sağlar.
  • Yapılan araştırmalarda, hamilelik sürecinde egzersiz yapan annelerin bebeklerinin yaşam fonksiyonlarının, egzersiz yapmayanlara göre daha iyi çalıştığı görülmüştür.

Evet Doğumu kolaylaştırdığının bilincindeyim hatta hayatı kolaylaştırıyor Sadece ikilemde kaldım öyle

Nette bulduğum yazıyı paylaştım yukarda. Bizim spordan arkadaşımızın doktoru önermiş zaten, sen genede sor tabii ama onunda önereceğine eminim.

Sürersiniz ya Çok teşekkür ederim

Nette bulduğum yazıyı paylaştım yukarda. Bizim spordan arkadaşımızın doktoru önermiş zaten, sen genede sor tabii ama onunda önereceğine eminim.
Eğer sağlıklı bir gebelikse önerir benim durumuma bağlı spor güzel birşey ve ben çok seviyorum

Yapabilirsiniz bende evde yapiyorum :)

hayirli olsun canm yaaa :) bende cocuk istiyorm ama bi yandan da istemiyorum :) boyle suprz seklde olsa ne sevinirim ama :)

İlk 3 ay sakıncalı olabilir, bana doktorum önermedi. 3 aydan sonra vücut elverdiği ölçüde yapabilirsiniz. Siz doktorunuza sormadan yapmayın.

hayirli olsun canm yaaa :) bende cocuk istiyorm ama bi yandan da istemiyorum :) boyle suprz seklde olsa ne sevinirim ama :)
Valla çabuk iste süper bir duyguymuş sürpriz dediğim yapıyorduk yalnız bu aydan şüphem vardı olmaz dedim Allah nasip etti elhamdulillah Heleki babaya Verdiğiniz o an aman Allahım ne güzel bir duygudur misss mis

cok heveslendm ben ya :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…