sürekli yükselen prolaktin

hiiilal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2015
40
14
37
Arkadaşlar Selamun Aleyküm,
ilk defa bir konu açıyorum o yüzden doru yerdemiyim bilemiyorum
dün itibariyle evliliğimizin 3. yılımıza girdik Elhamdülillah :) evlendiğimden beri hiç korunmadım ve hiç gebelik oluşmadı. 2016 mayıs ayından beri prolaktin seviyemi ölçüyoruz. değerlerim kendi bağımsızlığını ilan etti !!!! şimdi;
27.05.2016 reglin 3. günü
AST: 39
ALT: 68
TSH: 2,46
E2: 33
FSH: 4,38
LH: 4,70
PROLAKTİN: 17,19 İLAÇ KULLANMAYA BAŞLADIM
PTH: 49,9
FOLİK ASİT: 11,70
B12: 364

İLACIM BİTTİKTEN SONRA Kİ TAHLİLLERİM:
02.08.2016
AST: 31
ALT: 56
TSH: 3,138
FSH: 3,80
PROLAKTİN: 15,69 DR. A BİR HAFTA SONRA ULAŞABİLDİM VE İLACI BIRAKMAMI SÖYLEDİ
FOLİK ASİT: 13,93
B12: 341

İLACI BIRAKTIKTAN 3 GÜN SONRA
12.08.2016
AST: 37
ALT: 59
TSH: 2,037
FSH: 3,29
LH: 3,32
PROLAKTİN: 18,61
FOLİK ASİT: 16,88
B12: 299

DEDİM Kİ HANİ REGL DEĞİLDİM ONDAN BÖYLE OLMUŞTUR. BİRDE REĞLİN 3. GÜNÜ YAPTIRAYIM DEDIM:
17.08.2016
AST: 39
ALT: 56
TSH: 2,281
E2: 30
FSH: 4,40
LH: 3,82
PROLAKTİN: 29.16
FOLİK ASİT: 18,97
B12: 284

Ankarada bana adam akıllı önerebileceğiniz bir kadın doğum doktorunuz varmı? bayan olmasını özellikle istiyorum :)
bu değerlerim hakkında bilgisi olan birileri varmı ?
lütfen yardımlarınız eksik etmeyin.
Allah razı olsun....

Zaten ust sinir 29 diye biliyorum, sinirdasin diye gorunuyo. Sut salgilayan hormon olarak da bilinen bu hormon salgisi, gebe degilken yuksek ise gebelige ve yumurtalarin calismasina engel oluyor. Ben de bugun ogrendim 49 cikti. Degerin iki kati nerdeyse. Mr cektirmen lazim. Doktoruna danis bu durumu. Ilac kullanman gerekiyosa kullan bence kisirlik gibi kotu bi sonuc cikarabiliyo

yeni gördüm yazdığını arkadaşım kusura bakma :) Prolaktin hormonum benım ilaç kullanmama rağmen düşmüyordu bu gün birşey öğrendim araştırıken, Beyaz - siyah ve mor (taze yada kuru) üzüm, incir (taze yada kuru), dere otu ve maden suyu bunlar prolaktin seviyesini yükselten besinlermiş !!!!! ve ben kan kan değerimden dolayı sürekli üzüm yerim, tam bir incir hastasıyımdır, zayıflamaya yardımcı oluyor diye sabahları aç karnına tutam tutam dere otu yerim ve maden suyu akşamları fazla yemek yemeyeyim diye yemekten önce içerim çok sık olmasa bile sevdiğim dayanamayacağım yemekler varsa özellikle alırım :) bu gün itibariyel hayatımdan bunları çıkartıyorum.... ve yine bu gün itibariyle testere dişli aslan pençesine başladım günde iki defa içiliyor sizede tavsiye ederim ama öncelikle doktor kontrolünü ihmal etmemek lazım :)

Bakalim ben de mr cekilicem iki gun sonra hipofiz mr olcak, adenom vs bi sorunum var mi diye. Sonuclarimi mutlaka paylasicam rabbim sifa versin hepimize

canım evet yedıklerımız etkiliyor ama ilaç kulanıdıgın halde düşmüyorsa başka sıkıntı olabilir. mutlaka mr çekinmen lazım eger hipofizde kist varsa ondan düşmüyor olabilir veya ilaç dozunda değişiklik yapmalı doktor. bende uzun zamandır prolaktın sorunu yasıyorun ilaç da kullandım bi ara 3 lere düştü sonra bıraktım ilaçı . bırakınca hemen çıkmış tekrar en son 2-3 ay önce baktırdım 23 dü acayip sinsi bir hormon bu stres hormonu diyede geçiyor sen en basta stresden uzak dur. inşallah cıddı sorun yoktur

Benimde 40larda cikmsti ama o hormonu etkileyen baya seyler varmis yani yikamak icin dahi olsa goguslerin uyarilmamasi lazimmis 24 saat oncesinden. sonra dktor ilac vermisti ben bekleyip tahlili yeniden yaptirdim ilac kullanmadan. kendiliginden dustu geri ama seninki farkli bi durum mu acaba

Canım senin okadar yüksek değil aslında ilaçlık bile değil yani benim 34 en son ilaç yazmadi doktor bana

Prolaktini yüksek olan arkadaşlar hayatınızda yoğun stres var mı stresten yükseliyor diye okumuştum bende bunun için dr gideceğim haftaya

Prolaktin bende yüksek çıktı yani doktorun öyle dedi kac olduğunu bile sormadım moralim bozuk 6 aydir bebek istiyorum prolaktin yüksek diye olmuyo mus normalde herşeye stres yapan bu insanim bu stresi nasıl asarim bilmiyorum.. dostinex diye bu hap verdi doktor kullanmaya başladım çok moralim bozuk ben anne olmak istiyorum artık

Canim stres yaptıkça artar bu hormon zaten halk arasinda da stres hormonu diye geçer yükseldikçe yumurta kalitesini bozuyor catlamasinı büyümesini engelliyor ondandir yeni doğum yapanların emzirenlerin gebelik olmaz . ilacını kullan düşecektir endişe etme benimde yüksekti düştü bide süt yapan şeylerden uzak durmak gerek işte yeşillik süt ürünleri mercimek falan bide banyoda göğüslerine hiç dokunma uyarma yani o bile etkiliyor . ama bence bunlar değilde en çok stres etkili inan bana prolaktin eğer hipofiz bezinde kist sebebi ile yukselmiyorsa sadece stres nedeni ile yüksekse korkma düşer yeterki başka sorun olmasın

Mr istemedi doktor canım sağol biraz moralim yerine geldi bu ay rahat olmaya çalışıcam doktor da stres yapma eğer değerlerin düşerse bu ay bile gebe kalabilirsin dedi diğer hormonlarda rahimde yumurtaliklarda hiç bi sorun yok inşallah rabbim isteyen herkese nasip eder

Amin inşallah hadi bakalım stres yapma zaten artık her kadında neredeyse gebe kalamama sorunu var ve erken yaşta kısırlık menapoz hormon bozukluğu bunlar hepsi stres den oluyor çünkü günümüzde hep planlı gebelik istediğimiz için evleniyoruz iste borcumuz bitsin tatil yapalım şunu yapalım bunu yapalım ilk yil olmaz belli zaman geçsin eşimle zaman geçirelim derken planlı yapmaya çalıştığımız şeyler strese dönüşüp bize ters köşe yapıyor hayatta herseyin çaresi var olmadı tüp bebeğe gideriz ne yapalim

Öyle canım yapcak bisey yok nasibimiz neyse onu yaşıycaz ben hiç korunmadim evlendigimden beri istiyorum 6 aylık evliyim senin ne kadar oldu evleneli

Öyle canım yapcak bisey yok nasibimiz neyse onu yaşıycaz ben hiç korunmadim evlendigimden beri istiyorum 6 aylık evliyim senin ne kadar oldu evleneli
Canim 2 yılı geçti benimde 1.5 yıldır da bebek deniyoruz hala olumlu sonuç yok yaz tatilinde artık tüp bebeğe gidicez

Inşallah rabbim nasip eder canım ya beklemek çok yorucuymuş gerçekten Allah yüzümüzü güldürsün isteyen herkese nasip etsin

Burdaki arkadaşlar ne durumda bende de prolaktin yuksekligi var 54tu en son dostinex kullaniyorum bu 5. haftası.

Benim düştü bir ayda dostinex çok etkili bi ilaç ama daha bebek yok çünkü tiroit bezim calismiyo muş zaten prolaktini de o yükseltmiş tsh hormonuna da bi baktir derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…