Sürekli taklit eden oğlum

Bence bunun üstüne gidebilirsiniz Oğlunuzun kardeşi yok muhtemelen ve ondan daha küçükleri görmek hoşuna gitmiş olabilir. Bebek oyunları oynayın, o bebek olsun yemeğini yedirin, sonra o büyük olsun siz bebek olun falan. Oğlum da bir ara bebek gibi davranmak istiyordu böyle evcilikler oynadım hevesini aldı ve geçti.
Oyun oynama sanatı kitabını okumuştum orada detaylı anlatıyordu. Storytel'den sesli dinleyebilirsiniz zamanınız yoksa.
Bunların hepsi bir süreç. Ben aralarındaki yaş farkını çok bulmadım, her kreşte böyle diye biliyorum. Zaten yakında onlar da konuşacaktır

Kreş değiştirin.
Özellikle Emre'yi taklit etmesinin sebebi onun öğretmenin oğlu olması , zaten bu kadar profesyonellik dışı bir şey olamaz , ne demek öğretmenin oğlu , o öğretmeni diğer gruba vermeleri lazım, bence en büyük sorun bu ve oğlunuz bile farkında bunun

Kızım 2,5 yaşında okula başladı okulun en küçüğü idi şu an 6 yaş grubunda ama 6 yaşına Nisan da girecek sınıfında 5,5 ile 6,5 yaş arası çocuklar var , bazılarının gelişimsel geriliği de var konuşamama ve tuvalet sıkıntıları var. Ve kızımda bazen tabiri caizse o arkadaşlarını taklit edip bebek gibi konuşuyor ama genel gelişiminde zekasında bir sıkıntı yok . Yani evet bazı yaş gruplarında 1 ay bile çok fark ediyor ama genel gelişiminde sıkıntı yoksa çokta bu konuya takılmayın derim.

çok şükür genel gelişiminde bir sorun yok. aksine algıları çok açık, kendini çok güzel ifade ediyor. zaten okula gitmediği zamanlarda taklit olayı azalıyor unutuyor ama devam ettiği günlerde gene başa sarıyoruz.

valla ben başından beri doğru bulmuyorum, müdüre de söyledim. bana emre sürekli o sınıfta olmayacak arada annesiyle beraber geliyor bir şey demiyoruz demişlerdi ama muhtemelen oğlum diğer sınıfta olacağı için salladılar. zaten kreşle ilgili içime sinmeyen en önemli şey bu profesyonellikten uzak tavırlar. yoksa her bir çalışanla eskiye dayalı hukukumuz var, alanlarında da iyiler ama hiç kurumsal değiller. diğer veliler de bir şey demiyor, hatta öğretmenin biri bir kaç ay önce yeni gelen bir öğrenci velisine aslında emrenin grubuna ben girmek istemiyordum ben de memnun değilim vs demişti, veli de aaa olur mu canım ne olacak demişti

yaşı küçük diye anaokuluna çalışmak zorunda olan ya da hastası olan velinin çocuğu alınmıyor ama anaokulu öğretmeninin kreşe gitmesi gereken çocuğu alınıyor.kayıtlı mı bilmiorum ama her gün o sınıfta mı sınıfta.diğer çocukları rahatsız ediyor mu ediyor.anne anne diye dolanıyor mu ortada dolanıyor.kreş parası vermemek için anaokulu öğretmeni diğer çocukları harcıyor resmen.ahh şimdiki aklım olsaydı m.eğitime şikayete derdim çoktan.en büyük pişmanlığımdır.çocuğum travma yaşamış anlamamışımm.öğretmen ilkokula gönderecek misin diye küçük görüyordu başarısız görüyordu kızımı tepki verdim diye başka bir konudan.çocuğum 5 yıldır ya sınıf birincisi ya da en iyi 2 öğrenciden birisi.bir öğretmen o kadar etkili ki çocuğun hayatında gelişiminde anlatamam.herkese iyi araştırmasını çocuklarını takip etmelerini öneririm.

Bnm kizimda ocak dogumlu sizin gibi aynı sorunu yasiyoruz. Ama bize küçük yas grubunda olmasi onun kazandigi yetileri kaybetmesine yol acacagini bir ust grupla daha uyumlu olacagini soyledi okuldaki cocuk gelisimcisi. Evet çocuğum sinifinin en küçüğü ve onlar kadar hizli kavrama ve el becerisi pek yok ama onlara yetismek icin çabalıyor. Belki bazen kendini yetersiz de hissediyor olabilir. Aslinda en guzeli bu yas grubunda 3 er aylık yas grupladina ayirma ama o da mümkün degil

Çok yanlış tüm bu olanlar , veliler ise cahil ötesi , bence değiştirin kreşi olamaz böyle bir durum

İki çocuklu bir anneyim ( biri 3.5, diğeri 1 yaşında sayılır). Büyük olan, minikle onun dikkatini çekecek derecede ilgilendiğimde hemen bebekleşiyor, kardeşinin hareketlerini yapıyor. Bence öğretmen anne dikkatli(!) davransa da, çocuğunun anne diye hitap etmesi, gün boyunca anne özlemi çeken çocuklara yetiyordur. Bence diğer sınıfta olmalı ya da başka Bi kreşe vermeniz sizin için uygun olanı.

Son düzenleme:
Valla başından beri hem evime yakın olusu hem sahibi tanıdık olduğu için cuzi bir ücret veriyor olusumdan oturu bazı şeyleri göz ardı ettim ama icime sinmeyen şeyleri burdan da okumak yetti, sanırım oğlanı alacağım

Korkum yersiz değil valla her gün oğlum beni haklı cikarircasina konusamama taklitleri yapıyor, abartili bir bicimde ard arda anne diyerek agliyor. Bazen ona bir şey soyledigimde sana cevap veremem ben konusamiyorum emreyim diyor. Bunun sebebi ogretmeninin ogluyla aynı sınıfta olmasi elbette asıl problemin bu oldugunun farkindayim. Ancak ilginctir ki bunları ogretmenine anlattigimda çok sasiriyor çünkü okulda hiç böyle yapmiyormus.oglumun Kimsenin taklidini yapmadigini ,gayet güzel konustugunu, bu taklitlerin zamanla azalacagini söylüyor. Ne desin gerçi evet benim oğlum yüzünden böyle davraniyor onu kötü etkiliyor bu durum diyecek hali yok ya ;(

Zaman gectikce gelisimsel farklar o kadar rahatsız edici olmayacaktir ama su anda 3 yaş ve 2 yaş çocuğu arasında bariz farklar var ve bu farklar oğlumun gelişimine ket vuruyor. Ama ilginctir ki öğretmen ve mudure göre bir problem yok. Normal bir süreç, zamanla alisacak. Belki de öyledir diye ses etmedim bu zamana kadar. Sadece ilk sinif degistirdigi zmn öğretmenle oglunun aynı sınıfta olmasını iyi olmayabilecegini söyledim ama orali olmadilar, ztn emre her zaman gelmiyor dendi.

kendi çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız siz düşünürsünüz.ona göre bir karar verirsiniz.öğretmenlik tecrübem de oldu 4 yıl.gözlemim en iyi öğretmen de olsa en önce kendi çocuğunu onun geleceğini düşünür.öğrenci 2. planda gelir.

Evet bunu da yapıyoruz aslında. Bebek oyunlari oynuyoruz, bebeklik fotolarina bakıyoruz. Konusamama taklidi beni biraz endiselendiriyor iste, uzattikca uzatiyor.

Tam olarak bu sebepten almıştı arkadaşım kreşten çocuğunu. İyi gelmiyordu çocuğa

Benim kızım 4 yaşında, bu ara o da böyle bebek taklitleri falan yapıyor,:) Ben hiç takılmadım buna, geçicidir diye düşündüm açıkcası.
Ancak bir öğretmen olarak, ne okulda kendi çocuğumun öğretmeni olmak isterdim, ne de çocuğumun sınıfında öğretmenin kendi çocuğu olsun isterdim. Bana çok yanlış geliyor.

Fazla mı abartıyorsunuz acaba?Yani sınıftakilerin dogum ayını hic sorgulamadım benn.Benim kızımda 2019 agustos dogumlu.Yani agustos dogumluların olacagı bir sınıf acamayacaklarına göre?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…