- 24 Haziran 2015
- 39.874
- 154.552
- 598
- Konu Sahibi acemi_anne_91
-
Valla ben olsam.kabul.etmez ona da gitmezdim siz gene çok hoşgörülü davranmissinizevet canim 3 defa tekli gorusmeyide iptal etti son dakka. Zaten hazirliklar neysede, insan kendini degersiz hissediyor. sen za,manindan fedakarlik yapip hazirlanirken o bir an da alisverise cikmam lazim diye iptal edebilen bi insan
hatta benim bebegimi gormeye kalabalikla gelecekti, ondan vazgecti, sonra esli de iptal etti. 3defa sonra geldi bende salak gibi kabul ettim lohusa halimle... etmeseydim keske
Acaba önce geldiği bir defasında hoşuna gitmeyen bir durum mu oldu ki? Belki evin kokusu ya da temizliğini beğenmemiştir ya da yaptığın bir yemekte bir problem olduğunu düşünmüştür ya da belki de senin evinde rahat edememiş gerilmiştir. Aklıma başka şey gelmedi açıkçası...
Ve ayrıca şunu da eklemek isterim.
Gerçek dostlarım abla kardeş dediklerim bir elin beş parmağını geçmez.
ve ne sıkıntım olursa anlatır dertleşirim. ve bilirim ki asya yargılama yapmazlar.
dedıkodu beğenmeme üstüngörme vs... asla bunlarla karşılaşmadım.
geçersiz bahanelerin ardına asla saklanmadık. zaten bunlar oluyorsa o kişi gerçekten dos değildir.
Candan arkadaş dost olsa sizinle derdini sıkıntısını paylaşabilmeli.
Sürekli toplanma sırası size geldiğinde bahaneler üretiyormuş. demek ki ortada bir sıkıntı
var ve çeşitli bahanelerle geçiştiriyor. Gerekirse iletişiminizi toptan kopartın.
Sizin düzeninizden ötürü değil de belki tuhaf takıntıları olabilir diye demiştim, ama zaten rahat yiyip içtiyse geldiğinde rahatsa ihtimal dışı oluyor benim söylediğim. Tuhaf bir insan, demek ki fazla rahat onun için hazırlanılması konusunda, ama bu kadar rahat davranamayacağını da bilmesi gerekiyor. Çok belli etmeden laf çarpsanız ne bileyim ya da ona aynısını yapsanız? Çünkü belki de ne kadar sıkıntı yarattığının farkında değil bu durumun. Bazen yapmak hissettirmenin en rahat söylenebilir şekli :)canim valla geldigi zaman rahatca yer icer, sohbet eder. yaptigim ikramlari guzelce yer (helali hos olsun) evime de cok ozen gosteririm hem temizlik hem duzen acisindan. mesala bugunki davet icin yeminle tam iki gun hazirlik yaptim...
sanki bana isine ne gelirse onu yapiyor diye dusunuyorum. zaten bana aman ayni sehirdeyiz nasilsa gelirim dedi...
Sürekli olması saçma yoksa insanlık hali arada iptal etmek zorunda kalabileceğimiz durumlar olabiliyor
Benim de çevremde var böyle insanlar, sizinle bir problemi olduğunu düşünmüyorum, anlık davranıyordur bence. Mesela o gün canı gelmek istememiştir ve gelmemiştir. Sİz de bu davranışına daha önce tepki göstermediğiniz için canı istediği gibi davranıyordur size karşı. Yani ayıp olur mu diye düşünmeyen, tamamen keyfine göre davranan bir arkadaşınız var. Yaptığı zorunuza giderse samimiyeti kesersiniz, üzülmeye değmez.
Bende de bunun tersi bir arkadaş var daha doğrusu eşimin iş arkadaşı var. Eşimin iş arkadaşı eşimi yalvar yakar evlerine çağırıyor, tam gideceğiz kadın beni arayarak iptal ediyor. Böyle böyle üç kere oldu bizim de. Eşim, arkadaşına yok gelmeyelim işimiz var diyor, adam laftan anlamayıp sürekli davet ediyor. O kadar ısrarcı oluyor ki tamam diyoruz ama adamın eşi son dakika iptal ediyor ve hiç utanmıyor.
Sonuç olarak herkes bizim aldığımız aile terbiyesini almıyor. Bu insanları kaale alıp şımartmamak lazım. Yaptığı zorunuza gidiyorsa aramayın, sormayın. Ararsa da hazırlık yapmayın. Herkese hak ettiği gibi davranmak gerek ki bence en güzeli umursamamak.
evet canim 3 defa tekli gorusmeyide iptal etti son dakka. Zaten hazirliklar neysede, insan kendini degersiz hissediyor. sen za,manindan fedakarlik yapip hazirlanirken o bir an da alisverise cikmam lazim diye iptal edebilen bi insan
hatta benim bebegimi gormeye kalabalikla gelecekti, ondan vazgecti, sonra esli de iptal etti. 3defa sonra geldi bende salak gibi kabul ettim lohusa halimle... etmeseydim keske
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?