Benim de çevremde var böyle insanlar, sizinle bir problemi olduğunu düşünmüyorum, anlık davranıyordur bence. Mesela o gün canı gelmek istememiştir ve gelmemiştir. Sİz de bu davranışına daha önce tepki göstermediğiniz için canı istediği gibi davranıyordur size karşı. Yani ayıp olur mu diye düşünmeyen, tamamen keyfine göre davranan bir arkadaşınız var. Yaptığı zorunuza giderse samimiyeti kesersiniz, üzülmeye değmez.
Bende de bunun tersi bir arkadaş var daha doğrusu eşimin iş arkadaşı var. Eşimin iş arkadaşı eşimi yalvar yakar evlerine çağırıyor, tam gideceğiz kadın beni arayarak iptal ediyor. Böyle böyle üç kere oldu bizim de. Eşim, arkadaşına yok gelmeyelim işimiz var diyor, adam laftan anlamayıp sürekli davet ediyor. O kadar ısrarcı oluyor ki tamam diyoruz ama adamın eşi son dakika iptal ediyor ve hiç utanmıyor.
Sonuç olarak herkes bizim aldığımız aile terbiyesini almıyor. Bu insanları kaale alıp şımartmamak lazım. Yaptığı zorunuza gidiyorsa aramayın, sormayın. Ararsa da hazırlık yapmayın. Herkese hak ettiği gibi davranmak gerek ki bence en güzeli umursamamak.