• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Surekli son dakika iptal eden misafir

evet canim 3 defa tekli gorusmeyide iptal etti son dakka. Zaten hazirliklar neysede, insan kendini degersiz hissediyor. sen za,manindan fedakarlik yapip hazirlanirken o bir an da alisverise cikmam lazim diye iptal edebilen bi insan
hatta benim bebegimi gormeye kalabalikla gelecekti, ondan vazgecti, sonra esli de iptal etti. 3defa sonra geldi bende salak gibi kabul ettim lohusa halimle... etmeseydim keske
Valla ben olsam.kabul.etmez ona da gitmezdim siz gene çok hoşgörülü davranmissiniz

Ben öyle büyük ve önemli bi sebebi olduğunu sanmıyorum, resmen sallamamış, "ayh şimdi canım hiç istemiyor" moduna girmiş. Ben olsam telefonlarını bile açmazdım bu saatten sonra.

Gelmek istemiyor olabilir ama bahane sunacaksa gelirim demesin,baştan desin işim var müsait değilim diye,gelirim deyip son dakika iptal etmesi ayıp.
Şahsen 1 hafta sonrasına dahi bir program yapılacaksa kesin gelirim demem,diyemem,bir aksilik olmazsa gelmek isterim ama şimdiden net birşey söyleyemem,1 gün kala haberleşiriz tarzında konuşurum çünkü çocuğum var,hasta olur,birşey olur,başka acil bir durum olur,bilemem yani. Değişiklik olduğu an arar söylerim gelemiyorum kusura bakma diye,son dakikayı beklemem. Yada gideceksem kesinleştiyse onuda arar söylerim oyalanmadan. Olması gerekende bu bence.
Arkadaşınız ayıp ediyor. Aramayın,çağırmayın,çok isterse ararsa geleceğim diye"kesin mi"diye sorun"ona göre program yapacağım"diyede belirtin. Avare avare oturup bekleyemeyeceğinizi,sizinde programınız olabileceğini bilsin.

Tanisali 1yıl olmadı ama samimi olduğumuz bi arkadas var .hep davet ederim bahane bulur 2 kez de gelecekti hazırlık yaptım iptal etti hep .dedim sen geleceginde birdaha hazirlanmicam küçük çocuğum var misafirdir diye bişeyler yaparım. Davet de etmedim birdaha isteyen kendisi gelsin .sizde cagirmayin gelirse de hazırlık yapmayın hiç geldiğinde de yine iptal edeceksin diye bişey yapmadım deyin

Belki diğer kişilerden dolayı gelmiyor olabilir.Sizin bilmediğiniz bir şey varsa çünkü tek başınayken gelmiş.

Sürekli olması saçma yoksa insanlık hali arada iptal etmek zorunda kalabileceğimiz durumlar olabiliyor

Hiç abartmıyorsunuz !
Davet günlerinde ısrarcı olmadan teklifte bunulun. bir daha da
gelip gelmemesi konusunda konuşmayın. Gelmeye niyeti varsa gelir zaten.
Gelmezse de kendi bilir. Üstü kapalı yada açık restinizi çekme zamanı
gelmişte geçmiş bile. Taviz vermeyin. Böyle birşey için de canınızı sıkmayın :KK49:

Acaba önce geldiği bir defasında hoşuna gitmeyen bir durum mu oldu ki? Belki evin kokusu ya da temizliğini beğenmemiştir ya da yaptığın bir yemekte bir problem olduğunu düşünmüştür ya da belki de senin evinde rahat edememiş gerilmiştir. Aklıma başka şey gelmedi açıkçası...

Bu tip bahaneler ne bileyim samimi olan birinin öne süreceği şeyler olmamalı.

Kaldı ki kaç kere olmuş aynı şey ve de görüşürüz deyip de gelmemesi...Dr. randevusu önceden belli olan bir şey...

Bilemedim... Benim de başıma gelmişti beş aylık bebeğimle zor bela güzel güzel hazırlık yapmıştım ama haftaya mı gelsem acaba diye bi mesajla tüm moralim bozulmuştu...
Hizmetinden değil de kimisi toplu gelmek yerine özel hizmet istiyor çevremde var bu tip insanlar.

Zor...

Aynısını sende ona yap.. Sana geleceği bir gün; gelmeden yarım saat önce ara.. de ki ' ay canım ben bugün çok hastayım.. kendimi hiç iyi hissetmiyorum. sen başka zaman gel ' der telefonu kaparım..
En azından için rahat eder...

Ve ayrıca şunu da eklemek isterim.
Gerçek dostlarım abla kardeş dediklerim bir elin beş parmağını geçmez.
ve ne sıkıntım olursa anlatır dertleşirim. ve bilirim ki asya yargılama yapmazlar.
dedıkodu beğenmeme üstüngörme vs... asla bunlarla karşılaşmadım.
geçersiz bahanelerin ardına asla saklanmadık. zaten bunlar oluyorsa o kişi gerçekten dos değildir.
Candan arkadaş dost olsa sizinle derdini sıkıntısını paylaşabilmeli.
Sürekli toplanma sırası size geldiğinde bahaneler üretiyormuş. demek ki ortada bir sıkıntı
var ve çeşitli bahanelerle geçiştiriyor. Gerekirse iletişiminizi toptan kopartın.

Ve ayrıca şunu da eklemek isterim.
Gerçek dostlarım abla kardeş dediklerim bir elin beş parmağını geçmez.
ve ne sıkıntım olursa anlatır dertleşirim. ve bilirim ki asya yargılama yapmazlar.
dedıkodu beğenmeme üstüngörme vs... asla bunlarla karşılaşmadım.
geçersiz bahanelerin ardına asla saklanmadık. zaten bunlar oluyorsa o kişi gerçekten dos değildir.
Candan arkadaş dost olsa sizinle derdini sıkıntısını paylaşabilmeli.
Sürekli toplanma sırası size geldiğinde bahaneler üretiyormuş. demek ki ortada bir sıkıntı
var ve çeşitli bahanelerle geçiştiriyor. Gerekirse iletişiminizi toptan kopartın.

cok haklisiniz, artik aradasim olamaz o

canim valla geldigi zaman rahatca yer icer, sohbet eder. yaptigim ikramlari guzelce yer (helali hos olsun) evime de cok ozen gosteririm hem temizlik hem duzen acisindan. mesala bugunki davet icin yeminle tam iki gun hazirlik yaptim...

sanki bana isine ne gelirse onu yapiyor diye dusunuyorum. zaten bana aman ayni sehirdeyiz nasilsa gelirim dedi...
Sizin düzeninizden ötürü değil de belki tuhaf takıntıları olabilir diye demiştim, ama zaten rahat yiyip içtiyse geldiğinde rahatsa ihtimal dışı oluyor benim söylediğim. Tuhaf bir insan, demek ki fazla rahat onun için hazırlanılması konusunda, ama bu kadar rahat davranamayacağını da bilmesi gerekiyor. Çok belli etmeden laf çarpsanız ne bileyim ya da ona aynısını yapsanız? Çünkü belki de ne kadar sıkıntı yarattığının farkında değil bu durumun. Bazen yapmak hissettirmenin en rahat söylenebilir şekli :)

Benim de çevremde var böyle insanlar, sizinle bir problemi olduğunu düşünmüyorum, anlık davranıyordur bence. Mesela o gün canı gelmek istememiştir ve gelmemiştir. Sİz de bu davranışına daha önce tepki göstermediğiniz için canı istediği gibi davranıyordur size karşı. Yani ayıp olur mu diye düşünmeyen, tamamen keyfine göre davranan bir arkadaşınız var. Yaptığı zorunuza giderse samimiyeti kesersiniz, üzülmeye değmez.
Bende de bunun tersi bir arkadaş var daha doğrusu eşimin iş arkadaşı var. Eşimin iş arkadaşı eşimi yalvar yakar evlerine çağırıyor, tam gideceğiz kadın beni arayarak iptal ediyor. Böyle böyle üç kere oldu bizim de. Eşim, arkadaşına yok gelmeyelim işimiz var diyor, adam laftan anlamayıp sürekli davet ediyor. O kadar ısrarcı oluyor ki tamam diyoruz ama adamın eşi son dakika iptal ediyor ve hiç utanmıyor.
Sonuç olarak herkes bizim aldığımız aile terbiyesini almıyor. Bu insanları kaale alıp şımartmamak lazım. Yaptığı zorunuza gidiyorsa aramayın, sormayın. Ararsa da hazırlık yapmayın. Herkese hak ettiği gibi davranmak gerek ki bence en güzeli umursamamak.

Benim de çevremde var böyle insanlar, sizinle bir problemi olduğunu düşünmüyorum, anlık davranıyordur bence. Mesela o gün canı gelmek istememiştir ve gelmemiştir. Sİz de bu davranışına daha önce tepki göstermediğiniz için canı istediği gibi davranıyordur size karşı. Yani ayıp olur mu diye düşünmeyen, tamamen keyfine göre davranan bir arkadaşınız var. Yaptığı zorunuza giderse samimiyeti kesersiniz, üzülmeye değmez.
Bende de bunun tersi bir arkadaş var daha doğrusu eşimin iş arkadaşı var. Eşimin iş arkadaşı eşimi yalvar yakar evlerine çağırıyor, tam gideceğiz kadın beni arayarak iptal ediyor. Böyle böyle üç kere oldu bizim de. Eşim, arkadaşına yok gelmeyelim işimiz var diyor, adam laftan anlamayıp sürekli davet ediyor. O kadar ısrarcı oluyor ki tamam diyoruz ama adamın eşi son dakika iptal ediyor ve hiç utanmıyor.
Sonuç olarak herkes bizim aldığımız aile terbiyesini almıyor. Bu insanları kaale alıp şımartmamak lazım. Yaptığı zorunuza gidiyorsa aramayın, sormayın. Ararsa da hazırlık yapmayın. Herkese hak ettiği gibi davranmak gerek ki bence en güzeli umursamamak.

kesinlikle katiliyorum

evet canim 3 defa tekli gorusmeyide iptal etti son dakka. Zaten hazirliklar neysede, insan kendini degersiz hissediyor. sen za,manindan fedakarlik yapip hazirlanirken o bir an da alisverise cikmam lazim diye iptal edebilen bi insan
hatta benim bebegimi gormeye kalabalikla gelecekti, ondan vazgecti, sonra esli de iptal etti. 3defa sonra geldi bende salak gibi kabul ettim lohusa halimle... etmeseydim keske

Çok saçma o zaman. Gerçekten artık konuşmanın vakti gelmiş. Ya da siz de ince ince laf sokmaya mı başlasanız. Hani bir daha sana geleceğim derse bak emin misin bütün hazırlıklarımla ortada kalıyorum sonra, son dakikada bir alışveriş falan çıkmasın gibi laf mı soksanız.

Bunun tam tersi bi arkadaşım vardı. Evlenene kadar evimden çıkmadılar o çağırdığında dahi nasıl oluyo anlamadım yine bana geldiler .
Sonra dışarda buluşmaya başladık bi bakıyorum hop benim evdeyiz . 3 yıl oldu onlar evleneli 2 kez gittim evine . Birinde yılbaşıydı herşey dışardan alındı gelen alıp geldi biride başsağlığı için.

İnsanları anlamak zor hoşuna gitmiyosa görüşme

Back
X