Sürekli kırılan soyulan sorunlu tırnaklarım var , çözüm istiyorum kızlar :(

Sorcha

Bir arkadaşa bakıp çıkıcam.
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
8.684
3.220
448
Kızlar selam :) Benim en büyük sorunum , tırnaklarım sürekli kırılıyor ve soyuluyor. Çok güçsüzler. Nasıl bir çözüm uygulayabilirim? Uzun tırnak çok seviyorum ama tırnaklarımın aynı boyda olduğunu hiç göremedim nerdeyse :2:

Aynı sorun bende de vardı doktor çinko eksikliğinden olduğunu söyledi şu anda zinco c kullanıyorum eskiye göreye daha iyi tırnaklarım en azından kırılma tamamen durdu soyulmada bir iki tırnağımda geçmedi sadece...

benim de tırnaklarım soyulup soyulup tuhaf bi hal oldu bi tarafı kalınken bi tarafı ince böyle çizik çizik yaa neden böyle oldu anlamıyorum

Ben de baktırayım değerlerime bari. Eğer çinko eksikse bende çinko takviyesi alayım :/ Zaten çocukken bi kere ölçtürdüğümüzde çinkom eksikti hatırlıyorum. Hala devam ediyor tabi.

Benimde son 1.5 aydır böyle bir sorunum var. Soyulma için gece yatmadan önce tırnaklara mavi kutulu bepanthen plus ı masaj yaparak sürünce iyi geliyormuş. Biyerde okumuştum. 3 gecedir yapıyorum ve cidden işe yaradığını söyleyebilirim. 3 gün önceki haliyle şimdiki hali arasında ciddi fark var. Ben gün içinde aklıma geldikçede sürüyorum. Bepanthen her evde olan bir şey zaten. Sizde deneyin isterseniz.

Kızlar bende bu sitede bulduğum vazelinli limonlu zeytinyağlı karışıma başladım gelişmeleri yazarım. Dünde oğlumu cildiyeye götürmüştüm tırnağınıda gösterdim devamlı ortadan kırılıyor ayak tırnakları vazelin sürmemi önerdi doktor. Bu karışımdada vazelin var deniyorum bakalım.

Evet, bende de aynı sorun var 2 sene öncesine kadar cok güzel tırnaklarım vardı. Simdi üstüleri hep soyulur. Sırf o yüzden her aksam oje sürmekle uğrasıyorum. Vazelini bende deneyeceğim o zaman.

Eğer ustu cok cizik çizik ve beyazsa doktora gidin bu bi hastaliktan dolati olabilir. Sedef hastaliginda genellikle boyle belirtiler oluyor

merhabalar benimde tırnaklarım çok cabuk kırılıp soyuluyor bunda yememinde etkisi var elbetteki fakat güçlendirmek için önerebileceğiniz kür vs var mı ?

aynı sorun aynı dertttt tırnaklarım çok yumuşak sert olmasını çok istiyorum :)

Eğer ojeden kaynaklanıyorsa, herhangi bir diş macunu ve fırçayla bir güzel fırçalıyoruz tırnakları ama derilere zarar vermeden ve çok sert olmayacak sonra bekliyoruz bir 10dk kdr o macun kuruyor tırnağımızda, sonra durulayıp küçük bir parça limon sürüyoruz ve bekliyoruz yine 10dk sonra durulayıp el kremimizi sürüyoruz oh mis oluyorlar, haftada 1 yetiyor :)

denedim onu 1 ay güzelim fayda etmiyor. tırnaklarım çok beyaz vitamin eksikliği var sanırım

tüh o zaman vitamin ilacı şart, en kısa sürede aile hekiminize giderseniz onlar verir, annemin de kırılma problemi vardı magnezyum eksikliği çıkmıştı onunkinin kaynağı..

tüh o zaman vitamin ilacı şart, en kısa sürede aile hekiminize giderseniz onlar verir, annemin de kırılma problemi vardı magnezyum eksikliği çıkmıştı onunkinin kaynağı..
çok teşekkür ederim en kısa zamanda alıcam vitaminii :)

benimki bulaşıkları eldivenle yıkamaya başladığımdan beridir kırılmıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…