Sürekli kendimi baskalarıyla kıyaslıyorum ne yapmalıyım?

manolya1995

Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2023
4
1
29
Merhaba, zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. 27 yaşındayım ve son 5 yılda çok olumsuz şeyler yaşadım. Ayrıntıya girmemeyi tercih ederim ama beni çok etkiledi. Sonunda bir süredir iyi olduğum için her şeyin üstesinden geldiğimi düşündüm, ama yine de beni üzen düşünceler var. Örneğin, benim yaşımdaki bazı insanların hayatta benden çok ileride olduğu düşüncesi; mesela evlenenler, bir aile kuranlar, bir kariyere başlayanlar, vs. Bu insanlar adına mutluyum, yanlış anlaşılmasın ama hayata geç kalmış gibi hissediyorum. Bir mesleğim var ama iş piyasasında daha iyi şansa sahip olmak için yüksek lisans yapmak üzereyim. Sonunda kendim için bir şeyler yapma yolundayım ama ne yazık ki bu düşünceler hala aklımda.

Son ilişkim 3 yıl önceydi ve sonlara doğru pek iyi gitmedi (beni aldattı vs.) Bu bende güven sorunları yarattı ve özgüvenimide geri kazanmam gerekiyordu. Ve şimdi asıl sorunum, yeniden olumlu duygu ve düşüncelere sahip olmak ve hayattan yeniden keyif almak istiyorum. Kendimi diğer insanlarla kıyaslamak istemiyorum. Tekrar güvenebilmek ve bana iyi gelen biriyle tanışmak istiyorum, evlenmek, aile kurmak istiyorum. Ama ne yazık ki kimseye güvenmediğim için bir erkekle yüz yüze konuşmaktan korkuyorum. Önceden böyle bir huyum yoktu, civil civil hayatını seven herkesle sohbet eden bir kızdım.

Beni yanlış anlamayın - çoğu zaman iyiyim ama bazen bu tür düşünceler kafamı karıştırıyor. Hayatta gerçekten ilerlemek için hala kendim ve özgüvenim üzerinde çalışmam gerektiğinin farkındayım. Ama tavsiyelerinizin her biri için minnettarım. Sizce ne yapmam gerekiyor? Buna benzer yaşayan/hisseden biri varsa bana bir yol gösterebilir mi?

Sizlere şimdiden çok teşekkür ediyorum :)

(Kusura bakmayın türkçem pek iyi değil. Yurt dışında büyüdüm ve çoğunlukla onların dilini konuşuyorum)

Son düzenleyen: Moderatör:
Kişilik gelişim kitapları okuyabilirsin videolar var izleyebilirsin
İnan hiç bisey göründüğü gibi değil herkesin kendine göre sıkıntıları var varoldugun olduğun şükretmelisin sağlıklı olduğun için şükür şüküru getirir
Erkek arkadaşın konusunda gerçek yüzünü görmüşsün ne güzel işte düşünsene evlendin çocuğun oldu sonra öğrendin bu daha zor
Allahtan iyisini iste çıkar karşına mutlaka herkes aynı değil en azından aklına yatan insanlara şans verebilirsin

Yaşın daha çok genç.hic bir şeye geç kalmadın. Benim şimdiki aklım olsa 30 dan önce evlenmezdim. İşin gücün varmış, oku işte ne güzel yüksek lisans falan, kendini geliştir.. gez toz eğlen. Kişisel gelişim kitapları oku. Kendini sev, aynada kendinle konuş.. zaten hayatının kısmeti karşına cikacaktir er geç. Kıyaslama yapma. İllaa ki yapacaksan kendinden aşağıda olanları gör şükret.

ya biz ölelim 34 yaşındayım canım evden çık uzun yürüyüşler Yap spora odaklan, kendine yatırım yap kitap oku sosyalleş kursa yazıl seni isteyen seni. bulacak bi şekilde zaten ne bilim başka bir yabancı dil öğren enstrüman öğren gerçekten vaktin kalmıyor bunları düşünmeye bakmışsın onlarda hobilerini yaparken olmuş o yüzden sıkma kendini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…