Hamile ilken benzer bişey yaşadınız mı yani bir şeyi her gördüğünüzde yeme isteği duydunuz mu? Psikolog değilim. Ancak çok fazla dinliyorum. Hamilelikte yaşadığınız benzer olaylara dayandırılıyor temeli. Çözümü de yaşadığınız olayı çocuğunuza anlatmak olarak gösteriliyor. Anne de değilim. Uyurken bile anlatsanız etkili olacağını söylüyorlarMerhaba sevgili anneler.. 2.5 yaşında bir oğlum var bu aralar başım ciddi belada. Sürekli çikolata tatlı vs istiyor. Her geçtiğimiz marketin önünde ağlama krizlerine giriyor dışarı çıkmak benim için işkence haline geldi artık adım başı market bakkal. Ne yapacağımı şaşırdım almayınca saatlerce kendini yırtarcasına ağlıyor asla unutmuyor başka birşeyle oyalayamıyorum gece bile uyanıp çikolata diye ağladığı oluyor.Neler yapabilirim travma haline geldi resmen bende bu durumu yaşayan yada tavsiyesi olan anneler lütfen yazın yardımcı olalım birbirimize.
Yok öyle belirgin özellikle yemek istediğim birşey yoktu genel olarak herşeyi yerdimHamile ilken benzer bişey yaşadınız mı yani bir şeyi her gördüğünüzde yeme isteği duydunuz mu? Psikolog değilim. Ancak çok fazla dinliyorum. Hamilelikte yaşadığınız benzer olaylara dayandırılıyor temeli. Çözümü de yaşadığınız olayı çocuğunuza anlatmak olarak gösteriliyor. Anne de değilim. Uyurken bile anlatsanız etkili olacağını söylüyorlar
Yasakladikca daha çok ister çok Küçük paketler halinde alın istedikçe onu verin kıyamam ya ağlamasın çocukMerhaba sevgili anneler.. 2.5 yaşında bir oğlum var bu aralar başım ciddi belada. Sürekli çikolata tatlı vs istiyor. Her geçtiğimiz marketin önünde ağlama krizlerine giriyor dışarı çıkmak benim için işkence haline geldi artık adım başı market bakkal. Ne yapacağımı şaşırdım almayınca saatlerce kendini yırtarcasına ağlıyor asla unutmuyor başka birşeyle oyalayamıyorum gece bile uyanıp çikolata diye ağladığı oluyor.Neler yapabilirim travma haline geldi resmen bende bu durumu yaşayan yada tavsiyesi olan anneler lütfen yazın yardımcı olalım birbirimize.
Yedikçe daha çok istiyor inanın ne yapacağımı şaşırdım yedirsem bir türlü yedirmesem bir türlü sürekli ağlıyor bazen bende dayanamıyorum sinirleniyorum bu dertten nasıl kurtulacağımYasakladikca daha çok ister çok Küçük paketler halinde alın istedikçe onu verin kıyamam ya ağlamasın çocuk
Merhaba sevgili anneler.. 2.5 yaşında bir oğlum var bu aralar başım ciddi belada. Sürekli çikolata tatlı vs istiyor. Her geçtiğimiz marketin önünde ağlama krizlerine giriyor dışarı çıkmak benim için işkence haline geldi artık adım başı market bakkal. Ne yapacağımı şaşırdım almayınca saatlerce kendini yırtarcasına ağlıyor asla unutmuyor başka birşeyle oyalayamıyorum gece bile uyanıp çikolata diye ağladığı oluyor.Neler yapabilirim travma haline geldi resmen bende bu durumu yaşayan yada tavsiyesi olan anneler lütfen yazın yardımcı olalım birbirimize.
Teşekkür ederim. İstifade edeceğim.Çocuklariçinfarkındalık diye bi sayfa var bi göz atın isterseniz
Umarım faydasını görürsünüz
İnanın o kadar pişmanım ki bu denli bağımlılık yapacağını nereden bilebilirdim. Önceden hurmayı çikolata diye verirdim yerdi şimdi ona da kanmiyor bayağı bildiğiniz paketli şeyler istiyor.Aslında hiç tanışmaması lazımdı. İllâki yiyecek nereye kadar diyeceksiniz;ama en azından okul çağına kadar vermeseydiniz keşke. Şu hurmalı çocuk barlarından alsanız da çikolata diye verseniz?
Yok anlamıyor maalesef ne söylesek kâr etmiyor.aciklasaniz anlamaz mı?
bizimkine hep söylüyoruz zararlı diye. marketteyken istemiyor, annannesi babannesi verirse de küçük alayım zararlı bu diyor bir parça yiyor sadece.
Ağladığı zaman isteği yapıldığında bu durumu pekiştirmiş oluyorsunuz. Ağladı, gece de ağladı, sabah ağladığında isteği yapıldığında ağlarsam evet geç de olsa isteğim yapılıyor mantığını oturtmuş oluyorsunuz. Ağladığında sarılıp sakinleştirmeye çalışın. Mantıklı açıklamalarda bulunun. Bir süre bu ağlamalar artarak devam edecek ve ‘patlama’ noktasına gelecektir. Sabredersiniz zaman içinde azalacaktır. Çikolatayı istediğinde değil normal bir zaman aralığında verebilirsiniz. Ağladığı zaman istediği şeyi yapmayın ağlarken şefkatle yaklaşıp sarılın teselli edip konuşun. Dediğim gibi bu aslında bir süreç. Kararlı olmanız gerekli.Merhaba sevgili anneler.. 2.5 yaşında bir oğlum var bu aralar başım ciddi belada. Sürekli çikolata tatlı vs istiyor. Her geçtiğimiz marketin önünde ağlama krizlerine giriyor dışarı çıkmak benim için işkence haline geldi artık adım başı market bakkal. Ne yapacağımı şaşırdım almayınca saatlerce kendini yırtarcasına ağlıyor asla unutmuyor başka birşeyle oyalayamıyorum gece bile uyanıp çikolata diye ağladığı oluyor.Neler yapabilirim travma haline geldi resmen bende bu durumu yaşayan yada tavsiyesi olan anneler lütfen yazın yardımcı olalım birbirimize.
Şeker yerine süslü meyveler yapın ilgisini cekicek şekiller verinYedikçe daha çok istiyor inanın ne yapacağımı şaşırdım yedirsem bir türlü yedirmesem bir türlü sürekli ağlıyor bazen bende dayanamıyorum sinirleniyorum bu dertten nasıl kurtulacağım
Şu Züber’in veya muadil markaların bitter çikolatalı, meyveli barları var, onlardan deneyin. Eczanelerde zencefilli doğal şekerler var onlardan da verebilirsiniz. Veya bir iki acı bitter çikolata verin, istemez sanırım bir daha.İnanın o kadar pişmanım ki bu denli bağımlılık yapacağını nereden bilebilirdim. Önceden hurmayı çikolata diye verirdim yerdi şimdi ona da kanmiyor bayağı bildiğiniz paketli şeyler istiyor.
Maalesef hatayı ilk başta yapmışsınız, çikolatayı denemesine ilk izin verdiğinizde. Ben de ilk 2 sene hiç vermedim, sonra eşim kıyamayıp vermiş. O günden beri benim çocuğum da her gün istiyordu. Artık anaokuluna gittiği için beraber markete gitmiyoruz, sadece haftasonları markete gittiğimizde kendisine minik bir çikolata seçmesine izin veriyorum. Haftaiçi okuldan döndüğünde aklına gelmiyor. Eve zaten sokmuyorum veya soksam da saklıyorum.Merhaba sevgili anneler.. 2.5 yaşında bir oğlum var bu aralar başım ciddi belada. Sürekli çikolata tatlı vs istiyor. Her geçtiğimiz marketin önünde ağlama krizlerine giriyor dışarı çıkmak benim için işkence haline geldi artık adım başı market bakkal. Ne yapacağımı şaşırdım almayınca saatlerce kendini yırtarcasına ağlıyor asla unutmuyor başka birşeyle oyalayamıyorum gece bile uyanıp çikolata diye ağladığı oluyor.Neler yapabilirim travma haline geldi resmen bende bu durumu yaşayan yada tavsiyesi olan anneler lütfen yazın yardımcı olalım birbirimize.
İnanın yapmaya çalışıyorum ama sarilmama konuşmama asla izin vermiyor kendini yerlere atarcasina ağlıyor umarım zamanla azalır dediğiniz gibi ama şu an durum çok fena..Ağladığı zaman isteği yapıldığında bu durumu pekiştirmiş oluyorsunuz. Ağladı, gece de ağladı, sabah ağladığında isteği yapıldığında ağlarsam evet geç de olsa isteğim yapılıyor mantığını oturtmuş oluyorsunuz. Ağladığında sarılıp sakinleştirmeye çalışın. Mantıklı açıklamalarda bulunun. Bir süre bu ağlamalar artarak devam edecek ve ‘patlama’ noktasına gelecektir. Sabredersiniz zaman içinde azalacaktır. Çikolatayı istediğinde değil normal bir zaman aralığında verebilirsiniz. Ağladığı zaman istediği şeyi yapmayın ağlarken şefkatle yaklaşıp sarılın teselli edip konuşun. Dediğim gibi bu aslında bir süreç. Kararlı olmanız gerekli.