Sürekli Ağlayan Bir Bebeğe Sahip Olmak

serefgen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2008
183
6
96
43
İstanbul
merhaba bayanlar,
Allah bağışlasın bir kızım var, 2 buçuk ayını birkaç gün geçti. uyanık olduğu ve emmediği zamanlarda sürekli ağlıyor. tek çarem kucakta dolaştırmak hatta bazen o bile çözüm olmuyor, kucakta da ağlıyor. böyle olunca canım çok sıkılıyor; yoruluyor ve bunalıyorum. zaten lohusa bunalımından yeni yeni kurtulmaya çalışıyorum, bir de kızım böyle ağlayınca hepten zorlaşıyor her şey. bebekleri bu şekilde olanlar varsa lütfen benimle paylaşsınlar ki ben yalnız olmadığımı bilip biraz ferahlayayım. ayrıca bu sebepsiz ağlamalara farklı çözüm önerileriniz de olabilir tabi. daha önce yaşamış olanlar da inş. bu durumun geçici olduğuna dair bilgi verir de ümitlendirirler beni. bunlara ihtiyacım var inanın, çok bunalıyorum. psikolojim pek iyi değil.

merhaba bayanlar,
Allah bağışlasın bir kızım var, 2 buçuk ayını birkaç gün geçti. uyanık olduğu ve emmediği zamanlarda sürekli ağlıyor. tek çarem kucakta dolaştırmak hatta bazen o bile çözüm olmuyor, kucakta da ağlıyor. böyle olunca canım çok sıkılıyor; yoruluyor ve bunalıyorum. zaten lohusa bunalımından yeni yeni kurtulmaya çalışıyorum, bir de kızım böyle ağlayınca hepten zorlaşıyor her şey. bebekleri bu şekilde olanlar varsa lütfen benimle paylaşsınlar ki ben yalnız olmadığımı bilip biraz ferahlayayım. ayrıca bu sebepsiz ağlamalara farklı çözüm önerileriniz de olabilir tabi. daha önce yaşamış olanlar da inş. bu durumun geçici olduğuna dair bilgi verir de ümitlendirirler beni. bunlara ihtiyacım var inanın, çok bunalıyorum. psikolojim pek iyi değil.

canım büyük ihtimalle gaz sancısı yaşıyodur bi doktora git anlat allah yardımcın olsun bide çocuğu tutuş şeklinizde önemli bir yerini inciltmiş olmayın

hahahaa aynı benim cümleee :) ya emecek ya uyuyacak onun dışında hep ağlıyo :9: bilirim canıım bilirim benim kızımda aynıydı..forumda cogu kişinin de problemi bu..düzenli dr. konrtolüne gidiyosanız muhtemelen bebişiniz hiçbişeyden memnun olmadığı için,sıkıldıgı için,orda durmak istemediği için,kucakta gezmeyi istediği için yada istemediği için, aslında canı öyle istediği için ağlıyordur :69: malesef 8-9 ay / 1 yaşına kadar falan böyle gidiyo..benim kızımda öyle oldu..ki hala aynıdır..istediği bişey olmasın morarana kadar ağlar..altını değiştiremezsin illa bi oyuncak değişik bişe verecen eline de öyle durur yoksa deli gibi bağıra bağıra ağlar..dışarı çıkardık burnumuzdan getirirdi hala fena değil o konuda :)) kızım 16 aylık..düşün artık..malesef hayatım kızını böyle kabul etmek zorundasın..bazı bebişler koy kenara sessiz dursun bazısıda böyle cadaloz..zekadan canım zekadan..kız ne istediğini yada ne istemediğini bu kadarken bile biliyo..onu böyle kabullenmeye ve alışmaya çalış..bu zor olacak çoook iyi biliyorum ama kızın için aslında iyi bişey..hep böyle düşün olurmu..bende depresyon yaşadım onuda çok iyi bilirim kızı bırakıp evden kaçmayı bile planlıyodum o dönem :52: geçecek canım sabırlı ol olurmu..ona da kızma aglıyo diye..başka bi ifade bilmiyo onun gülmeside aglayarak sıkıntısını söylemeside aglayarak..büyüdüğü için kemikleri ağrıyodur belki bağırsak hareketleri onu rahatsız ediyodur belki..bilemiyozki..bunlar geçecek ve kızın büyüyecek süper bi kız olacak tıpkı benim kızımda olduğu gibi :66:

canım büyük ihtimalle gaz sancısı yaşıyodur bi doktora git anlat allah yardımcın olsun bide çocuğu tutuş şeklinizde önemli bir yerini inciltmiş olmayın

düzenli doktor kontrollerimiz var, hiçbir sorunu yok, sağlıklı bir bebek olduğunu söylüyor doktor hep. çok şükür. buna şükrediyorum ama bazen ben de onunla ağlıyorum.

seni anlayanlardanım... hem yalnız olmak hemde ağlayan bebek.......... kaos gelirdi bana ve kaos bebek ağladıkça büyürdü... hiçbie sağlık problemi yokken neden ağlıyordu? neden susmuyordu? neden hep kucağımda? vs.. vs... vs... anladımki bebek bakmak sevgili büyüklerimizin dediği gibi'' altını temizle, uyut, doyur.. işte çocuk büyüdü'' lerle olmuyordu.... yani '' ağlar ağlar susar.. ne var canım biz öyle yapmadık mı?'' larlada olmuyordu... okudum.. araştırdım ve hala kendimi bu konuda bilgilendirmem gerktiğinin bilincindeyim... çünkü çocuk öyle dümdüz bir yolda gelişimi yok... çocuğun dönem dönem gelişim süreleri ve bu sürelerde gerçekleşmesi yani doyurulması gereken evreleri var... öncelikle dönemlerini iyi takip etmeni öneriyorum....... bebeğin, 2,5 aylık.... henüz çok ama çok yolun başındasın... bebeklerin müthiş sezgileri var... senin en ufak stresin bebeğininde stresli olmasına yol açıyor... önce kendimizi kontrole alacağız yani... vede bebeğin... bu dönemde (0-3 yaş ) kesinlikle ağlatılmamalı diyor uzmanlar... ihtiyacı ; emniyet-güven-sevgi........... ve tüm bunları sağlamak zorunda olan anneler ve babaları... gün boyunca stressiz annesine sarılan meleğin kendisini güvende hissedecektir...öpüp koklaman, yumuşak ses tonunla konuşman ne kadar değerli olduğunu hissettirecektir...... zor ama yapmak zorundayız... bunları hissetmediği an huzursuz uyumayan ağlayan bebeklşe çıldıran anneler oluyoruz.... işe önce kendimizi düzelterek başlarsak iş daha kolay olacak kısacası... bol şans.

merhaba bayanlar,

benim kızımda aynı canım 6 aylık olduk ama kucaktan inmiyoruz bi de yalnız bakıyoum düşün halimi lavaboya zor gidiyorum. şu ara uykusu düzene girdi gibi daha iyiyiz ama yine de kucak. kafayı yediğim anlar çok oldu. hele de akşam olunca iyice dayanılmaz oluyo tüm günün yorgunluğu üzerinizdeyken moralde sıfır oluyo intihar edesim ya da kızımı camiye bırakasım bile geliyodu burası şaka tabi:):) ama insan çıldırıyo resmen. stres yapmayın diyo bazı arkadaşlar ama insan akşama kadar kucakta taşıyıp o kadar yoruluyoki ne moral kalıyo ne bişey. çok zor allah bizim gibi olanlara sabır versin yardımcısı olsun. ama bi de gülücük atınca varyaa dünya da benim oluyo canım benim yaa:16:

teşekkür ederim canım, bahsettiğin şeyleri ben de çok duydum ve okudum ama mutlaka izleyeceğim. dediğin gibi sürekli öğrenme halinde olmalı, hiçbir şeye "biliyorum" moduyla yaklaşmamalıyız. ama inan ki sürekli kucakta taşıyıp bütün gün pilin bitince kendini, sinirlerini kontrol altına almak, stresli olmamak pek mümkün olmuyor. tam tersi moraller sıfır oluyor.

benim kızımda aynı canım 6 aylık olduk ama kucaktan inmiyoruz bi de yalnız bakıyoum düşün halimi lavaboya zor gidiyorum. şu ara uykusu düzene girdi gibi daha iyiyiz ama yine de kucak. kafayı yediğim anlar çok oldu. hele de akşam olunca iyice dayanılmaz oluyo tüm günün yorgunluğu üzerinizdeyken moralde sıfır oluyo intihar edesim ya da kızımı camiye bırakasım bile geliyodu burası şaka tabi:):) ama insan çıldırıyo resmen. stres yapmayın diyo bazı arkadaşlar ama insan akşama kadar kucakta taşıyıp o kadar yoruluyoki ne moral kalıyo ne bişey. çok zor allah bizim gibi olanlara sabır versin yardımcısı olsun. ama bi de gülücük atınca varyaa dünya da benim oluyo canım benim yaa:16:

amin canım, Allah bize sabır versin. yazdıklarınıza üzülüyorum ama bir taraftan da seviniyorum inanın çünkü yalnız olmadığımı bilmek de bana iyi geldi. demek ki sadece benim bebeğim değil bu şekilde olan.

Ayni tablo bizde de vardi, uyanik oldugu her saniye agliyodu. Infantil kolik dedi doktor . Hastalik degil, tamamen saglikli bebeklerde gorulebilen bir durum. Bio- gaia diye damla verdi, bence farketti baya. Doktorunuza sorun derim . Sevgiler...

Ayni tablo bizde de vardi, uyanik oldugu her saniye agliyodu. Infantil kolik dedi doktor . Hastalik degil, tamamen saglikli bebeklerde gorulebilen bir durum. Bio- gaia diye damla verdi, bence farketti baya. Doktorunuza sorun derim . Sevgiler...

aynı şeyi bize de söyledi doktorumuz, oldukça gazlı bir bebek, infantil kolik ama bu kolik ağlamaları belirli saatlerde oluyormuş. o yüzden ben de bütün ağlamlarını gaza bağlayamıyorum. acaba bütün ağlamalar ondan olabilir mi ki? inşallah bütün ağlamaları ondandır da kolik sıkıntısı bitince ağlamalar da biter. 3 - 4 aylıkken genelde geçtiğini söyledi doktor. bir de doktorumuz bize gaz sıkıntısı için wind salbe n diye bir krem verdi, onu kullanıyoruz. bir de zinco damla kullanıyoruz. yazdığın şeyi konrtole gittiğimizde sorayım canım, teşekkür ederim. bu arada senin bebişin kaç aylık?

merhaba, benim kızımda 30 mayıs doğumlu. Durup dururken gaz sancısı gbi kasılmaları, huzursuz tavırları çok oluyordu...geçen haftaki rutin doktor kontrolümüzde doktorumuz dedi ki-bu aralar diş etleri sertleşmeye başlıyormuş dişlere hazırlık.diş etlerini işaret parmağınızla kaşıyarak kızınıza yardımcı olabilrsiniz dedi.çok şükür ağlamaları, gereksiz kasılmaları kalmadı. sizde deneyin isterseniz. ah keşke dertlerini hemen söyleyebilselerdi dimi-hem bizim için hem onlar için hayat ne kolay olurdu..sevgiler

yan apartmanımızda bir bebek mi çocuk mu.. 2 3 yaşlarında sanırım.. çığlığıyla sıçrıyorum yataktan.. böyle histerikli bir şekilde kesik kesik çığlıklarla ağlıyor ve başıma müthiş bi zonklama saplıyor.. kızmamam gerek biliyorum ama kızıyorum. annesine babasına kızıyorum.. sonra da belki hastadır diyorum... ama görüyorum dışarda şımarık ağlak bi çocuk ağlayarak her istediğini yaptıranlardan, belki de bana öyle geliyor..

bilemiyorum yaa.. yeni taşındılar ve çocuğun çığlıkları ağlama değil böyle camı çatlatacak çığlıkları bitmedi.. annesi kucağına almazsa ...ciyaaaaakkkk..... kedi pisi pisi yanına gelmezse ciyaaakkkkk...

çevrede görüyoruz dolu bebe becik var böyle bi her an ağlayanına rastlamadım.. ne bilem annem babam der sen hiç ağlamazdın, sessiz sakin oyununu oynar hayır denirse üstelemezdin, orada otur kızım derdik kalk diyene kadar kımıldamazdın... şimdiki bebeler mi bi hoş yoksa anneler babalar mı ?? benim de mi bebeğim böyle olacak.. artık bütün bebekler stresli mi ??

iki gün önce uyurken yatak odasının pencerisene yakın yoldan bunlar geçerken sanki bilerek yapıyormuş gibi bir çığlık attı, kulak zarım patlatacak şiddette, benim yataktan bi sıçrayışım var aklım çıktı, ellerim titreyerek içtiğim soğuk suyla zor kendime geldim :9:

şimdiden bu kadar ses açma çalışmalarıyla büyüyünce opera sanatçısı olmazsa ben de Pınar değilim...

.

Son düzenleme:
bizim bi küçük kuzen vardı şimdi dana kadar oldu beni geçti maşallah

bu ilk doğdu sevindik falan Allahım çocuk 1 yaşına geldi, sıkı durun yazıyorum :9::9::9::9::9: mamasını sadece arabada yerdi yoksa çığlık çığlık çığlık. hee bi de araba da sade oturma değil, babası sürecek arabayı beyzade de o ara annesinin verdiği mamayı yiyecek.. yazık anası babası benzin yetiştirmediler arabayı gaza çevirdiler. düşünsenze bi bebek mama saati geldi gecenin peki de olsa bunlar çığlıklar eşliğinde apartmandan garaja iniyor ve arabayı çalıştırıp şehir turu yapıyorlar.

sıpa 5-6 yaşına geldi, evden kaçıp kaçıp gidiyor bi yolunu bulup, ara ara ara bornovadan çıkmış karşıyakaya gelmiş.. Allah korudu onu vallahi.. :9::9::9: tabi İzmir'i karış karış biliyor, ezberlemiş kuzu bütün araba yolllarını..

7-8 yaşlarındayken de adres tarifi için onu kullanırdık.. şu an orta son yeni bitti ve değişim programlarıyla gelen yabancılara şehri gezdiriyor gönüllü..

bizim bi küçük kuzen vardı şimdi dana kadar oldu beni geçti maşallah

bu ilk doğdu sevindik falan Allahım çocuk 1 yaşına geldi, sıkı durun yazıyorum :9::9::9::9::9: mamasını sadece arabada yerdi yoksa çığlık çığlık çığlık. hee bi de araba da sade oturma değil, babası sürecek arabayı beyzade de o ara annesinin verdiği mamayı yiyecek.. yazık anası babası benzin yetiştirmediler arabayı gaza çevirdiler. düşünsenze bi bebek mama saati geldi gecenin peki de olsa bunlar çığlıklar eşliğinde apartmandan garaja iniyor ve arabayı çalıştırıp şehir turu yapıyorlar.

sıpa 5-6 yaşına geldi, evden kaçıp kaçıp gidiyor bi yolunu bulup, ara ara ara bornovadan çıkmış karşıyakaya gelmiş.. Allah korudu onu vallahi.. :9::9::9: tabi İzmir'i karış karış biliyor, ezberlemiş kuzu bütün araba yolllarını..

7-8 yaşlarındayken de adres tarifi için onu kullanırdık.. şu an orta son yeni bitti ve değişim programlarıyla gelen yabancılara şehri gezdiriyor gönüllü..

bu ne yaa!... gözümü korkutma kız. yani halime şükredebileceğim bir mesaj oldu bu. neler var Allahım.

yan apartmanımızda bir bebek mi çocuk mu.. 2 3 yaşlarında sanırım.. çığlığıyla sıçrıyorum yataktan.. böyle histerikli bir şekilde kesik kesik çığlıklarla ağlıyor ve başıma müthiş bi zonklama saplıyor.. kızmamam gerek biliyorum ama kızıyorum. annesine babasına kızıyorum.. sonra da belki hastadır diyorum... ama görüyorum dışarda şımarık ağlak bi çocuk ağlayarak her istediğini yaptıranlardan, belki de bana öyle geliyor..

bilemiyorum yaa.. yeni taşındılar ve çocuğun çığlıkları ağlama değil böyle camı çatlatacak çığlıkları bitmedi.. annesi kucağına almazsa ...ciyaaaaakkkk..... kedi pisi pisi yanına gelmezse ciyaaakkkkk...

çevrede görüyoruz dolu bebe becik var böyle bi her an ağlayanına rastlamadım.. ne bilem annem babam der sen hiç ağlamazdın, sessiz sakin oyununu oynar hayır denirse üstelemezdin, orada otur kızım derdik kalk diyene kadar kımıldamazdın... şimdiki bebeler mi bi hoş yoksa anneler babalar mı ?? benim de mi bebeğim böyle olacak.. artık bütün bebekler stresli mi ??

sevgili pınar, çocuğun var mı bilmiyorum ama yazdıklarından yokmuş gibi geldi bana. kimseye çok görme kız. eskiden benim de mesela "kötü alıştırmışlar, çocuk hep kucak istiyor" gibi laflar ettiğim olmuştur muhtemelen ama şimdi anlıyorum ki bunun alıştırmakla çok da ilgisi yokmuş. her çocuk kendine has doğuyor inan. elbette ki anne babaların hatalı davranışlarıyla bazı kötü huylar edinen çocuklar vardır ama bunu iyi tesbit etmeden büyük konuşmamak lazım diye düşünüyorum.

merhaba, benim kızımda 30 mayıs doğumlu. Durup dururken gaz sancısı gbi kasılmaları, huzursuz tavırları çok oluyordu...geçen haftaki rutin doktor kontrolümüzde doktorumuz dedi ki-bu aralar diş etleri sertleşmeye başlıyormuş dişlere hazırlık.diş etlerini işaret parmağınızla kaşıyarak kızınıza yardımcı olabilrsiniz dedi.çok şükür ağlamaları, gereksiz kasılmaları kalmadı. sizde deneyin isterseniz. ah keşke dertlerini hemen söyleyebilselerdi dimi-hem bizim için hem onlar için hayat ne kolay olurdu..sevgiler

Aslında dişleriyle ilgili sıkıntımız olabilir gerçekten çünkü nerdeyse 1 aydır salya akıtıyor kızım. belki dişlerini erken çıkarır diye düşünüyorum. bahsettiğin sertlikten kaynaklanıyor olabilir mi? ben de parmağını iyice temizleyip dişetlerine süreyim bakalım rahatlayacak mı? çok teşekkürler zozum.

bu ne yaa!... gözümü korkutma kız. yani halime şükredebileceğim bir mesaj oldu bu. neler var Allahım.

öyle.. ama kuzeni ben bildim bileli psikoloğa götürürler, minicik bebekken bile götürürlerdi cins huyları için, 3 4 yaşlarındayken doktor bunlara psikolog psikolog bebeği dolaştıracağınıza asıl siz psikoloğa gidin demiş, özellikle babanın düzenli seanslara uğraması gerektiğini belirtmiş.. klasik bi bebek değildi haa ne oldu küçük yaşta müziğe karşı büyük yeteneği olduğunu keşfettiler, özel tutulan müzik hocaları şok oldu falan çocuğu görünce, ama tüm sülale hep bir ağızdan tiyatroya da girmesi gerektiğini belirttik, gönderdiler, orda da iyi, müthiş yetenekli sanatçı ruhlu bi dahiymiş meğersem :9::9:

sevgili pınar, çocuğun var mı bilmiyorum ama yazdıklarından yokmuş gibi geldi bana. kimseye çok görme kız. eskiden benim de mesela "kötü alıştırmışlar, çocuk hep kucak istiyor" gibi laflar ettiğim olmuştur muhtemelen ama şimdi anlıyorum ki bunun alıştırmakla çok da ilgisi yokmuş. her çocuk kendine has doğuyor inan. elbette ki anne babaların hatalı davranışlarıyla bazı kötü huylar edinen çocuklar vardır ama bunu iyi tesbit etmeden büyük konuşmamak lazım diye düşünüyorum.

yahu çok gördüğüm falan yok sadece ani ürkmelerim yerimden sıçramalarım yüzünden kalpten gitmeyeyim yeter, bebede hata aranmaz, ben hatayı anne babada ararım.. üstte de doktorun belirttiği gibi önce anne babaların seanslara girmeleri gerekiyor. Ardına çocuk psikolojisi üzerine eğitim başlamalı.. dünyaya gülmek için gelen bi çocuk neden devamlı ağlar...

bu dediklerim minik bebekler için değil, onların ağlamalarından ne olacak ciyy ciyy der geçer.. benim bahsettiklerim ciğerleri gelişmiş olanlar, ortalığı yıkanlar..

gece yatacam yine kabus var.. artık ne zaman uyanacağız çığlıklarla bakalım :1:

Son düzenleme:
Benim bebeğimde kolik mi diye düşünmeye başladım.
Uyanıkken pek memnun değil hayatından, gaz sancısıda bayağı var, belki gazdan da huysuzlanıyor olabilir.
29 günlük bebeğim, çok ağladığında yanlış yapıyorum belki ama süt veriyorum, içince rahatlıyor.
Genelde kucakta, bazen kucakta bile sakinleşmiyor.
Yattığı yerde sakin durduğu zamanlarda var, bu kolik olmadığını mı gösterir bilemiyorum.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Back