• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şüphe

%72 evet öyle diye biliyorum
Yiğenim var 20 aylık bişeye odaklandığı zaman ismine kolay kolay dönüp bakmaz ama herşeyi anlıyor araştırdım topu getir götür vur hepsini yapıyor ama bazen beni şüpheye götürüyor yemesi uykusu düzenli biraz fazla telefon tv maruz kaldı göz teması var bilmiyorum araştırmaktan yoruldun

Yiğenim var 20 aylık bişeye odaklandığı zaman ismine kolay kolay dönüp bakmaz ama herşeyi anlıyor araştırdım topu getir götür vur hepsini yapıyor ama bazen beni şüpheye götürüyor yemesi uykusu düzenli biraz fazla telefon tv maruz kaldı göz teması var bilmiyorum araştırmaktan yoruldun
çevramizde ailemizde kimsede yok genetik mi sormamın sebebi o

Yani tek sorun odaklanmasında bakmamasıysa bence bu bir neden olamaz kelime çıktıları konuşması nasıl ne istediğini net bir şekilde anlatabiliyor mu yada beden diliyle ifade edebiliyor mu yaşıtlarıyla iletişimi nasıl bağırma durumu ani öfke patlamaları var mı

Yani tek sorun odaklanmasında bakmamasıysa bence bu bir neden olamaz kelime çıktıları konuşması nasıl ne istediğini net bir şekilde anlatabiliyor mu yada beden diliyle ifade edebiliyor mu yaşıtlarıyla iletişimi nasıl bağırma durumu ani öfke patlamaları var mı
Bağırması yok öfkesi vs yaşıtlarıyla iletişimi iyi oyun oynar güler eder anne baba teyze diyor net olmayan ama anladığımız kelimeleri de var bay bay yapar öpücük atar burnun nerde deriz gösterir yada ona benzer şeyler

Bağırması yok öfkesi vs yaşıtlarıyla iletişimi iyi oyun oynar güler eder anne baba teyze diyor net olmayan ama anladığımız kelimeleri de var bay bay yapar öpücük atar burnun nerde deriz gösterir yada ona benzer şeyler
Kendi başına takılan bi çocuk değil

Hiçbir şeyi yok çocuğun. Sadece ekran maruziyetinden böyle. Ekranı tamamen kesin düzelir.

Benim kardeşim de böyleydi. İşitme sıkıntısı var sanmıştık. Test yaptırdık. Sıkıntı çıkmadı. Kocaman oldu. Hala alık.

Dipnot: Küçükken ekran maruziyeti çoktu.

Ekran maruziyetinden . Parka götürün oyunlar oynayın ilgilenin. TV telofon u çıkarın hayatından sıfır ekran ilerleyin. Farkı goreceksiniz.

Ekran maruziyetinden . Parka götürün oyunlar oynayın ilgilenin. TV telofon u çıkarın hayatından sıfır ekran ilerleyin. Farkı goreceksiniz.
Dediğiniz gibidir umarım bilmiyorum aylardır araştırıyorum dikkat ediyorum

Böyle yorumlar okuyunca içim rahatlıyor gerçekten
Merak etmeyin anlattıklarınızdsn otizm sonucu asla çıkamaz. Hepsi ekrandan. Tiyatroya da götürün sinema değil! Hızlı ekran olan her şeyden tamamen uzak tutun 1-2 yıl.

Ekran etkisi gibi duruyor. Otizmde genetik yatkınlık da çevresel faktörler de etkili. Ama ailede hiç olmaması olmayacağı anlamına gelmez.
Sizin araştırmasına gerek yok anası babası doktora götürsün.

Ekran etkisi gibi duruyor. Otizmde genetik yatkınlık da çevresel faktörler de etkili. Ama ailede hiç olmaması olmayacağı anlamına gelmez.

Onlar böyle bişey düşünmediği için ben araştırıyorum

Onlar böyle bişey düşünmediği için ben araştırıyorum
Uzun süre otistik çocuklarla çalıştım yorumlarda dedikleri gibi sadece ekrandan kaynaklı içiniz rahat olsun ama yine de netleşsin istiyorsanız bi çocuk gelişim uzmanına götürebilirsini 4 ay sonra ama otizm olduğunu zannetmiyorum

Uzun süre otistik çocuklarla çalıştım yorumlarda dedikleri gibi sadece ekrandan kaynaklı içiniz rahat olsun ama yine de netleşsin istiyorsanız bi çocuk gelişim uzmanına götürebilirsini 4 ay sonra ama otizm olduğunu zannetmiyorum
Otistik çocuklar sizin gözleminizle nasıl oluyorlar peki

Otistik çocuklar sizin gözleminizle nasıl oluyorlar peki
Genelde sosyal ortamlara uyum sağlamakta zorlanırlar söyleneni anlamayıp yerine getirmekte zorlanabilirler kelime çıktıları kendini ifade etme konusunda zorlanırlar ani öfe durumları veya aşırı sakinlik olabilir boş anlamaız bakışlar vardır anlık göz temasları vardır uzamaz bu süre aynı hareketi veya eylemi sürekli tekrar etme durumları vardır vs farklı seviyeleri var otizmin her çocukta aynı olmaz tabiki ama genel belirtilerden bikaçı böyledir ama bunlar var diye de çocuk otistiktir denilemez

Back