Süper Beyinler :) Manik depresifler(Bipolar Hastaları)

Ben bipolar değilim,ama eşim bipolar.ve ilk defa atak geçirmesine şahit oldum.İlaçlarını doktorumuz değiştirdi ve şimdi daha sakin .SiZlere sormak istediğim bu süreçte neler yapmalıyım?ilaçlarının düzenli alınması ve doktor muayenesi ile ne zaman stabil duruma geçer?teşekkür ederim herkese ve şifalar olsun

Kuzular sormak istediğim bir soru var.Mani dediğiniz dönemde neler yaşıyorsunuz anlatabilir misiniz biraz?Öpüyorum hepinizi.

Öncelikle Allah yardımcınız olsun.Zor bi hastalık ne yazık ki
Onun için ya da onunla birlikte neler yapabilirsin ?
1.Mutlaka ilaçlarını saatli içmesini sağla nasıl mı? Bak şimdi X ilacından günde iki mi yazdı doktor sabah ve akşam 9da içecek gibi 9u beş geçmiycek ama tam 9da.Özelden ilaçları yaz sen bana ordan detaylı anlatayım.
2.Mutlaka düzenli uyumasını sağlıycaksın .Benim eşim ben uyuyana kadar bekler mutlaka benden önce uyumaz.
3.Stres,sıkıntı,korku bu duygulardan uzak tutman gerekiyor.
4.Eşinin her konuda ilk kararına güvenme muhtemelen kısa sürede değişecektir.
5.Öfke patlamalarında sana ne söylerse söylesin kırılma o an sadece karşında canını yakmak ve haklı konuma girmek için konuşan bi robot olduğunu düşün.
6.Eşini seviyorsan eğer bunlar sana zor gelmeyecektir.

İlaçlarını düzenli alırsan max. 1 haftada durulması lazım.

Kuzular sormak istediğim bir soru var.Mani dediğiniz dönemde neler yaşıyorsunuz anlatabilir misiniz biraz?Öpüyorum hepinizi.
Çok düşünüyorum
Çok sigara içiyorum
Çok konuşuyorum;her şey hakkında ve herkesle.
Cinsel istek tavan
Çok hareketli oluyorum ; ilk mani atağımı 28 km durmaksızın yürüdükten sonra iş yerinde kasılıp kalmamla yaşamıştım.
Uyumak istemiyorum uykum gelmiyo çünkü beynim uyumuyo(Aynen bu emojideki gibisin manide)

Dahası gelmiyo aklıma.Mani çok zor , çok deli bişey.İnsan kendini tanıyamıyor.Allah başa vermeye

Beynim hiç durmuyor,gereksiz para harcıyorum,herkesle sizli bizli konuşab ben ana avrat sövüyorum,3-4 defa eşime bikere de bi kadına saldırdım,hiç uyuyamıyorum su dışına birşey yutamıyorum

Beynim hiç durmuyor,gereksiz para harcıyorum,herkesle sizli bizli konuşab ben ana avrat sövüyorum,3-4 defa eşime bikere de bi kadına saldırdım,hiç uyuyamıyorum su dışına birşey yutamıyorum
Heyyyy sakin ol bakalım şampiyon.
İlaçlar ne durumda?
Doktoru ne zaman gördün en son?

ben manideyken heyecanlı olurum kıpır kıpır olur içim bolca para harcamak isterim genelde eğlenceye vururum kendimi işteki performansım artar neşe saçarım etrafa bende böyle geçer genelde

Canımm teşekkür ederim ilgin için daha iyiyim evet.sakinleştim baya.umarım zamanla daha iyi olurum.bir de iş bulabilirsem keşke..

Merhaba kızlar bende şuan moral bozukluğu çok yok ama olur olmaz herşeyi alma isteği var aldığım herşeyi yazmaya başladım şimdi bakalım gerekli gereksiz ne alıyorum
Bende işsizim ve bu biraz canımı sıkıyor tabi haliyle

Ayy iyi olalım hepimiz inşallahh tez zaman da

Eski erkek arkadasim bipolardi gerci pekte unutabilmis oldugum söylenemez kalbim ikiye ayrilmis gibi bir yanim seviyor ama diger yanim kirgin kizgin...
Ayriligimiz bile normal olmadi.. resmen terk ettim . Ya.da zorla terk etmemi sagladi belki de bilmiyorum... hep boyle ikilemli kalicak sanirim cevaplar yok..

herzaman herşeyin hayırlısı de kuzum vardır bundada bir hayır. Tedavi oluyormuydu kendisi ?

D DeliHA35
Teşekkürler canım,iyiki varsın.teşhis konulmadan ve sizlerle konuşmadan kendimi suçlu kötü biri olarak görüyordum.birilerinin anlaması ne kadar güzel birşeymiş

Kendini asla suçlu hissetme bu senin suçun değil aslında bunu avantaja çevirmeyi öğrenirsen şahane bir hayatın olacak bir süre sonra bunu öğreneceksin ne zaman aklına birşey takılırsa yaz dertleşelim atalım omuzlarımızdan yüklerimizi D DeliHA35 ve ben herzaman buradayız öpüyorum seni

bu arada kızlar hep ilaçlar kilo aldırıyor dedik ya hico senin son kullanmaya başladığın ilaç bana kilo verdirdi :) toplamda 8 kilo vermişim 11 kilo almıştım hedefte 5 kilo kaldı vereceğim 57 deyim şuanda

herzaman herşeyin hayırlısı de kuzum vardır bundada bir hayır. Tedavi oluyormuydu kendisi ?
4 yil önce hastanede yatili olarak kalarak başlamiş tedaviye halusulasyonlar goruyormus ama gercek gibi anlatiyirdu film gibi sanki. Ben o yillar kendisini tanimiyordum maalesef. Halen ilac kullanimi devam ediyor prozac ve lamictal diye iki ilac aliyordu aksamlari.
Zor bir sey hepinize allah kolaylik versin onunla yasadiklarimi unutamiyorum

prozac onu daha çok maiye sokar lamictal bende alıyorum. Seni yorar ama sana zarar veriyorsa sevgide bir yere kadar kendinide korumak zorundasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…