Süper Beyinler :) Manik depresifler(Bipolar Hastaları)

İlaclarima yeni basladim canim beni cok sarsti son dönemde kendimi kaybettim ilaclarda agir geliyor kendi basima atlatamiyorum
Öncelikle sakin olmalısın.
Bu kadar çabuk atlatmayı düşünme.
Kafandan kurtulma düşüncelerini at ve hastalık rayına oturana kadar sadece günü sağlam kurtarmaya bak.
Bipolar 2 depresif ağırlıklıdır malesef bunu kabullen.
İlaçlarını mutlaka saatli al saatini asla şaşırtma etki edebilmesi için bu çok önemli.
Yattığın odaya kasenin içinde lavanta koy(başucuna yakın olsun).
Sabah kalkınca şakaklarına lavanta yağıyla hafif masaj yap sakin tutar seni.
Bu söyleyeceğim sana zor gelebilir belki ama benim için dene nolur.
Sabahları yüzünü yıkadıktan sonra birazcık MAKYAJ yap!!!
Sonra yatacaksan yine yat ama bunu yap . Birazcık iyi geliyo insana.

Hastalık çok zor biliyorum seni öyle çok iyi anlıyorum ki.
Ama pes etme nolur !
Geçecek demiyorum sana.Diyemem çünkü hiçbirimizinki geçmedi.
Ama diren! En azından atakları erken tanıyıp en az zararla kurtulmayı öğren.
O zaman daha kolay!
Hastalıkta,günü kurtarmakta,bıkmadan yuttuğun sayısız ilaçta.

Ve her bunaldığında buraya yaz.
Burası bizim sığınağımız.
Mutlaka seni dinleyecek,anlamaya çalışacak birileri çıkar.

Yalnız değilsin asla.
Hepimiz yanındayız.

Canim tavsiyelerin icin cokk tesekkür ederim. Hepsini uygulayacagim iyiki varsiniz

Oyy ağzına sağlık güzel yürekli arkadaşım benim

İlaclarima yeni basladim canim beni cok sarsti son dönemde kendimi kaybettim ilaclarda agir geliyor kendi basima atlatamiyorum

İlaçlara ilk başladığımda ataklarım çok şiddetli gelmişti kendi başıma karşıdan karşıya bile geçemiyordum bir ilacı yanlışlıkla aç karna alıp kalp krizi geçiriyorum sandığımda olmuştu başlangıçlar sancılı kabul ediyorum ama yanında destekcin güvvendiğin insanlar muhakkak olsun önemli bir adım atmışsın asla pes etme hepsi atlatılıyor tüm forumu okudun mu bilmiyorum ama çoğumuz işinde gücünde hatta içimizde anne olan arkadaşlarımız var. şuan ilk etapta terapi almayıda düşünebilirsin psikiyatristin ve psikologun entegreli şekilde çalışırlarsa daha verimli olacaktır. Bunun dışında kişisel bakım çok önemli depresif uçta ve her zaman düzenli hayat ve uyku düzeni sağlıklı beslenme şart. Bakımını ihmal etme makyaj manikur pedikur ya da bunları sevmiyorsan bile bir cilt bakımı uygula evde kendine yürüşleri ve egzerisizi asla hayatından ihmal etme. ve hekimine karşı herzaman çok açık ol. sevgiler

Verdigin bilgiler ve destegin icin cok tesekkür ederim misspitty sizi tanimak cok rahatlatti

Nasılsınız kızlar ? umarım gününüz güzel geçiyordur.

D DeliHA35 beni maniden çıkarabilecek bir taktiğin var mıı ?
1.Depakin :) (Sonrası depresyon garantili)
2.Acı bir olay (Allah korusun)
3.Manini baskılayamayan ilacı bırakıp yeni bir temel ilaç
4.Bilinç kazanma/bilinçli hareket etme(bunu sana bilahire anlatırım.)

Ben ısrarla yeni ilaç/yeni doktor konusunda ısrarlıyım.
Şikayetlerin bitmezken ilaç azaltımını/bırakımını düşünen doktorun beyninde mekanik hata vardır zaten.
Sen hiç tedavi olmuş/ilaç bırakmış kafası pür-i pak olan bir bipolar gördün mü?
Gerçekçi olmak lazım İkomm birbirimizi kandırmayalım.Bizim tedavimizde son diye bişey yok!
En başta ilaçlarımız sonrasında şunları sıralayabiliriz uyku,huzur,sevgi,güven,ilgi......

İlaçlarının tam adlarını bana özelden yazar mısın?

Ya aslına bakarsan herşey iyi gidiyordu ilaçlar okadar fazlaydıki bünyem yorgundu sürekli yüksek tansiyon ve kalp çarpıntısı ile dolasıyordum ve buda oldukça yorucu oluyordu. Lityumu sordum bunu arada seninle konuşmuştuk ya yan etkisi olabildiği için kabarmezapinden devam etmeyi sağlıklı bulduğunu söyledi xr verdi gene malesef ama 25 mg bu sefer alkol kullanımım çoşmuş durumda ondan kaynaklandığını düşündüm bende ama bişey diyeyimmi ben akpak bir kafa yapıcam inat ettim belki ilaçları tamamen bırakmasamda minimal dozlarda kalmayı isterim. kabarmezapin depresyona sokuyor bende ilaçları mal gibi almadım çat çut mani geldi :S

M Mrslarva nasıl gidiyor makyajlı günler ???
Nasılsın?
Kendini nasıl hissediyorsun?
En çok neler düşünüyorsun bu aralar?

D DeliHA35 canimm pek iyi oldugum söylenemez aynaya bile bakamiyorum bu aralar yalniz kalmak isteyip yine etrafima beni karga tulumba tasiyacak bir sürü insan topladim rezalet bir gün gecirdim dün herseye özlem duyarak geciyor zamanim erkek arkadasimi cok özledim beni anlayabilen süper kafada bir adamdi ne olursa olsun onu geri istiyorum tek düsündügüm tüm dünya

Canim lavanta yagini aktardanmi alacagim? Önerebilcegin baska uygulama varsa paylasirmisin? Bugün cok neseli ve heyecanliyim buzlarim cözüldü resmen doktorum izin vermesede 2 günlük gezintiye cikiyorum misspitty hic destegini esirgemedi hepinize cok tesekkür ederim

Hadi bakalım daim olur inşallah.
Lavanta yağını evet aktardan alacaksın.
Şuan başka bi tavsiyem yok.

Selam kızlarr sürekli içim uyuyor iş yerinde uyuya kalıyorum sürekli canım sıkıldığı için sanırım eve gidince olmuyor benzer problem yaşayan var mı aranızda ? iyide uyusam dinlensemde sürekli uykum var benim

Geçecek kuzum az kaldı.
Az daha sabır.
Seroya alışınca geçecek.
Diyorum da ;
Seroya alışık olan bende günlerdir her bulduğum yerde uyuyakalıyorum gözümü açınca da kolum kalkmıyo kafam aymıyo çok saçmayım.
Uyku saatini netleştirmem lazım biliyorum.
Doktorum bu ilaç düzeninde 22.30 da uyumuş olmam gerektiğini söylüyor ama ben genelde gece 12 de uyumuş oluyorum.Aksi gibi yatacağım saatlerde bi enerji bi uykusuzluk geliyo bana.
Bu gece erken yatmayı deniycem sende dene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…