Süper Beyinler :) Manik depresifler(Bipolar Hastaları)

Günaydın iyi haftalar canlarım.
Bende iyiyim çok şükür son ilaca da alıştım yan etkileri geçti rahatladım şükür.

Kızlar,durumlar ben de karışık.Eşim çok şükür oldukça iyi.Uykusunu uyuyor,geçen gün ilaç içmeyi reddetti ama sonunda ilacını içti.Ama çalışmak istemiyor,ben doktora söyleyeyeceğim birkaç hafta daha çalışmak istemiyorum diyor.Benim ailem hastalık konusunda bana ve eşime destek.Ancak eşimin bu iş konusundaki gayretsizliği onları da endişelendiriyor.Hastalık dolayısıyla değil yaklaşık üç yıldır eşim iş konusunda gayretsiz.Babam destek olmuştu iş kpnusunda ama her defasında birtakım bahaneler ileri sürdü.Artık onlar da iş konusunda destek olmak istemiyorlar.Ailesi ise bana tepkili hiç arayıp sormuyorlar.Arada kaldım,eşimi seviyorum ama bir evin tüm sorumluluğunu yüklenmek bana da ağır gelmeye başladı.Burada sizleri görüyorum elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışan güçlü kadınları ,ama benim eşim de maalesef bu gayret yok.

Günaydın ben iyiyim çok şükür.Akşam 22.30da sızıp kalmam dışında iyiyim Allaha şükür.Sen nasılsın canım???

bende erkenden uyudum ama dinlemedim hiç gözleri şiş şiş böyle karman çormanım bu ara pek iyi değilim aslında izin yapmak istiyorum biraz bende çok bunaladım hicom.

Ne oldu kuzum ters giden bişeyler mi var?
İzin al kafanı dinle biraz bol bol uyu dinlen kendine vakit ayır.

evet fıstığım çok ihtiyacım var ek iş yapmam lazım maddi olanaksızlıklar bitirdi beni ya derdim o birazda kafamı dağıtmam lazım sanırım

Kıyamam sana kuzumm ya ahhh o maddi imkansızlıklar
Keşke elimden bir şey gelse

ah bebişim düşünmen yeter ek iş falan lazım bana artık napıyım bende onlara bakıyorum ( mahvettiler beni ya güvenmeyeceksin kimseye sert şekilde öğretiyor işte hayat.

Herkes iyi mi kızlar?Sesiniz soluğunuz çıkmıyor.Benim eşim çok şükür dengeye geldi,ama hala çalışma konusunda ataleti devam ediyor.
Merhaba canım.Ben iyiyim çok şükür.
Kocanın çalışmama isteği tembelliği hastalığından değil de karakterinden sanki Burcu.
Yoksa çoğumuz çalışıyoruz .
Hele ben iyiki çalışıyorum evde boş oturdukça fenalıklar basıyor beni.
Karakteri,fıtratı,yapısı bu demek ki gülüm.
Borçlandırsan mı acaba? O zaman çalışmaya mecbur hisseder mi kendini?

Ah kuzum bana da öyle geliyor.Sizleri görüyorum,çalışıp mücadele ediyorsunuz hele sen iki çocuğun var bir de.Ama benim eşim iş konusunda hiçbir şeye yanaşmıyor.Hastalık Allah’tan gelen bir şey ama tembellik karakter sorunu.Açıkça söylemem gerekirse bizim evliliğimiz tehlikeye giriyor gibi.Hastalık nedeniyle değil ama tembellik nedeniyle.Ailem hastalığı konusunda tek kelime etmediler hatta çok destek oldular ama tembelliği onların da kafasını karıştırıyor

Uzun vadede girer evet.Hep kadının çalışması hele ki maddi yönden bu kadar sorumluluk alması seni çok yıpratır haliyle evliliğinizi de.
Peki konuşmayı denedin mi?
Yani ne diyor?
Ne yapmayı düşünüyor?

Beni hemen susturuyor,ne kadar büyük gelecek kaygın diyor.Halbuki benim derdim son model araba vs değil ki sadece kimseye muhtaç olmadan yaşamak.Sebze yemeği yemez her gün et ister.Marka kıyafet alır,her yere taksiyle gider ama çalışmaya gelince emek sarf etmiyor.Bugün onu çok seviyorum ama yarın ağır gelecek.Çalış desem de strese girip atak geçirecek.Yani anlayacağın iki ucu çoklu denklem

Merhaba kızlar moralim çok bozuk
Size danışmak istediğim bir şey var
İş buldum işe giricem sağlık raporu istediler ama
Sağlık ocağım kullandığım ilaçları biliyor yani zaten sistemde çıkıyordur bu yüzden raporı devlet hastanesinden al ben sana burdan verirsem hastalığını yazmak zorundayım o zaman da sağlıklı raporu vermiş olmuyorum diyor oturdum ağlıyorum yarın hastaneye gidicem ya onlar da aynı şeyi derse napıcam ben
Ben niye bu hastalığa yakalandım
Neden böyle oluyo yoruldum artık ağlamaktan başka bişey gelmiyo elimden

Canım ; şimdiden ağlamana gerek yok hele bi git hastaneye bakalım onlar ne diycekler sağlık ocakları prosedüre çok hakim değiller başka konulardan biliyorum.
Devlette sorarlarsa herhangi bi hastalığın var mı diye yok de onlar sormadığı sürece bişey deme.Zaten kritik derecede hasta değilsin.
Haaa işler kötü gitse bile ağlama senden değerli değil hiç birşey.

Hastane ile görüştüö şimdi normal sağlık raporunu biz veremeyiz diyo sağlık ocağı sağlıklıdır diye vermiyo napcam ben
Hastanenin dediği psikiyatri bölümünden rapor al kullandığı ilaçlar çalışmasına engel değildir diye diyo buda çalışacağım yerde kötü bi izlenim olcak
Çok üzülüyorım ağlamaktan içim çıkcak
Ben istemedim ki böyle olmayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…