Süper Beyinler :) Manik depresifler(Bipolar Hastaları)

Baştan bu ilaçları düzenli içmeyi hiç ciddiye almamıştım ama yaşadıklarımdan sonra artık düzenli içiyorum

şu izne ayrılmadan son zamanlarımda ateşim çıkıyor.daha sinirliyim.
Seninki normal artık.
Doğum stresi,uykusuz kalma korkusu,yetememe korkusu her şey depreşti şu an beyninde.
Merak etme bak her şey çok güzel olacak.
Hele bebeğini bi kucağına al,kokusunu duy.
Sana yemin ederim en deli mani zamanlarım da , en derin depresif anlarımda da evlatlarımın kokusu en etkili ilacım oldu.
Her şey güzel olacak inşallah.
Ama unutma sen rahat olursan bebeğinde huzurlu olur.

Baştan bu ilaçları düzenli içmeyi hiç ciddiye almamıştım ama yaşadıklarımdan sonra artık düzenli içiyorum
İlaçları düzenli içmek hatta saatli içmek o kadar önemli ki.
09.00-15.00-18.00-21.00 bunlar benim telefonuda kurulu ilaç alarmlarım.
Alarm çaldığı anda dakika bile aksatmadan her nerdeysem ve ne yapıyorsam durup önce ilacımı içiyorum.
Ve Allahıma bin şükür iyiyim.
Tavsiye ederim.Saatli içince daha etkili oluyormuş çünkü.

beni delirttiler bu haftasonu.nişan mı ne geliyo zannettim idrarla hafif kan görünce.
-cumartesi hastanede yattım.boşuna yatırıp serumla bebeğe bana çarpıntı geçirttiler. daha ben riskleri göze alıp imza atıp çıkmasam daha hapis gibi kalacağım.
-kendi anamı çağırdım.bi akşam kaldı.ertesi gün öğlene kadar çıktık zaten.onda adam gibi kahvaltı yaptım.grizekalı kardeşim gidip anneme elimizdeki poşetleri görüp benim duyabileceğim şekilde "onu neden çağırıyosun.bunları onun parasınla mı aldın"dedi hamileyim diye uğraşmak istemedim.neyse kahvaltı ettim.biraz uyudum hastanede de gerek yanımdaki görgüsüz tipler gerek gürültü patırtı yok. nst yok sabah namazında kahvaltı derken uykusuz kaldım.kalktım bi kendime gelip evime gidecektim.annem durup dururken"e işte ben orada gezinirken kadınlarla filan konuştum hepsinin kayınvalidesi duruyor yanında odada duran gelinin kaynanası da sana yardım ederdi." bende dedim."gelmek kalmak istemiyorsan bir daha söyle o zaman bende ihtiyaçlarımı zulalarım.bakarım o zaman başımın çaresine napiim ben kayınvalideme telefonu açıp anne işi bırak gel başımda mı dur diyeyim "dedim.o da dedi "sen beni yanlış anladın sen bana parlıyorsun hemen" bende dedim." e hadi yanlış anlamadım madem sen bu konuda fikrini söyle ne düşünüyorsun fikrini söylesene" dedim. o da "konuşmak istemiyorum" dedi. bende"attın birşey ortaya devamını getir" dedim.konuşmak istemedi bende evime gittim.öncesinde kocamın iş yerine uğradım annemle olanları anlattım." gerekirse anneme işi bıraktırırım" dedi o da üzüldü sanki annemin böyle demesine.
iş yerinde hafta sonu çalışmıyoruz mesaimiz 10 saat.ağır işimiz olmasa da saatterin uzunluğu yorabiliyor bizi.bende sabırla şu bir buçuk haftayı tamamlamaya çalışıyorum haftadan haftaya ağırlaşıyoruz tabi. 9 nisan analık iznim başlayacak.3 gün 2017 yılından senelik iznim kaldı. yanmasın diye 4-5-6 nisan olarak alacaktım. taki müdür seminerden gelip senelik izinlerin cts günününde sayılacağını hatırlatana kadar.müdür yardımcısı biz taşeronlara sizinde aynı olacak diyene kadar.başka bölümlerde böyle sorun olmazdı. şimdi gelmediğim cumartesiyi de bana aldırmaya çalışacaklar.zaten sgk nın otomatik attıği analık izni başlangıcı da salı gününden başlaması lazım dı. adet tarihine göre 10 nisanda 37.+0 oluyorum. iyicene sinir oldum.

Annen konusunda haklısın kuruntu diyemeyeceğim malesef.
Ve diğer bütün olanlarda da haklısın.
Kahretsin biz her şeyde her konuda haklıyız ama çevremiz bunu hiç anlamıyo

Şu internette abuk sabuk şeyleri yazıp ,insanın kafasını karıştıranları da Allah’a havale ediyorum.Bipolar ile ilgili ne okusam moralim yerlerde.İyi ki burayı buldum.Allah sizden razı olsun kızlar.

Bebeğin için sakin olmaya çalış onu kucağına aldığın an bütün kara bulutlar dağılacak buna inan Allah yardımcın olsun sen iyi ol ki bebeğinde iyi olsun

Şu internette abuk sabuk şeyleri yazıp ,insanın kafasını karıştıranları da Allah’a havale ediyorum.Bipolar ile ilgili ne okusam moralim yerlerde.İyi ki burayı buldum.Allah sizden razı olsun kızlar.
Allah konuyu açanlardan razı olsun
Çokta araştırmamak gerekiyor sanırım sonra insanın beyni karma karışık oluyor
Bende kendimle başa çıkamadığım bir anda rastladım konuya öyle iyi geldi ki
İyiki varsınız

Merhaba kızlarım Depresyonum inanılmaz arttı.Ağlamak istiyorum taş gibiyim,ev işlerini ağlayarak yapıyorum.Evden çıkamıyorum,heryerim ağrıyor.hiç bu kadar kötü olmamıştım.depakine başlayalı 1 ayı geçti.sizde de oldu mu böyle?sanki hiç eskisi gibi olamicam gibi geliyor

Depakin bende maniyi hemen baskılamış ama depresyondan koruyamamıştı.Aylarca ağlayarak işe geldiğimi bilirim.Kafayı ve bünyeyi ağırlaştıran bi ilaç benim nazarımda.
Geçecek bebeğim sabırlı ol,dayanıklı ve dirayetli ol inan ki geçecek.

Sanırım öyle oldu tatlım.saçma sapan davranmasam,para harcamayı bilsem mani dönemi eğleniorm aslında

Sanırım öyle oldu tatlım.saçma sapan davranmasam,para harcamayı bilsem mani dönemi eğleniorm aslında
Kız onları yapabilsek adı mani olmaz zaten :))))
Bak hipomani çok güzeldir saçma sapan davranmadığın ve para harcamayı bildiğin ama aynı zamanda da içinin kıpır kıpır olduğu dönem.
En kısa sürede tecrübe etmen dileğiyle

Bebişim hipomanide de her haltı yiyorum ne yazıkki,içimin kıpır kıpır olmadını özledim :)

düzenlenir fıstığım merak etme sen egzerizle desteklemeye başladım iştahım kapandı resmen benim stresli olmama rağmen gitti kilolar düşüyor pantalonlar bildiğin üzerimden karnım içine çöktü artık :)

Benim eşim dün sabah çok iyiydi.Sonra doktordan geldikten sonra kötüleşti.Bağırdı ,çağırdı.Garip garip bir sürü bir şey anlattı.Bana küstü,yanıma bile gelmedi.İlaç saatime karışma biraz geç alacağım dedi. Ne dese tamam dedim.Sabah iyiydi,ama ne zaman normal haline dönecek bilmiyorum.Bu arada ben de doktora gitmek istiyorum.Bedenimden ruhumu çekmiş gibiler.Hafta sınu da ağbimin düğünü var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…