selam anneciklerrr!y abise sorcam musadenizle. simdi etraftaki insanlar soyle diyo boyle diyo diyoruz ya. ben dusundum tasindim. bence icten ice bilincaltinda kiz doguruyor olmaktan mahcubiyet duyan bizleriz. yani mesela, bizim asadaki komsunun 2 oglu var 3.ya hamile o da oglan duyunca ona rahatlikla aaa ya kesske bu da kiz olsaydi diyebildik. o da he yaa keske dedi. mesela kocasina yapamadin lan bi tane soyle fistik gibi bi kiz ne beceriksiz herifsin dedigimde yaa napim cok istedik ama beceremedik diyip guldu hic alinmadi. ne bilim oglu olan birine rahatlikla keske bu da kiz olsaydi deniliyor ama 2. kizi olana aa bu da mi kiz kerske erkek olaydi denmiyor . hemen zoruna gidiyor /
tuhaf bir alinganlik bence.
bakin mesela benim yan komsum bebegimi sordu bu da mi kiz yaw dedi ( abim de kiz babasi ya bizim ev kiz dolu ) ben de hee kiz vall abizden baska bisey cikar mi ki erkek mi bekliyodun yoksa dedim. adam guldu ben guldum neselendik gecen gun kizimi bakkala goturdu kimse kucagindan indirmiyor ?
psikolojim bozuk olsaydi burda sizze bu hikayeyi aa ne gorgusz insanlar var falan diye anlatabilirdim. ama benim hosuma bile gitti . dogru yani ne var bunda. asagilamak icicn soylemiyor ki ?
hem de kiii asagiladi. aa oglan yapamiyo musunnnn dedi dudak buzerek? yok be bacim beceremiyom vall aheeppp kiz oluyo derim. ya vallahi zoruma gitmez. ben de hep erkek doguranlara diyorum ? kiz dogurana diyemiyorum ama hemen aliniyolar.
simdiiii, bunun sebebi nedir? benim yzuume tukurulse elhamdulillah diyen bir yuzsuz olmam miiii? yoksa psikolojimin ve bilincaltimin rahatligi mi ?
her oglun olmuyo mu diyen zorumuza gitmemeli.
ve sunu da belirtmek isterim. eskiden insanlar kiz bebekelrini gicik oldukalri icin gommuyordu. atrafta ayip karsilandigi icin utanip gomuyorlardi. o zman etraftaki insanlar ayiplar asagilar beni diye kiz olunca uuzlmek ne ise bu gun etraftakiler ne der kinarlar falan diye uzulmek ayni sey .
bi de mesela herkes kafasina gore fikrini soyluyo, oh ne guzel kimse asiri tepki vermiyo niye insanlar cinsiyet tercihimiz var diye tepki gosteriyo hur irada falan diyoruz, sonra birisi kalkip ta bence bu yanlis diyince hurraaa ona saldir. bu cok yanlis. birisine yanlis gelmistir gunah oldugunu dusunmustur dininin ve kisiliginin geregi olarak uyarmayi uygun gormustur. ne var yani. vay sen nasil gunah dersin falan filan bunlar yanlis seyler.
liberal olalim annelerrr. herrkes fikrini soylesin.
sahsen mesela ben de
tup bebek falan korkarim. korkmayand a korkmaz isterse elli kere dener ama , benn korkarim. e bunu da soylerim zaten benim mantigima gore Allah tan isteyeceksin , bazen butunn bunlarin bombos oldugunu dusunuyorum. veren Allah verir yani . hem biseyin gunah oldugunu dusundugunde onu yapan kisiyi uyarmak boynumuzun borcudur vazifedir.
ha kafana yatmadi tesekkru edersin yolunda gidersin. biri bana burda beddua bile etmisti valla, yanlis yaptin dedim diye. hem de bebegime .
sinire strese gerek yokkk.
haa bu arada cay ictigi halde kiz olan insanlar varmis haa. benim aklima uyup cay icip sonra noldu demeyin bacilarr