Gebeliğe Hazırlık Süper Anneler 2021

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Yumurtlama günü hamile kaldığınız bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Erkek

OY: 102 60,0%
  • Kız

OY: 69 40,6%

• Ankete Katılan
    170
Merhaba kızlar iyi günler. Benim ilk gebeliğim. Bu topiği tesadüfen gördüm. Bir şey söyleyeceyim. Belki sizede fikir olur, yardımçı olur. Benim kuzenimin 3erkek çoçuğu var. İkinci ve üçüncü planlamadan kazara oldu. Onlarda asla sık ilişki olmaz. Hafta1 veya 10günden bir. Ve bu ilişkinnde sırf yumurtlama gününe denk geldiğini düşünmüyorum. Ama böyle bir şey var. Kızın solunda polikistik over var hep sağdan yumurtluyor. Yanlış hatırlamıyosam bir dersde duymuştum biz cinsiyyeti erkek belirliyo sanıyoruz ama bazen yumurta kendisi sperm seçiyo demişlerdi(tıp mezunuyum). Kayınvalidemi geçenlerde doktora götürdüm oda bana dedi benim sol overim çalışmıyor hep sağdan hamile kaldım. Bana hep oğlun olucak dediler. 2oğlu var 3cünü safra patlaması yüzünden aldırmış((( yani bu yaptıklarınlza birde bunu ekleyin belki olur🙏🏼 Ultrasonda bakın sağdan yumurtluyosanız uygulayın(tam bilmiyorum neler yapılıyor) tabiki buda bir ihtimal artırıcı şey.
Canım ben sağdan yumurtladım ve tek ilişki ile koca bir ayda tek ilişki ile kızım olacak rabbimin kısmeti bence

Canım Avrupa da Dr lar sadece benziyor diyormus formlarda öyle okudum yoksa tazminat hakkı vs doğuyorms. O nedenle öyle demiştir erkektir yani bu saatten sonra değişcni sanmam Allahın izniyle.
Sen hiç bir şey yapmadın demi hatta yanlışlıkla gebe kaldın hatırladığım kadarıyla nasip işte..
Ben karbonatlı duş, tuzlu su, diyet, kahve herşeyi yaptım bakalım ne çıkacak.
Kızımda çok midem bulandı bunda da daha beter bulandı o nedenle kız diyorum ben hayırlisi olsun
Ben kızları daha çok seviyorum ama eşim için erkek evlat istemiştim nasip.
Evetcanim yanlışlıkla.olmisti. Ama belirtilere bakarsak bende kız dedim. Öyle düşünüyordum hala daha devam ediyo benim az önce yemek yedik sonra hemen kızkosa a kosa kusmaya

Evetcanim yanlışlıkla.olmisti. Ama belirtilere bakarsak bende kız dedim. Öyle düşünüyordum hala daha devam ediyo benim az önce yemek yedik sonra hemen kızkosa a kosa kusmaya
Hala devam mı ediyor bulantı benim o zamana kadar takatim kalmaz galiba artık bitsin şu bulantı valla bende hamilelikden keyif almak istiyorum o günler gelirmi

Canım ben sağdan yumurtladım ve tek ilişki ile koca bir ayda tek ilişki ile kızım olacak rabbimin kısmeti bence
Tabiki hepsi bir olasılık. Sağlıklı sihhatlı doğsun bebişiniz. Ben sadece yapılan şeylere ek olarak yumurta takibinide ekleyin demek istedim. Belki tam yumurtlama gününe denk gelseydi ilişki farklı ola bilirdi. Hepsi Allahın kismeti tabi🙏🏼🥰

Canım çok teşekkür ederim 🙏
10 haftalıkken özele tekrar gittim ve şükür ki tam zamanında çıktı beslenmem eskiye göre bir tık dha iyi olsa da yine mide bulantım var maalesef hele kokular öldürdü beni herşey kokuyor dünya kokuyor napcam bilmiyorum yarın 11 haftalık oluyoruz normalde azalması gerekmezmi ama dün bile mahvoldum Allahım bu yolda olan herkese yardımcı olsun 🙏
Azaldımı koku hassasiyetiniz o donemde ne yiyebildiniz canım hic birsey istemiyor midem bombos yedigimi cikarıyorum o da kokuyo camasirlar kokuyo yemekler kokuyo o kokusuna öle bayıla aldığım yumos bile igrenc kokuyo sadece kolonya koklayabiliyorum su bile icemiyorum berbat bi durum agzimin içi tukürük doluyo yutamıyorum ya nolur bana da bi el uzatin

Azaldımı koku hassasiyetiniz o donemde ne yiyebildiniz canım hic birsey istemiyor midem bombos yedigimi cikarıyorum o da kokuyo camasirlar kokuyo yemekler kokuyo o kokusuna öle bayıla aldığım yumos bile igrenc kokuyo sadece kolonya koklayabiliyorum su bile icemiyorum berbat bi durum agzimin içi tukürük doluyo yutamıyorum ya nolur bana da bi el uzatin
Ah ahh kelin ilacı olsa kendi başına sürer çok çok azalmadı maalesef 😟 ben kolonya keisnlkle koklamayamiyorum eşim bile bana kokuyor 12+3 oldum maalesef bitmedi oysa tüm umudum 12 haftaydı
Çiğ badem hurma portakal çok az kaşar yiyorum

Ah ahh kelin ilacı olsa kendi başına sürer çok çok azalmadı maalesef 😟 ben kolonya keisnlkle koklamayamiyorum eşim bile bana kokuyor 12+3 oldum maalesef.
Çiğ badem hurma portakal çok az kaşar yiyorum
Ayva dediler olmadı yesil elma dediler olmadı nefes almak istemiyorum hic bi yerde bi oda dan baska odaya gecemiyorum hersey berbat kokuyor otobuse binip hastaneye gidemiyorum cig fındık muz ve süt yiyordum 2 gundur onuda yiyemiyorum açım ama istemiyorum hic birsey 🥺🥺🥺

Ayva dediler olmadı yesil elma dediler olmadı nefes almak istemiyorum hic bi yerde bi oda dan baska odaya gecemiyorum hersey berbat kokuyor otobuse binip hastaneye gidemiyorum cig fındık muz ve süt yiyordum 2 gundur onuda yiyemiyorum açım ama istemiyorum hic birsey 🥺🥺🥺
Canm her iki kızımda da öyleydim 4. ayıma kadar öyleydim doktorum meptamit diye Bi mide bul habı vermişti onunla daha iyiydim siz doktorunuza durumunuzu anlatn inş daha iyi olursnz

Canm her iki kızımda da öyleydim 4. ayıma kadar öyleydim doktorum meptamit diye Bi mide bul habı vermişti onunla daha iyiydim siz doktorunuza durumunuzu anlatn inş daha iyi olursnz
Şu tükürük işi beni mahvediyo şu an belki o olmasa bi nevi dayanılabilir olur 4. Aya kadar nasil dayandınız 🥺 10.haftadayim nasil beklerim o kadar 🥺🥺🥺

Kesinlikle yemeye içmeye inanmıyorum köyde yaşayan yengem yoğurt süt yer erkek bebekleri var büyük yengemde ağzına et sürmez evde et pişmez dayım falanda yiyemez kadın sürekli kahve sigara 3oğlu oldu kola içerler ailecek onun yeme şekli asidik mesela ama sürekli oğlan doğurdu
Bende sizin gibi düşünüyorum ve onların yumurtlama günü nedir bildiklerini bile düşünmüyorum yani bu yönteme inancım kalmadı özellikle özelden konuştuğum insanların cevaplarına da bakınca..

Şu tükürük işi beni mahvediyo şu an belki o olmasa bi nevi dayanılabilir olur 4. Aya kadar nasil dayandınız 🥺 10.haftadayim nasil beklerim o kadar 🥺🥺🥺
Sizin daha erken geçer muhakkak ben bebeğe zarar verir düşüncesiyle ilk aylarda içmyrdm bulantı haplrnı ama sonraları kullanmaya başladım rahatladm sonra çoğu arkadaş ilk aylrdn beri kullandı ve bebekleri gayet sağlıklı oldu doktorlarda tavsiye edyr sizede bi ilaç tavsiye eder muhakkak

Sizin daha erken geçer muhakkak ben bebeğe zarar verir düşüncesiyle ilk aylarda içmyrdm bulantı haplrnı ama sonraları kullanmaya başladım rahatladm sonra çoğu arkadaş ilk aylrdn beri kullandı ve bebekleri gayet sağlıklı oldu doktorlarda tavsiye edyr sizede bi ilaç tavsiye eder muhakkak
Bende o dusuncedeydim ama hala emin de olamiyorum doktorda cok zorlamadikca icme dedi sali gunu tekrar kontrolum var eger sorun olmazsa doktora tekrar sorucam

Çok yordum seni canm ya sadece fitil kullanıp çin takvimi uygulamayan ve erkek bebek tuttrn oldumu çevrenizde bide fitili çocuk dûşndğn ay adetten yıkanıp kulllanyrsn ve aynı ay içinde yumurtanın çatladığı gün açılmadan ilişki öylemi
Fitil durumunu bilmem ama benim cin de kiz diyordu oğlum oluyor çin min hikaye ya yüzde 50 bence o takvime cok takilma kizlarimda da tutmamisti bu arada 4. Çocuğum .inanma yani tutma islerine

X