Süper Anneler - 2011

terosum ben kadin bi dr la gorustum bu diye konusunda bana butun etler yenilebilir dedi balik olarak somon baligi fumelenmis onu onerdi ben in genderden arastirdim hatta uye olup bi kac soru yonelttim
biri tamara uye etin hepsi asidik dedi beyazida siyahida dedi ama gerekli besin ogeleri var diyet konusunda dedi beyaz olarak hindi etini ve tavugun gosunu

sizi asidik yapar onun yaninda testesteronu hizla yukseltir dedi buna ragmen biz napicaz ginseng larginin lacarnite hemen bunlara basvurucaz dengelenmis olucak
bekle bisey kopyaliycam

Son düzenleme:
Vücudun İdeal pH Değeri

pH= 0–1–2–3-4–5–6– 7 – SAĞLIKLI – 9–10–11–12–13–14
Asidik nötr Alkali (Bazik)

Vücudumuzun değişik organlarının pH değeri söz konusu organların fonksiyonlarına göre değişiklik gösterirken, hücre, doku ve organlarımıza oksijen, su ve diğer besinleri taşımak ve atıkları boşaltmak için aracılık eden kanımızın ideal pH değeri 7,365 olarak ifade edilir ve 7.35 - 7.45 aralığı genel anlamda sağlıklı olarak değerlendirilir.
Bu seviyenin altı ve üstü vücutta türlü rahatsızlık ve hastalık oluşumuna uygun bir ortam olduğu anlamına gelir ve pH 7.0 seviyesini nötr olarak kabul edersek 7’nin altındaki değerler asidik, 7’nin üstündeki değerler de alkali olarak adlandırılır.
Bu nedenle sağlıklı bir beden için pH değeri olarak 7.35 - 7.45 aralığında olması istenen kanımızın sağlıklı olduğunda hafif alkali bir yapıda olduğunu söyleyebiliriz. Vücudumuzda, asidik bir ortam (pH 7’nin altındaki değerler) birkaç nedenle oluşabilir ki bunlar ağırlıklı olarak asidik gıdalarla beslenmek, duygusal stres, toksik yüklenme, bağışıklık sisteminin türlü reaksiyonları, oksijen ve/veya diğer besinlerin hücreler tarafından emiliminin gerçekleşememesi gibi problemler olabilir.

ASİDİK BİR ORTAMDA OLUŞABİLECEK SORUNLAR

• Vücudun mineral ve diğer besinler ile ilgili emilim kabiliyeti azalır.
• Hücrelerdeki enerji üretimi düşer.
• Vücudun hasar görmüş hücreleri onarma gücü azalır.
• Vücudun zararlı ağır metalleri vücuttan atma -temizleme- gücü azalır
• Tümör hücrelerinin gelişimini destekleyen bir ortam yaratılmış olur.
• Vücut kronik yorgunluk ve diğer hastalıkların oluşumuna uygun, açık, bir duruma gelir. Özetle; ph 6,9 gibi oldukça hafif denilebilecek asidik ortam bile birçok hastalığın oluşum ve gelişimi için “uygun bir ortam” anlamına gelir.Asidik vücut sorunu, ağırlıklı olarak hayvansal gıdalarla beslenen toplumlarda daha sık görülür ki bunun ana sebebi et, yumurta, süt ve süt ürünleri gibi ağırlıklı asit üreten gıdaların alkali olan taze sebze gibi gıdalara göre daha yoğun tüketilmesidir.

Buna ek olarak, işlenmiş beyaz un, şeker gibi gıdalar, işlenmiş içecekler ve kahve gibi alışkanlıklar da vücutta asidik bir ortam oluşumuna destek olurlar.

Ayrıca Aspartam gibi yoğun miktarda asit oluşumuna sebep olan maddeler içeren tatlandırıcıların da vücudumuzdaki asit oluşumuna katkısını unutmamak gerekir. İşte tüm bu nedenlerden dolayı vücudumuzun asidik ortamını dengelemek ve pH seviyemizi istenen şekilde düzeltmek, 7,35-7,45 seviyelerinde dengelemek, istiyorsak yapabileceğimiz en iyi şeylerden biri yaşam biçimimizi gözden geçirmek ve zararlı olan her şeyi hayatımızdan yavaş yavaş da olsa çıkarmak için karar alarak küçük adımlarla da olsa uygulamaya geçmektir.

Neyi, ne oranda tüketmeliyiz?

Sağlığımızı korumak için, gıdalarımızın %75’inin alkali ve %25’inin asit oluşumunu destekleyen türde olması önerilir. Tedaviye destek amaçlı beslenmede ise bu oranın %80-90 alkali, %10-20 asit şeklinde olması gerekir. Genel olarak ne nedir sorusunun cevabı ise şöyle verilebilir;

• Yeşil taze ve ÇİĞ sebzeler, bezelye, fasulyeler, katkısız baharatlar, ÇİĞ kalın kabuklu kuruyemişler ve ÇİĞ çekirdekler gibi besinler ALKALİ ortam oluşumunu desteklerler.

• İstenmeyen asidik ortam oluşumunu destekleyen gıdalar ise et, balık, kümes hayvanları, yumurta, tahıllar ve bakliyat olarak özetlenebilir.

Asidik bir vücudu ALKALİ’ye döndürmek

Asidik bir vücut hastalıkları kendine çeken güçlü bir mıknatıstır ve yediğimiz ve içtiğimiz her şey vücudumuzun pH seviyesini etkilediği içindir ki “DENGE sağlıklı bir bedenin anahtarıdır” denilebilir.

Aşağıdaki listeler vücudunun pH seviyesini ayarlamaya ve dengede tutmaya çalışan kişiler için bir rehber olarak hazırlanmıştır. Listeler hazırlanırken pH seviyeleri 0-14 aralığında dikkate alınmış ve 7’nin altı pH derecesine sahip olanlar ASİDİK (düşük oksijenli) ve 7’nin üstü pH derecesine sahip olanlar da ALKALİ ortamı destekleyenler olarak gruplanmıştır.

Listeleri geçmeden önce gıdaların vücudumuzun asit/alkali dengesi üzerindeki etkileri konusunda bilinçlenmenin, beslenmemizi dengelememiz açısından, oldukça önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmak ve tabloları kullanırken faydalı olacağını düşündüğümüz bir bilgiyi paylaşmak isteriz.
Bir gıdanın vücutta asidik ya da alkali ortam oluşturma potansiyeli, gıdanın kendisinin sahip olduğu pH değeri ile ilgili değildir.
- Örneğin limon çok asidik bir meyve olmasına rağmen sindirim sonucu ortaya çıkardığı üretim vücut için alkali bir ortam yaratımını destekler ve bu yüzden de limon kendisi asidik olmasına rağmen vücut için alkali ortam oluşturan bir meyvedir.
- Benzer biçimde hemen hemen tüm et ürünleri sindirim öncesi alkali yapıda olmalarına rağmen, sindirim sonunda ortaya çıkan asidik kalıntılar vücutta asidik bir ortam oluşumunu desteklediği için aşağıdaki tablolarda asidik gıdalar bölümünde karşınıza çıkacaklardır.

VÜCUDUN ALKALİ OLMASINI DESTEKLEYEN GIDALAR

ÇOK ÖNEMLİ NOT: Aşağıdaki sebzelerin BOLCA ve 46 derece C üzerinde hiçbir işlem görmemiş -KAVRULMAMIŞ, KAYNATILMAMIŞ- şekilde tüketilmeleri önerilmektedir.

SEBZELER

• Balkabağı
• Biberler
• Brokoli
• Brüksel lahanası• Deniz bitkileri (Spirulina, Kelp vb)
• Hardal yaprakları
• Havuç
• Her tür yeşillendirilmiş filiz (buğday çimi, arpa çimi, ay çekirdeği filizi vb)
• Ispanak
• Kabak
• Kara lahana
• Karnabahar
• Kereviz Sapı
• Kıvırcık lahana
• Kuşkonmaz
• Lahana
• Pancar
• Patlıcan
• Pazı
• Salatalık
• Sarımsak
• Soğan
• Su teresi
• Şalgam
• Tatlı patates
• Yaban havucu
• Yeşil kıvırcık salata (her tür)

MEYVELER

• Ananas
• Armut
• Avokado
• Domates
• Dutsu meyveler (frambuaz, böğürtlen vb)
• Elma
• Greyfurt
• Hurma
• Karpuz
• Kavun
• Kayısı
• Kiraz
• Kivi
• Kuru incir
• Kuru üzüm
• Kuş üzümü
• Limon
• Mandalina
• Mango
• Misket limonu
• Muz
• Nektarin
• Papaya
• Portakal
• Şeftali
• Üzüm
• Vişne

PROTEİN İÇEREN GIDALAR

• Çiğ badem
• Çiğ -kavrulmamış- ay çekirdeği
• Çiğ -kavrulmamış- balkabağı çekirdekleri
• Çiğ -kavrulmamış- kabak çekirdeği
• Darı
• Filizlendirilmiş çekirdekler (ay çekirdeği gibi)
• Kenevir
• Kestane
• Keten tohumu

DİĞER GIDALAR

• Alfalfa
• Alkali iyonize su
• Arı poleni
• Arpa çimi
• Banchi çayı
• Bitkisel çaylar
• Buğday çimi
• Buğday çimi suyu
• Chlorella
• Elma sirkesi
• Ginseng çayı
• Her tür hindiba
• Hindiba çayı
• Hindistan cevizi yağı
• Kombu çayı
• Lesitin
• Maden suyu
• Doğal probiyotikler
• Sebze suları
• Yeşil çay
• Taze sıkılmışyeşil sebze ve meyve suları

TATLANDIRICILAR

• Stevia (Stevya)
• Çiğ Agave Şurubu

BAHARAT ve SOSLAR

• Acı kırmızı biber
• Doğal deniz tuzu
• Hardal
• Her tür ot (kekik, nane vb)
• Himalaya tuz kristali
• İsot
• Köri
• Reishi mantarı
• Maitake
• Miso
• Shitake
• Kavrulmamış Nori (deniz yosunu)
• Tamari
• Tarçın
• Wakame
• Zencefil

VÜCUDUN ASİDİK OLMASINI DESTEKLEYEN GIDALAR

(DİKKATLİ tüketilmeleri önerilmektedir!)

YAĞLAR

• Avokado yağı
• Ayçiçek yağı
• Domuz yağı
• Fıstık yağı
• Hamur işleri için özel yağlar
• Kanola yağı
• Kenevir yağı
• Keten tohumu yağı
• Margarinler
• Mısır yağı
• Susam yağı
• Zeytinyağ

MEYVELER

• Erik
• Kızılcık
• Kuru erikler

TAHIL ve UNLAR

• İşlenmiş arpa
• Her tür pirinç
• Her tür yulaf
• İşlenmiş buğday/beyaz un
• İşlenmiş kara buğday
• işlenmiş kepek

SÜT ve SÜT ÜRÜNLERİ

• Dondurma
• Her tür peynir
• Süt
• Margarin
• Tereyağ

KURUYEMİŞLER ve YAN ÜRÜNLERİ

• Cashew (Kaju fıstığı)
• Ceviz
• Pecan (bir tür ceviz)
• Pirinç sütü
• Soya sütü
• Tahin
• Yer fıstığı
• Yer fıstığı ezmesi

HAYVANSAL PROTEİNLER

• Bacon (tütsülenmiş domuz eti)
• Dana eti
• Deniz tarağı (bir tür kabuklu deniz canlısı)
• Domuz
• Her tür av eti
• Her tür balık
• Hindi
• İstakoz
• İstridye
• Karides
• Kuzu eti
• Midye
• Sakatat
• Salyangoz
• Sığır eti
• Sosis
• Sucuk
• Tavuk
• Tuzlanarak kurutulmuş etler (pastırma gibi)
• Yengeç

BAKLİYAT türü GIDALAR

• Bezelye
• Kırmızı fasulye
• Kuru fasulye
• Lima fasulyesi
• Mercimek
• Nohut
• Pirinç sütü
• Siyah fasulye
• Soya fasulyesi
• Soya sütü

DİĞER GIDALAR:

• Alkolsüz hazır içecekler
• Damıtılmış sirke
• Ekmekler
• Hazır baharat çeşnileri (köfte harcı gibi)
• Hazır bisküvi ve krakerler
• Hazır çerez ve cipsler
• Hazır çikolatalı ürünler (gofret gibi)
• Her tür şeker
• Kahve
• Kuru hindistancevizi
• Makarna
• Mısır eriştesi
• Mısır şurubu
• Patates
• Pirinç
• Tam buğday eriştesi
• Yumurtalı erişte ve noodlelar
• Bira, şarap, özetle her tür alkollü içecek

DİĞER ÜRÜNLER

• Her tür kimyasal koruyucu
• İlaçlar
• bu bilgileri de yine doktorunuza danışarak uygulamanızı öneririz.

dr a bunu gonderdim boyleyken boyle dedim

saglik acisi ayri erkek bebek diyeti ayri dedi
mesela bazi asidik kgidalarin icinde bizim yiyebilecegimiz urunler var tam tersine alkali gidalarin icindede yiyemeyecegim urunler var
ete bakarsan her turlusu asidik ama yararlarida var dedi
kafa bulandirmasin cnm bu listeye gore harakeet edecek olursak et yasakkkk ama erke bebekte et varrr

$24266762.gif Butun dilekleriniz ins kabul olur.

canım arkadaşlarım hepinizin ramazan bayramını en samimi duygularımla kutlarım:)))yoğun işlerim dolayısıyla yazma fırsatım olmuyor ama okuyorum hepinizi..kendinize iyi bakın:)))

Hepinizin bayramını kutluyorum

hayırlara vesile olmasını diliyorum

herşey gönlümüzce olsun............

Bir sonraki bayramda herkes gönlünden geçen bebişleriyle beraber olsun inşallahhhhhhhh

kızlar biz bu sene kızlarım ve oğlumla bayramımızı geçiriyoruz darısı inş siz arkadaşlarımın başına...bayramınız mübarek olsun öpüyorumm hepiniziii......:KK54:

dr a bunu gonderdim boyleyken boyle dedim

saglik acisi ayri erkek bebek diyeti ayri dedi
mesela bazi asidik kgidalarin icinde bizim yiyebilecegimiz urunler var tam tersine alkali gidalarin icindede yiyemeyecegim urunler var
ete bakarsan her turlusu asidik ama yararlarida var dedi
kafa bulandirmasin cnm bu listeye gore harakeet edecek olursak et yasakkkk ama erke bebekte et varrr

orkide ben de sana bunu diyecektim. senin gönderdiğin liste alkali yiyecekler evet. ama ben bu sitede cinsiyet belirleme topiğinde bir yorum okumuştum. önemli olan alkali beslenmek değil, sodyum ve potasyum depolamak diye yazmıştı biri. bence de öyle. brokoli alkalidir ama kalsiyum deposudur ve erkek bebek için yasaktır mesela. et bol yenilmeli. postasyum ve sodyum zengini yiyecekleri listeledim istersen göndereyim. ama o liste bu senin gönderdiklerine göre yanlış oluyor.

orkide ben de sana bunu diyecektim. senin gönderdiğin liste alkali yiyecekler evet. ama ben bu sitede cinsiyet belirleme topiğinde bir yorum okumuştum. önemli olan alkali beslenmek değil, sodyum ve potasyum depolamak diye yazmıştı biri. bence de öyle. brokoli alkalidir ama kalsiyum deposudur ve erkek bebek için yasaktır mesela. et bol yenilmeli. postasyum ve sodyum zengini yiyecekleri listeledim istersen göndereyim. ama o liste bu senin gönderdiklerine göre yanlış oluyor.

merhaba ben de sessiz sedasız katıldım aranıza benim de 2 kızım var allah bağışlasın şimdi son bebeğimi erkek istiyorum ne yapabilirim diye araştırırken sizi buldum iyiki bulmuşum benim gibi hisseden başka kadınların da olması bana çok iyi geldi listeyi yayınlarsan çok sevinirim .önemli olanın sodyum potasyum depolama olmasına çok sevindim çünkü sürekli et yiyemeyenlerdenim ben de sık sık soda ve sodyum alırım himalaya tuzu diye bir şey var normal tuzun yaptığı hücre tahribatını yapmıyormuş bunu kullanmayı düşünüyorum siz ne dersiniz?

Son düzenleme:
merhaba ben de sessiz sedasız katıldım aranıza benim de 2 kızım var allah bağışlasın şimdi son bebeğimi erkek istiyorum ne yapabilirim diye araştırırken sizi buldum iyiki bulmuşum benim gibi hisseden başka kadınların da olması bana çok iyi geldi listeyi yayınlarsan çok sevinirim .önemli olanın sodyum potasyum depolama olmasına çok sevindim çünkü sürekli et yiyemeyenlerdenim ben de sık sık soda ve sodyum alırım himalaya tuzu diye bir şey var normal tuzun yaptığı hücre tahribatını yapmıyormuş bunu kullanmayı düşünüyorum siz ne dersiniz?

bence himalaya tuzuna gerek yok bacım ya. tuz oranını artırmak ve her yemeğin yanında turşu yemek yeterli bence.

orkide anneye kola ve türk kahvesi yasak mı?

iyi bayramlar arkadaslar!!!

benim icin dua edin bugün esimle plana basladik, insallah bir kizimiz olur . Neolur benim icinde dua edin, baskasi dua edince kabul olur derler:KK54:

geçen ay kaç gün sürmüştü peki? başlangıç tarihlerini biliyorsan yazsana bi.

biliyorum 04.07.2011 persona 13+14 . gün gösterdi
31.07.2011 10+11 gün gösterdi

ve yedekte ovulasion testide kullandim ayni cikti. bu ay clearblue gülen yüz adem aldim, bugün 6. günüm, ve persembe kadin doktorunda terminim var baksin bi ne durumda, yumurtalarim.

Son düzenleme:
teros listeyi yollarsan sevinirim cnmm
kola yasak kahve serbest cnm
aslinda koladada kafein var ama o vucuda asidik yansiyormus

canım arkadaşlarım hepinizin ramazan bayramını en samimi duygularımla kutlarım:)))yoğun işlerim dolayısıyla yazma fırsatım olmuyor ama okuyorum hepinizi..kendinize iyi bakın:)))

canım seninde rmzn byrmın kutlu olsun özelden yazışmak için 100 msj gerekiyormuş ben yeniyim olmadı ama doktor ankarada sana yaramıyo sanırım kib bye

teros listeyi yollarsan sevinirim cnmm
kola yasak kahve serbest cnm
aslinda koladada kafein var ama o vucuda asidik yansiyormus

valla kimse yasaklamasada ben yasaklıyorum deli gibi on yıldır günde 3 kupa en az oda nescafe içerdim şimdi etrafta oğlu olanlara baktm yok bacım nescafe yok türk kahvesi bile içmiyorum çayı limonlu açık paso yeşil çay bide ne düşünüyorum hep Allah bu yakarışlarımızı elbet duyuyo şu pcnin başına geçip paylaşmamız bile bir emek o yuzden inanıyorum olacak olacak hepimizin tatlı tatlı oğluşları ya bu arada turşuyu hazır yesek olurmu elma sirkesi olayı var ya

canım kafanı takma daha senin hormanlar düzene girmemiştir, hem diyorsun ilk 3 gün damla damla oldu adaçayı içince sökülmüş bence adaçayının etkisi olmuştur fazla içme.Yinede içinde kalmasın doktora görün bakalım ne diyecek , inşallah önemli bişey değildir

bende aldım beceremedim ama arkadaşım donna aldı onunla yum gününü buldu, diyet yaptı et ve tuzlu özellikle, babaychoice takvimi aldı ve sonuç oğluşu oldu inşalllahh sizinde olucak

kızlar ben yatağın sağ ada sol tarafına yatma olayına inanıyorum, ben kızıma hamile kaldığımda eşimin sağında yatıyordum, ama oğluma kaldığımda sol tarafında yatıyordum, taşındığımız için:))

evet yatagın sol tarafı hatta doktor ilişkiden snra dizlerini karnına çek sola yat dedi birde bu nu orkideye söylüyorum bolbol pirinç ye dedi ne iş bilmiyorum

ACE selenyum + the vert

zinco

larginin ( almadim daha ama lacarnite almiycam bi tek bu kafii tr yeden alicam bunu)

ginseng kore olanindan aldim in gender kore diyo siddettle

kalinor efervesan tablet( serhat sakiz bunu onermisti)

aldiklarim bunlar simdilik alacak olduklarimda var esime cok vermiycem keciboynuzu kurunu yeterli buluyorum
birde
kirkkilitotu(atkuyrugu)
cibanotu birlikte icildiginde kan hucrelerini yeniliyomus buda saracoglunun tavsiyesi erkek bebek uzerine eslere icirilicekk

canım zincoyu sen mi içiyosun ben eşime içiriyorum larginin toz aldım dünyanın parası onuda eşme içiriyorum lacartinin çiğneme tablet bildiğin tuz içinde az cıkıyor zaten onu bence kadın kullanmalı mantıken kalinor efervesan içilecek gibi degil ankaraya dönünce gnc potasyum hapı almayı düşünüyorum eşine gelince doktor sperm sayısı cok yükselirse spermler ölür dedi mantıklı geldi o yuzden tadını kaçırmıyorum ŞİMDİ sorummmm
bu otları nasıl hazılıyosun kan olayına bende inanıyorum başka ne yiyip içiyosun ph ölcer aldın mı yada nasıl yapıyosun

Kromozom yöntemine, karşı çıkan uzmanlara göre:
Bazı uzmanlar ise, yukarıda anlatılan kromozom tekniklerinin tam aksi yönünde görüşe sahip. En son yapılan 5 araştırma teorisine göre X kromozomu taşıyan kız çocuk spermi, tam yumurtlama döneminde döllenir. Y kromozomu ise yumurtlama döneminden 4 ile 6 gün önce ya da 2 gün sonra döllenir. Bunun nedeni ise belirsizdir. Kromozom yöntemlerine karşı çıkan uzmanlar, kız çocuğa sahip olma şansını, yüzde 55-60 yükseltmek için yumurtlamanın ilk 24 saati içinde cinsel birleşme yaşanmasını öneriyor. Yumurtlama döneminizin 4 ile 6. günü arasında ilişkiye girmek ise, erkek çocuğa sahip olma oranını yüzde 60-65 oranında artırıyor. Bütün çiftler karbonatla duş yapmayı denemeli ve cinsel ilişkiden sonra kadın 20 dakika beklemelidir. Böylelikle spermlerin hayatta kalma ihtimali artar ve döllenme şansı yükselir. Kesinliği olmasa da "seçim ihtimali" olması, onların bu yöntemleri uygulamalarına neden oluyor.
hani tam yumurtlama anında erkek oluyordu şimdi de bunu gördüm iyice kafam karıştı.küçükinsan. com da okudum bu duruma göre yumurtladıktan iki gün sonra mı ilişki olacak erkek bebek için ....o zamanda yumurta ölmez mi _:44:

canım bildiğim kadarıyla yumurtanın çatladığı anda

X