• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sünnet Sünnet

algida

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2010
953
3
96
Nevşehir
Kızlar kızkardeşimin bebeği 1 ay sonra dünyaya geliyor doğar doğmaz sünnet ettirmek istiyorlar
Sizce bebekken sünnet ettirmenin bi zararı var mıdır
Acil cevap lütfen

Son düzenleme:
bir zararı olmaz aksine henüz hareketlenmediği için çok rahat atlatırlar ve çocuk ne kadar küçük olursa iyileşme süreci o kadar kısa oluyor tam zamanı yani :34::34:

Bende çok istedim dogunca yaptırmak ama eşimi ikna edemediim:47:

Sağlık açısından hiçbir sakıncası yok canım için rahat olsun..Bende erken sünnet yaptırmak istiyorum ama eşim biraz büyüsün sünnet anılarını hatırlasın diyor acısını hissedecek diyorum ama yok diyor..Hoş oğlumuz daha 4 aylık =D

kızlar benimde oğlum 4,5 aylık pipisinde tıkanıklık vardı dün çocuk cerrahına gittik.masaj yapmamı önerdi.sünnet tavsiye etmedi.bu kadar küçükken sünnet yapmamız uygun değil diyor.bu konuda kararı çocuk cerrahlarına bırakın.

kızlar benimde oğlum 4,5 aylık pipisinde tıkanıklık vardı dün çocuk cerrahına gittik.masaj yapmamı önerdi.sünnet tavsiye etmedi.bu kadar küçükken sünnet yapmamız uygun değil diyor.bu konuda kararı çocuk cerrahlarına bırakın.

cnm benim oglumdada tikaniklik vardi masaji bazi doktorlar önermiyo orasi masaj esnasinda deri yumusak oldugu icin catlama veya yirtilma olabilir diye ben hic yapmdim ve idrar yolu iltihabi oldu yavrum 2 bucuk aylikken gectigi gibi sünnet ettirdim ve 1 haftada hic ama hic biseyi kalmadi simdi iyiki yaptirmisim diyorum oglum iki gun önce 4 aylik oldu yani karar size kalmis tabi bizim tecrübemiz böyle...

cnm benim oglumdada tikaniklik vardi masaji bazi doktorlar önermiyo orasi masaj esnasinda deri yumusak oldugu icin catlama veya yirtilma olabilir diye ben hic yapmdim ve idrar yolu iltihabi oldu yavrum 2 bucuk aylikken gectigi gibi sünnet ettirdim ve 1 haftada hic ama hic biseyi kalmadi simdi iyiki yaptirmisim diyorum oglum iki gun önce 4 aylik oldu yani karar size kalmis tabi bizim tecrübemiz böyle...

kararsız kaldık bizde.bir doktorun dediği diğerini tutmuyor ya.

ay canım çok geçmiş olsun . bizde dün dktora gııtğimizde yapışıklık olduğunu ve sünnet ettirmemizin iyi olacağını söyledi.Sanırım genel anesteziyle yapıyorlarmış bana anlatabilirmisin işlem ne kadar sürüyor ve bebein nasıl uyandı bugün ta 5 ayı doldurdu. Çok endişeliyim.

canım biz 45 günlükken yaptırdık cocuk cerrahına yaptırdık lokal anestezi yaptı dr zaten 1 tane siniri var henüz dedi 1 iğne yaptı sonra 15 dk bekledik ve 5 dk içinde sünnet ediverdi...eski usulle yaptı sünneti lazer falan değildi...eve gelince yani 2 saat sonra ağladı kuzum fitil verdik uyudu ve geçti:nazar:bende 1 hafta boyunca 3 numara bezlerin bariyer kısmını kesip( sadece çişini tutsun ve pijama değmesin diye ) kullandım vee sonuç 1 hafta tüm kakalar pijamaya geçti 5.günde dikişlerimiz iyice iyileşti:nazar:hatta biz oradayken 2 günlük bebeği sünnet ettirdiler...dr iyi ve tecrübeli olunca sorun yok...ama şimdi unutmadan sargı bezi varya pipinin etrafında oğluşum her çiş yaptığında ıslanıyordu ve sapsarı olmuştu 2.gün bende peçeteleri küçük küçük kestim ve pipiyi elimle kaldırıp sargı bezinin altına koydum çişini çekti ıslandıkça değiştirdim adını da pipi altı peçetesi koymuştum :1:bu da çok işe yaradı..bizden bu kadar hatta sünnet başlığı altında hikayemiz de var:34:

ay canım çok geçmiş olsun . bizde dün dktora gııtğimizde yapışıklık olduğunu ve sünnet ettirmemizin iyi olacağını söyledi.Sanırım genel anesteziyle yapıyorlarmış bana anlatabilirmisin işlem ne kadar sürüyor ve bebein nasıl uyandı bugün ta 5 ayı doldurdu. Çok endişeliyim.

valla bizde lokal anesteziyle oldu pipisine igne yaptilar az cani yandi ama hemen gecti sonra ustu yarim saat bekledik ardindan sünnet basladi ve ben ellerinden tutarak oglumla agu bugu diye sohbet ettik islem 25 dakka sürdü hic hissetmedi yani korkcak bisey yokmus iki saat sonra anesezinin etkisi gecince aglamaya basladi fitil yaptim 10 dakkaaya sustu bidada hic aglamadi cnm

Back