• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sünnet Sünnet sonrasi ateşlenme

mms1

Guru
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2012
495
352
333
- Yurtdışı
Merhaba arkadaslar,

Direk konuya giriyorum, 13 aylik bir bebegim var ve daha önce idrar enfeksiyonu ve böbrek enfeksiyonu gecirdigi icin bir an önce sünnet edilmesi tavsiye edildi doktorlar tarafindan.

Dün sabah sünnet edildi ve aksamdan itibaren atesi yükseldi (39,8 dereceydi ölçtügümde).

sünnet eden doktora danistim normal degil ateslenmesi dedi, ates düsürücü verin ve 2 saat sonra tekrar bana ulasin dedi. Fotograf istedi ve fotografa göre her sey normal görünüyor dedi. Daha sonra hala atesi oldugunu ilettim, o da pazartesi günü muayeneye gelin dedi.

Bu arada yurt disindayiz, hastaneye gittigimde acildeki doktor (ögrenci oldugu için biraz tecrubesiz) sünnetli cocuk hakkinda pek bilgisi yoktu ates düsürücü ilaç verip gönderdi.

Cocugu sünnet olanlarda böyle ateslenme durumu olan var mi ? Içim rahat degil tekrar hastaneye mi gitsem bilemiyorum. Hastanede 6 saat bekleme sonrasinda bize baktilar bebegim bosuna rezil oldu.
tavsiyeye ihtiyacim var :(

Doktorunuz ateşlemenin normal olmadığını ve fotoğrafta da normal göründüğünü söylemiş ateşi başka bir sebepten olabilir tekrar başlayan bir idrar yolu enfeksiyonu veya kulak-boğaz enfeksiyonu vb gibi.

Üzerini tek kat ince rahat bi kıyafet ile bırakma, alnına soğuk uygulama, geçmezse de ılık bi duş ile, sünneti yapan doktorunuzun verdiği ağrı kesiciyi düzenli olarak vermeyle ateşi kontrol altına alabiliyor musunuz önemli olan o.

15 dkda bir ölçüm yapın düştükce ölçme aralığını uzatırsınız. Evde ateşi kontrol altına alabiliyorsanız doktora gitmek için bir aciliyeti yok demektir daha da acil servisten çeşitli virüsler kapmayın.

Doktorunuz ateşlemenin normal olmadığını ve fotoğrafta da normal göründüğünü söylemiş ateşi başka bir sebepten olabilir tekrar başlayan bir idrar yolu enfeksiyonu veya kulak-boğaz enfeksiyonu vb gibi.

Üzerini tek kat ince rahat bi kıyafet ile bırakma, alnına soğuk uygulama, geçmezse de ılık bi duş ile, sünneti yapan doktorunuzun verdiği ağrı kesiciyi düzenli olarak vermeyle ateşi kontrol altına alabiliyor musunuz önemli olan o.

15 dkda bir ölçüm yapın düştükce ölçme aralığını uzatırsınız. Evde ateşi kontrol altına alabiliyorsanız doktora gitmek için bir aciliyeti yok demektir daha da acil servisten çeşitli virüsler kapmayın.
Evet haklisiniz hastane ortami daha da hastalandiracak diye korkuyorum beklerken bir sürü kusan cocuk vardi etrafimizda. Tesekkur ederim cevabiniz için biraz icimi rahatlatti

Evet ilk mesajimda yazdığım uygulamalara rağmen düşmüyorsa acile gitmeniz gerekebilir tekrar. 39.5 altına düşmeli en azından düşmüyorsa tekrar götürün bence

Çok geçmiş olsun, çok üzüldüm minige.
Ama hiç normal bir durum gelmedi bana 😔
Yerinizde olsam başka bir doktora daha gider, tahlil yaptırirdim.
Dünden beri düşmemiş belli ki bir enfeksiyon var, onu bulmadan ateş düşürücü vermenin, beklemenin anlamı yok diye düşünüyorum 🙁

Bana da enfeksiyon riski olabilir hibi geliyor. Tekrardan sünnet eden doktora mesaj attim Atesi düsmüyor diye, muayenehaneye uzak misiniz diye sordu, hayir hemen gelebilirim dedim. sizi biraz sonra arayacagim dedi. Bekliyorum insallah çagirir da muayene eder yeniden

Sünnetten kaynaklı ateşlenme olmaz başka bir şey vardır tekrar idrar yolu enfeksiyonu yada böbreklerden kaynaklıdır. Yakın zamanda bende oğlumu sünnet ettirdim doktorumuz öyle söylemişti.

Doktor muayeneye cagirdi az önce geldik cok sistigi için dikisler tutmamis su an yeniden dikis atiliyor ben bu sefer giremedim bebegim coook agliyor dayanamiyorum icim yaniyor dua edin nolur
Çok geçmiş olsun

Doktor muayeneye cagirdi az önce geldik cok sistigi için dikisler tutmamis su an yeniden dikis atiliyor ben bu sefer giremedim bebegim coook agliyor dayanamiyorum icim yaniyor dua edin nolur
Çok geçmiş olsun 🙁

Back