arkadaşlar okuya bildiğim kadar başınıza gelenleri okudum.çok çok üzüldüm..tekrar tekrar geçmiş olsun..ben 1 ay sonra nasip olursa 6 yaşındaki oğlumu sünnet ettirmek istiyorum.1 yaşında bir oğlum daha var.onuda biraz büyüdükten sonra yaptırmak istiyorum..şimdi kıyamıyorum..yazdıklarınız inanın büyük ders ve ibret oldu..etrafımdakilerle de paylaşıp bilgilendiricem.Rabbim hepimizin yavrusunu bizlere bağışlasın..
Sevgili ae2510, çok çok geçmiş olsun. Gelecek ay tam 1 yıl olacak bu kötü olayı biz yaşayalı ve sizin verdiğiniz bilgiyle dün gibi gözümün önünden geçti her şey. Bu olayı yaşamanıza çok üzüldüm ama mesajınız çok ihmal ettiğim bir şeyi hatırlamama sebep oldu. Oğlum neredeyse 13 aylık, ilk yaşını kutladık, bütün aşılarını olduk, ek gıdaya geçiş süreçlerini aştık, neredeyse soframızın tam bir parçası oldu, hastalıklar geçirdi, ilaçlar aldı, iyileşti, el sallama ve alkışla başlayan hareketleri, oyunları artık sayılamayacak kadar çok, her dediğimizi anlıyor, her günü bırakın her an yeni bir şey öğreniyor vs. Bunları niye mi yazıyorum? Çünkü oğlum bu olayı yaşadığında daha ilk gülümsemesini bile yapmamıştı, sıfır tepkili başını bile tutamayan 1.5 aylık bir bebekti ve saatlerce düşük oksijen dolaştı kanında. Bizi neler bekliyordu, hastalanırsa ne ilaç verecektik, ne yedirecektik, zekasına, iç organlarına, beynine bir şey olmuş muydu, gelişiminde bir sıkıntı olacak mıydı? Öyle korktuk ki! Çünkü hiçbir şey bilmiyorduk bu konuyla ilgili ve doktorlar da sağolsun hiçbir bilgi vermediler. Ama zaman işte her şeyin ilacı. Deli gibi merak ettiğimiz cevapları bize zaman gösterdi. Ve ben de buradan bu olayı taze yaşayan ve belki de hiç istemesek de gelecekte yaşayacak olan ve bu korkulara kapılacak olan ailelere sesleniyorum. Nolur yüreğinizi ferah tutun. Evet her an ne yaşayacağız bir garantimiz yok ama şimdilik geride bıraktığımız 11 ayda bu rahatsızlığa bağlı hiçbir sıkıntı yaşamadık tekrar. Evet verdiğimiz her şeyde dikkatli olduk, azar azar denedik ama zaten bu bütün bebeklerde alerjiye karşı alınması gereken bir önlem. Ve ilaçlarda da prospektüsleri çok dikkatli okuduk, oğlumuza dokunan "citanes" ilacının içindeki "prokolain" (umarım doğru yazmışımdır şu an) maddesi var mı içlerinde diye ve bunu gittiğimiz her doktora anlatıp ona göre şurup vermesini rica ettik. Mesela diş çıkarma döneminde kullanılabilen rahatlatıcı jelleri konudan haberdar olan doktorumuz bize "kesinlikle kullanmayın, anestezik madde, sorun olabilir" dedi. Konuyu hep aklımızın bir köşesinde tuttuk ama çok şükür şu ana dek oğlumuzda hiçbir olumsuzluğa sebep olmadı. Her şey- büyümesi, gelişmesi, yemesi, öğrenmesi, oynaması, vs yolunda. Bütün bebeklere, çocuklara, annelere ve babalara sağlık diliyorum. Allah kimseyi evladıyla sınamasın. Ve son olarak bu süreçte bize çok destek olan, öğrendiği her şeyi telefonda bizimle paylaşan Demet hanıma da sonsuz teşekkür etmek istiyorum. Oğlunun yeni geçmiş doğumgününü kutluyorum :) Nice sağlıklı, mutlu yaşlara...