Sünnet Sünnet Methemoglobinemi

Sevgili holi, sana sonsuz teşekkür ederiz çünkü yayınladığın mesaj sayesinde sünnet sonrası oğlumuzdaki problemi internetten araştırırken anladık. Geçen hafta, sizin başınıza gelenler bizim de başımıza geldi. 54 günlük oğlum sünnet oldu ve sonrasında morarma başladı ama ilk başta anlayamadık. Sünnet sonrası çok ağladı ondan rengi gitti çocuğun, hadi uyuyor dinlensin derken yaklaşık 4 saat sonra olayı daha net farkettik. aslında 1 saat sonrasında anladık ama kötüye yoramadık. harekete geçene kadar yaklaşık dört saat geçti ve hemen oğlumu sünnet yapan cerraha götürdük kafamızdaki teşhisle ve doktor da hemen bizi onaylayıp üniversite hastanesine yönlendirdi çünkü sünnet yapılan kadın doğum ve çocuk hastanesinde kan gazı ölçümü ve arkasından gerekecek tedavinin yapılamadığını söyledi. çok acil bir şekilde üniversite hastanesine geçtik. Acil serviste çocuğumdan damar yolları(ki 4. de başarıya ulaşıldı) açılırken, kan alınırken ve oksijen maskesi takılırken ömrümüzden ömür gitti. O kadar çok ağladı ki olayın şoku bir yandan, çocuğun hali bir yandan mahvolduk. Çok ayrıntıya girip aynı anları tekrar yaşamak istemiyorum,Allah bizlere bir daha ve de başka çocuklara da hiç göstermesin inşallah. Oğlumun ölçümünde metemoglobin oranı 23 çıktı ve metinel mavi ilde (afyon) olmadığı için ve bu düzeyin daha üstünde hastaları bile tedavi ettiği söylenerek oğluma C vitamini verildi serumla. saat akşam 8 de biten serumun arkasından 2 saat sonraki kan sonuçlarında süzey 8e geriledi ve oğlumun nabız ve kandaki oksijen düzeyi çok daha normal seyretti. Geceyi (bebeğime takılı serum ve diğer kablolara rağmen) açısından rahat geçirdik ve sabah kontrole gelen doktorlar ve hocaları her şeyin yolunda olduğunu ve çıkableceğimizi söylediler. Oğlum gerçekten de renk açısından,genel hali ve keyiflilik bakımından eskisi gibiydi. Ama tekrar kan gazı ölçümü yapmadıkları için hastaneden çıkarken tam olarak son düzey kaç oldu onu bilemiyorum. evde tedavi olarak da damla c vitamini verdiler a ve d vitaminiyle karışık, şimdi her gün 1 damla veriyoruz. yarın olay bir hafta olcak ve doktor kontrolümüz var aynı hastanede. yarın tam iki aylık oluyor bebeğim ve doktorlar normal 2 aylık kontrolü olarak getirirsiniz dediler, özel bir takipe gerek yokmuş gibi davrandılar. Şu an eşimle benim kafamda sınırsız soru var. mesela bu olay genetik mi, oğlumun gelecekteki hayatında nerelerde karşısına çıkacak, en basit aşılarını bile yaptırırken bir sorun olacak mı ve tabiki de kandaki oksijeninin o kadar saat azalmıs oğlumda bir sıkıntı yaratacak mı? Metinel mavisi kullanılamadı acaba gerçekten gerek yokmuydu? Doktorlar malasef bizi istediğimiz gibi aydınlatmadılar. Gayet iyi olduğunu ve bir sorun olmadığını söylemekle yetindiler çıkarırken. Şu an olay sadece 1 haftalık ve oğlumu sürekli gözlüyoruz, her şey normal görünse de biz huzursusuz. Acaba bu olayı yaşayan ve bebekleri büyümeye başlayan anneler,sevgili Holi, daha sonra bir sıkıntı yaşadınız mı,paylaşırsanız size minnettar olurum. Allahım o anları bir daha hiç yaşatmasın inşallah ve kimseye de hiçbir türlüsünü vermesin inşallah.
Sevgili Demet, siz de olayı çok yeni yaşamışsınız, çok çok geçmiş olsun. Duygularınızı öyle iyi anlıyorum ki. Siz de öğrendiğiniz bilgileri bizimle paylaşabilir misiniz acaba? Ben de aynı şekilde yeni öğrendiklerimi paylaşmaya devam edeceğim.

Arkadaslar hepinize cok cok tesekkur ediyorum.Allah hepimizin cocuklarını korusun.ben burdaki mesajları cok geç gordum.o yuZden cok ozur diliyorum cevaplayamadigim icin.Sevgili demet,Nikelanj ve kayra hepinize ayrı arı gecmis olsun.tamamen ayni olaylari yasamisiz.ben bu olayı yaşadığımda internetten ne olabileceğini arastiriken bır iki tane tıbbi makale haricinde hiçbir bilgiye ulasamamistim.o yuZden derhal burda paylaşma gereği duymuştum.ve su anda bır sekilde bu mesajin birilerine ulaşması beni inanilmaz duygulandirdi.ben bu olan yenidogandan kaynaklanan birsey oldugunu düşünüyordum.ancak demet arkadasımızın doktorundan aldığı bunun bır gen hastalığı olabileceği bilgisi ile biraz daha temkinli olmamız gerektiğinin farkina vardım.tabi bu konuyu tam anlami ile bilen hemen hemen hic bır doktor olmadıgı icin ılerde neler olabileceğini de kimse kestiremiyor.ben bebeğimde ilgili bilgi vereyim.bebegim su anda 10.5 aylık.masallah su ana kadar her hangi. Birproblemimiz çıkmadı.olaydan sonra da takibini yaptık.olaydan yaklaşık 1,5 ay snra metilen mavisinin yarattığı yan etki ve hücre yıkımı durdu.bu arada her ay düzenli tum asilarmizi vurulduk.gunu geldi ateslendik.peditus ibufen verdim.alti ay olduktan sora ek gıdaya başladık.genel olarak tum bebekler icin yasaklı olan bakla,patlıcan,domates gibi seyler haricinde herseyi yavaş yavaş verdim.baklagil olarak bulgur,mercimek,nohut vs.tum hepsinden neredeyse hergun yedirdim.hatta bır kac sefer bezelye de yedirdim.umarim bu yasadigimiz geçici bır şeydir.hepinizin atlatmasına en az kendi oglumunki kadar sevindim.bu bilgilerin daha fazla kisiye ulaşması icin bende herseyi yapmak isterim.teshisin konulması,tedavi yönteminin belirlenmesi ve ilacın her yere ulaşabilmesi konusunda da üzerime ne düşerse yapmak isterim.eger hayat boyu dikkat etmemiz gereken bır durumsa da nasil ve nelere dikkat etmemiz gerektiğini öğrenmeliyiz.bende sizlere cok cok tesekkur ediyorum.

arkadaşlar okuya bildiğim kadar başınıza gelenleri okudum.çok çok üzüldüm..tekrar tekrar geçmiş olsun..ben 1 ay sonra nasip olursa 6 yaşındaki oğlumu sünnet ettirmek istiyorum.1 yaşında bir oğlum daha var.onuda biraz büyüdükten sonra yaptırmak istiyorum..şimdi kıyamıyorum..yazdıklarınız inanın büyük ders ve ibret oldu..etrafımdakilerle de paylaşıp bilgilendiricem.Rabbim hepimizin yavrusunu bizlere bağışlasın..

Bende bu haftasonu ayni bu olayi yasadim arkadaslar.bebegim 32 gunlukken oldu.eve gelince morardi.gittigimiz hastane guvenmeyince sans eseri haccettepe gittik.metilen mavisi orasi uretiyormus.teshis hemen konuldu ve bebegim iyilesti.aman arkadaslar mecbur kalmadikca kucukken sunnet yapmayin

Sevgili ae2510, çok çok geçmiş olsun. Gelecek ay tam 1 yıl olacak bu kötü olayı biz yaşayalı ve sizin verdiğiniz bilgiyle dün gibi gözümün önünden geçti her şey. Bu olayı yaşamanıza çok üzüldüm ama mesajınız çok ihmal ettiğim bir şeyi hatırlamama sebep oldu. Oğlum neredeyse 13 aylık, ilk yaşını kutladık, bütün aşılarını olduk, ek gıdaya geçiş süreçlerini aştık, neredeyse soframızın tam bir parçası oldu, hastalıklar geçirdi, ilaçlar aldı, iyileşti, el sallama ve alkışla başlayan hareketleri, oyunları artık sayılamayacak kadar çok, her dediğimizi anlıyor, her günü bırakın her an yeni bir şey öğreniyor vs. Bunları niye mi yazıyorum? Çünkü oğlum bu olayı yaşadığında daha ilk gülümsemesini bile yapmamıştı, sıfır tepkili başını bile tutamayan 1.5 aylık bir bebekti ve saatlerce düşük oksijen dolaştı kanında. Bizi neler bekliyordu, hastalanırsa ne ilaç verecektik, ne yedirecektik, zekasına, iç organlarına, beynine bir şey olmuş muydu, gelişiminde bir sıkıntı olacak mıydı? Öyle korktuk ki! Çünkü hiçbir şey bilmiyorduk bu konuyla ilgili ve doktorlar da sağolsun hiçbir bilgi vermediler. Ama zaman işte her şeyin ilacı. Deli gibi merak ettiğimiz cevapları bize zaman gösterdi. Ve ben de buradan bu olayı taze yaşayan ve belki de hiç istemesek de gelecekte yaşayacak olan ve bu korkulara kapılacak olan ailelere sesleniyorum. Nolur yüreğinizi ferah tutun. Evet her an ne yaşayacağız bir garantimiz yok ama şimdilik geride bıraktığımız 11 ayda bu rahatsızlığa bağlı hiçbir sıkıntı yaşamadık tekrar. Evet verdiğimiz her şeyde dikkatli olduk, azar azar denedik ama zaten bu bütün bebeklerde alerjiye karşı alınması gereken bir önlem. Ve ilaçlarda da prospektüsleri çok dikkatli okuduk, oğlumuza dokunan "citanes" ilacının içindeki "prokolain" (umarım doğru yazmışımdır şu an) maddesi var mı içlerinde diye ve bunu gittiğimiz her doktora anlatıp ona göre şurup vermesini rica ettik. Mesela diş çıkarma döneminde kullanılabilen rahatlatıcı jelleri konudan haberdar olan doktorumuz bize "kesinlikle kullanmayın, anestezik madde, sorun olabilir" dedi. Konuyu hep aklımızın bir köşesinde tuttuk ama çok şükür şu ana dek oğlumuzda hiçbir olumsuzluğa sebep olmadı. Her şey- büyümesi, gelişmesi, yemesi, öğrenmesi, oynaması, vs yolunda. Bütün bebeklere, çocuklara, annelere ve babalara sağlık diliyorum. Allah kimseyi evladıyla sınamasın. Ve son olarak bu süreçte bize çok destek olan, öğrendiği her şeyi telefonda bizimle paylaşan Demet hanıma da sonsuz teşekkür etmek istiyorum. Oğlunun yeni geçmiş doğumgününü kutluyorum :) Nice sağlıklı, mutlu yaşlara...

Öncelikle sevgili holi, bu siteye sırf senin mesajına teşekkür etmek için üye oldum ve bu gönderiyi yazıyorum. Yıllar olmuş sen o gönderiyi yazalı ama yıllar sonra bile bize çok büyük iyiliğin oldu. 55 günlük oğlumda sünnet sonrası sararma ve morarma olduğunu gözlemledik ve internete bakarken senin yazdığına denk geldik. Yazdıklarının tamamını bile okumadık, 1-2 paragraf okumamız bile yetti, hemen sünnet ettirdiğimiz hastanenin aciline gittik. Çocuk yoğun bakımı yok diye ambulansla araştırma hastanesine gönderdiler. Kan gazı sonucu 18'di, senin sayende çok erken farketmiştik durumu. 1 gece yatış yaptık, C vitamini serumu ve oksijen verdiler bütün gece. Ertesi gün oğlum eskisi gibiydi ve evimize geldik. Olayın üzerinden 2 ay geçti çok şükür başka bir sıkıntı yaşamadık bu duruma bağlı olarak. Başından geçenleri anlattığın ve bize ışık olduğun için çok teşekkür ederim. Senin yazdığın gönderi olmasaydı belki de çok geç kalacak, belki de çok kötü şeyler yaşayacaktık. Sevgili kayra2012, hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız seninle, değerler bile yakın birbirlerine. Yıllar olmuş siz bunları yazalı ama başından böyle bir durum geçen herkese geçmiş olsun, Allah çocuklarımızın acısını bizlere göstermesin, hep sağlıklı olsunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…