Sevgili holi, sana sonsuz teşekkür ederiz çünkü yayınladığın mesaj sayesinde sünnet sonrası oğlumuzdaki problemi internetten araştırırken anladık. Geçen hafta, sizin başınıza gelenler bizim de başımıza geldi. 54 günlük oğlum sünnet oldu ve sonrasında morarma başladı ama ilk başta anlayamadık. Sünnet sonrası çok ağladı ondan rengi gitti çocuğun, hadi uyuyor dinlensin derken yaklaşık 4 saat sonra olayı daha net farkettik. aslında 1 saat sonrasında anladık ama kötüye yoramadık. harekete geçene kadar yaklaşık dört saat geçti ve hemen oğlumu sünnet yapan cerraha götürdük kafamızdaki teşhisle ve doktor da hemen bizi onaylayıp üniversite hastanesine yönlendirdi çünkü sünnet yapılan kadın doğum ve çocuk hastanesinde kan gazı ölçümü ve arkasından gerekecek tedavinin yapılamadığını söyledi. çok acil bir şekilde üniversite hastanesine geçtik. Acil serviste çocuğumdan damar yolları(ki 4. de başarıya ulaşıldı) açılırken, kan alınırken ve oksijen maskesi takılırken ömrümüzden ömür gitti. O kadar çok ağladı ki olayın şoku bir yandan, çocuğun hali bir yandan mahvolduk. Çok ayrıntıya girip aynı anları tekrar yaşamak istemiyorum,Allah bizlere bir daha ve de başka çocuklara da hiç göstermesin inşallah. Oğlumun ölçümünde metemoglobin oranı 23 çıktı ve metinel mavi ilde (afyon) olmadığı için ve bu düzeyin daha üstünde hastaları bile tedavi ettiği söylenerek oğluma C vitamini verildi serumla. saat akşam 8 de biten serumun arkasından 2 saat sonraki kan sonuçlarında süzey 8e geriledi ve oğlumun nabız ve kandaki oksijen düzeyi çok daha normal seyretti. Geceyi (bebeğime takılı serum ve diğer kablolara rağmen) açısından rahat geçirdik ve sabah kontrole gelen doktorlar ve hocaları her şeyin yolunda olduğunu ve çıkableceğimizi söylediler. Oğlum gerçekten de renk açısından,genel hali ve keyiflilik bakımından eskisi gibiydi. Ama tekrar kan gazı ölçümü yapmadıkları için hastaneden çıkarken tam olarak son düzey kaç oldu onu bilemiyorum. evde tedavi olarak da damla c vitamini verdiler a ve d vitaminiyle karışık, şimdi her gün 1 damla veriyoruz. yarın olay bir hafta olcak ve doktor kontrolümüz var aynı hastanede. yarın tam iki aylık oluyor bebeğim ve doktorlar normal 2 aylık kontrolü olarak getirirsiniz dediler, özel bir takipe gerek yokmuş gibi davrandılar. Şu an eşimle benim kafamda sınırsız soru var. mesela bu olay genetik mi, oğlumun gelecekteki hayatında nerelerde karşısına çıkacak, en basit aşılarını bile yaptırırken bir sorun olacak mı ve tabiki de kandaki oksijeninin o kadar saat azalmıs oğlumda bir sıkıntı yaratacak mı? Metinel mavisi kullanılamadı acaba gerçekten gerek yokmuydu? Doktorlar malasef bizi istediğimiz gibi aydınlatmadılar. Gayet iyi olduğunu ve bir sorun olmadığını söylemekle yetindiler çıkarırken. Şu an olay sadece 1 haftalık ve oğlumu sürekli gözlüyoruz, her şey normal görünse de biz huzursusuz. Acaba bu olayı yaşayan ve bebekleri büyümeye başlayan anneler,sevgili Holi, daha sonra bir sıkıntı yaşadınız mı,paylaşırsanız size minnettar olurum. Allahım o anları bir daha hiç yaşatmasın inşallah ve kimseye de hiçbir türlüsünü vermesin inşallah.
Sevgili Demet, siz de olayı çok yeni yaşamışsınız, çok çok geçmiş olsun. Duygularınızı öyle iyi anlıyorum ki. Siz de öğrendiğiniz bilgileri bizimle paylaşabilir misiniz acaba? Ben de aynı şekilde yeni öğrendiklerimi paylaşmaya devam edeceğim.
Sevgili Demet, siz de olayı çok yeni yaşamışsınız, çok çok geçmiş olsun. Duygularınızı öyle iyi anlıyorum ki. Siz de öğrendiğiniz bilgileri bizimle paylaşabilir misiniz acaba? Ben de aynı şekilde yeni öğrendiklerimi paylaşmaya devam edeceğim.