• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sünnet Sünnet Methemoglobinemi

holi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2010
13
0
36
İstanbul
Arkadaşlar merhaba...ben 27 haziranda doğum yaptım ve maşallah çok sağlıklı bir şekilde bebeğimi kucağıma aldım.bebeğim 19 günlükken yeni doğan sünnetini çok tavsiye ettikleri için sünnet ettirdik.sünnette lokal anestezi uygulandı.sünnetten sonra bebeğimin sarardığını farkettim. aradan bir saat geçtiğinde eve geldiğimizde bebeğimin elleri, dudakları,ayakları morarmaya başlamıştı.ben bu durumun anormal bir durum olduğunu farkettim. bir yandan emzirirken bir yandan internetten sünnet sonrası morarma diye araştırmaya başladım.internette bu konu ile ilgili çok net bir bilgi olmadığından sizlerle de paylaşmak istedim...çok az tek tük bir iki sayfada methemoglobinemi geçiyordu.

çocuk doktoru olan arkadaşımı aradım.yarım saat bekle geçmezse yine görüşelim dedi.ne var ki geçmedi.eşimle hemen çok bilinen bir hastaneye gittik.doktor ilgilenmesine rağmen bu konu ile ilgili bilgi sahibi değildi.ancak acilinde çok basit şeyleri bile yapamadılar.biz o ana kadar zaman kaybettiğimizin farkında bile değildik.Bu olayın bebeğin oksijensiz kalmasına neden olduğunu sonradan öğrendik.orada
gününde yapılması gereken methemoglobinemiyi ölçen testin ancak bir haftada yapılabildiğini,bu olayın tek ilacı olan metilen mavisinin onlarda bulunmadığını vs.. söylediler...gitgide olayın ciddi bir durum olduğunu anladık.ve çok acil bir şekilde doğum yaptığım hastaneyi ve doğum yaptıktan sonra bebeğimin takibini yapan mükemmel çocuk doktoru Keyhan Fidan'ı aradık.Doktorumuz hemen getirmemizi söyledi.

Bulunduğumuz hastanede getirmek için ambulans ayarlamaya,damar yolu açmaya falan kalktılar ancak ambulansın bile 20 dakikada geleceğini vs. söylediler.Ve bu duruma gelmemiz dahi bir saati bulmuştu.ben hiç bir yapmamalarını söyleyip,damar yolunu,bebeğimin elindeki hastane bilekliğini çıkarıp,eşimle çok hızlı bir şekilde doğum yaptığım ataşehir şifaya koştuk.oraya varmamız beş dakikayı bulmuştu.bu arada bebeğim zaman geçtikçe oksijensiz kalıyor,her yeri mosmor olmuştu.ağlayınca ağzı dili simsiyah görülüyordu.

hastanenin aciline koştuk.durumu söylememizle bütün hemşireler derhal elimden aldı bebeği.ve oksijen verdiler serum taktılar.hepsi seferber oldular.doktorumuz Keyhan hanım koşturdu.hastanede idari sorumlulardan tutun,sanki bütün hastane bebeğimle ilgilendi.yapılması gereken test akşam saatinde çıkacaktı ,test sonucuna göre uygulanması gereken metilen mavisi ilacı hastanede mevcuttu.İlaç hemen uygulanmıyordu çünkü bir takım yan etkileri vardı.Benim bebeğimi verdikten sonra elim ayağım boşaldı.ve dediğim gibi idari sorumlulardan tutun herkes çok güzel telkinlerde bulunarak beni teselli etti.

Hastanenin yeni doğan yoğun bakımında yer olmadığı için derhal yanındaki hastaneyi arayarak , tüm organizasyonu Keyhan Hanım ayarladı. yandaki hastaneye dahi ambulansla gittik,durum o derece ciddiydi..Bir gece bebeğim yoğun bakımda kaldı. test sonucu akşam üstü çıktı ve methemoglobineminin %46 oranında olduğu görüldü.derhal ilaç kullanılmasına karar verildi.metilen mavisi kullanıldı ve bir saat sonra bebeğimin rengi düzelmeye başladı.ertesi gün bebeğim yanımızdaydı ve üçüncü günde evimize çıkmıştık.

Herşey düzeldi derken,ertesi gün yapılan testlerde bebeğimin kan değerlerinin düştüğünü ve sarılığının hızla yükseldiğini gördük.yine devam edecek mi diye bekleyip bir gün sonra gene test yaptırdığımıza sarılığın 21 e yükseldiğini, kan değerinin de daha da düştüğünü gördük.derhal yatış yaptık.bebeğim bu seferde fototerapi gördü.ancak ertesi gün baktığımızda sarılığı gene düşmemiş kan değerleri ise git gide düşüyordu.kullanılan ilaç hemolize neden olmuştu..

her gün fototerapi gördü bebeğim.bir türlü düşmedi.bu arada doktorumuz Keyhan hanım her türlü çabayı sarfetti.profesör hocalarından bilgi aldı.prof hematologla görüştürdü.bebeğime kan vermeye karar verdiler. son olarak minik yavruma kan verildi.ertesi gün sarılığında yine düşme olmadı.artık her testte olumsuz sonuç alıyordukki,kan verildikten iki gün sonraki testte kan değeri aynı seyretti ve sarılığı düşüş gösterdi.

lokal anestezi bebeğimde az görülen methemoglobinemi ye yol açtı.bunun ilacı metilen mavisi ise hemolize neden oldu.yani hücreler yıkıma uğramıştı.aynı zamanda seconder sferositoza da neden olduğu söylendi.hastanede beş gün daha kalıp taburcu olduktan iki gün sonra test yaptırdığımızda bebeğimin kan değeri azda olsa gene düşmüştü.ancak bu durum vücuttaki hücre yıkımının yavaşladığını gösteriyordu.

bebeğimi sürekli takip ediyoruz. ancak gitgide toparladı.kan değerleri normal seyrine girmeye başladı gibi.umarım öyle devam eder.

karşılaştığımız olay çok nadir görülen bir olay.doktorların çoğunluğu karşılaşmamış.dolayısıyla ne olduğu ve nelere yol açabileceği ile ilgili profesörler dahil ,teoriden başka doğru düzgün bilgi sahibi olan yok gibi.

Ancak doktorumuz Keyhan hanım sayesinde ve onun doğruyu bulma çabası ile baş ettik bu durumla.Gece gündüz bizi hiç yalnız bırakmadı.doğru sonuca ulaştırdı.ve ilk başta ona ulaşmasaydık durum çok daha farklı olabilirdi.Hastanenin tüm hemşireleri,özellikle bebek hemşireleri bıkmadan usanmadan ilgilendiler bizimle.

Çok nadir de olsa karşılaştığımız bu olay yüzünden bebeğinizi biraz daha büyümesinden sonra sünnet ettirmenizi tavsiye ediyorum.Siz siz olun, ya anestezi kullanmadan sünnet yaptırın yada çok acele etmeyin.

canıııım çok geçmiş olsun Allah evladını bağışlamış size.inşallah herşey yoluna girer 27günlük anne olarak neler yaşadığını hissettiğini anlayabiliyorum tatlım Allah evladınızla imtihan etmesin onun acısını göstermesin öpüyorum oğlunu.
:71:

canıııım çok geçmiş olsun Allah evladını bağışlamış size.inşallah herşey yoluna girer 27günlük anne olarak neler yaşadığını hissettiğini anlayabiliyorum tatlım Allah evladınızla imtihan etmesin onun acısını göstermesin öpüyorum oğlunu.
:71:

çok teşekkür ederim canım.Allah hepimizin yavrusunu bizlere bağışlasın...senin bebeğini de Allah analı babalı büyütsün.toparladı bebeğim maşallah.umarım devamı gelmez.bugün kırkımızı da doldurduk.darısı sana.bede öpüyorum senin bebişini:)

canım cok geçmiş biz de 23 günlük yaptırdık sünnetini ve yapan dr 1 yaşından küçük bebeklere anestezi vermiyorum riskli olabilir dedi... krem sürdü pipisini uyuşturdu sadece... hem canı acımadı yavrumun hem de ertesi güne bişeyi kalmamıştı....
yaptırmayı düşünenler varsa diye paylaşmak istedim...

canım cok geçmiş biz de 23 günlük yaptırdık sünnetini ve yapan dr 1 yaşından küçük bebeklere anestezi vermiyorum riskli olabilir dedi... krem sürdü pipisini uyuşturdu sadece... hem canı acımadı yavrumun hem de ertesi güne bişeyi kalmamıştı....

çok çok geçmiş olsun, nasıl perişan olmuşsunuzdur kim bilir. Allah göstermesin bi daha böyle şeyler.

çok teşekkür ediyorum canım.Allah hepimizin çocuğunu bizlere bağışlasın.bende anestezi olmadan yapılacağını sanıyordum.doktor öyle yapıyoruz deyince bişey demedik.ama çok şükür ki ucuz atlattık.

6,5 hamileyim ve bizde düşünüyoruz yenidoğan sünneti yaptırmayı. Şuan iş yerindeyim ve boğazım düğüm düğüm oldu evde olsam oturup ağlıcam yani :43: Okurken mahvoldum. Allahım kimselere sağlık sorunları yaşatmasın özelliklede bebişlerimize. Çok büyük geçmiş olsun size. Ayrıca bu konuyuda bizlerle paylaştığın için çok teşekkür ederim.:nazar:

rica ederim canım.keşke daha fazla kişiye ulaşabilse bu bilgi.Allah sağlıkla kucağına almanı nasip etsin.Allahım bize bağışladı canım oğlumu.teşekkür ediyorum ve öpüyorum.

Cok sukur Allah bagislamis. Aglamamak icin zor tuttum kendimi okurken. Kimbilir sen nasil cildirdin. Allahim baska dert yasatmasin.

Çok geçmiş olsun Allah yavrunuzla uzun hayırlı ömür versin
benimde 3 oğlum var 3 üde ilk hafta sünnet oldu anestezisiz ama böyle bir durum yaşayabileceğimizi bilmiyordum paylaşmanız çok iyi olmuş
tekrar geçmiş olsun

çok teşekkür ederim canım.Allah hepimizin yavrusunu bizlere bağışlasın...senin bebeğini de Allah analı babalı büyütsün.toparladı bebeğim maşallah.umarım devamı gelmez.bugün kırkımızı da doldurduk.darısı sana.bede öpüyorum senin bebişini:)
anestezi ile sünneti ben anlayamıyorum yaaa.önceden böyle şeyler yokmuş. mahallenin sünnetçisi olurmuş .pöffff.yeni yeni icadlar. geçmiş olsun
:40:

okurken bile kanım dondu. çok çok geçmiş olsun. Allah evladınızı :emir_bebek: korusun, size bağışlasın. :nazar:

biz de bebekken sünnet iyi oluyor diye 6.5 aylık oğlumu sünnet ettirdik, 6 ayda ağlamadığı kadar çok ağladı, kanaması durmadı, ben kendimde değilim kaç gündür.

iyiki yazmışsınız bu konuyu.

Nefesimi tutarak okudum.Allah bebeğinizi size bağışlasın inşallah...

Allah evldınızı size bağışlasın.Yazdıklarınızı ağlayarak okudum.34 günlük oğlum geçen hafta lokal anestezi ile sünnet oldu.Ve çok şükür hastaneden çıkmadan morarmaya başladı.Anında methemoglobin teşhsi kondu ve metilen mavisi verildi ve hemen düzeldi.Bir gece yoğun bakımda kaldı.Sonra eve geldik.2 gün sonra sarardığını fark ettim.Çok şükür kan değerleri iyi çıkdı.Şimdi gözlem altında.Bizim en büyük şansımız MEDICANA gibi donanımlı bir hastaneyi tercih etmemizdi.Tüm hastane çalışanlarına sonsuz teşekkürler.Allah kimseye yaşatmasın...

gerçekten bu konuyu paylaştığınız için çok teşekkür ederim, ben de yenidoğan sünneti yaptırmayı düşünüyodum oğluma ve artık asla anestezi uygulatmıycağımı öğrenmiş oldum, Allah kimseye göstermesin böyle şeyleri kimsenin evladına hastalık vermesin size de çok çok geçmiş olsun...

merhaba holi adım demet izmirde yaşıyorum oğlu 15 mart 2012 doğumlu bugün 28 günlük yani. 18 günlük iken lokal anastezi ile sünnet oldu 2 saat sonra morarma ile hastaneye götürdüm oğlumu methemoglomin teşhisi knuldu. hastaneye gittiğimizde meth. değeri 29 idi metinal mavisi ilacı bulmamız gerektiği ve sadece ankarada bulunduğu söylendi.::(( 1 saat sonra şans eseri ilaç bulundu ve enjekte edildi 1 saat içindede ilaca yanıt verdi. meth değeri 1.1 düştü. 48 saat takibi yapıldı değeri yükselmadi. çok şanslıyız ki 4 saat içinde hastalık teşis konuldu ilacı bulundu ve ilaca yanıt verdi oğlum. yalnız oğlum şimdi sarılık ile uğraşıyor. 4 gün sarılık için fototerapi gördü. sarılığı 18 binlere çıkıyor ışık ile 1 günde 13 binlere düşüyor tedavi kesiliyor yine yükseliyor. 4 gün böyle devam eti 4 gün sonra değeri sabitlendi 13 binde ve taburcu olduk. doktor hergün sarılığının ölçülmesini istedi. dün sarılığı 14.7 idi yarın yine ölçümü var. eğer sınırın üstünde ise yeniden hastaneye yatışı olacak.yazdıklarını okuduğumda çok ağladım. neler hissettiğini yaşamayan asla anlayamaz . seninle görüşmek istiyorum . benden daha tecrübelisin bebeğin için neler yapıyorsun bakımında gıdasında sarılık için neler yaptınız. ben seni arayabilirim hiç sorun değil. telefonum 5548204686. bilgilerimizi paylaşalım. oğlumdan kan aldılar pariste bir doktora gönderdiler genetik araştırma yapılacak. hemotoloji hastalığın kalıtsal mı yok zamana bağlı geçici mi olduğunu araştıracak. bana ulaşırsan çok sevinirim.

Back