bence hala geç kalmış sayılmazsın.ben oğlumu 2.5 aylıkken sünnet ettirdim.hem hiçbirseyin farkına varmadı hem de yarası çok çabuk iyleşti...ama mutlaka bi çocuk cerrahi uzmanını tercih et sıradan sünnetçilere yaptırma..6 aya kadar geç değil bence.henüz daha çok aktif olmadan yaptırabilirsin.10 günde tamamen ii oluyor...2 günden sonra herhangi bir ağrı acı da duymuyorlar....
ben dört oğlumu aynı anda sünnet ettirmiştim, en küçük oğlum 5 yaşlarındaydı ama biz psikolojik olarak 2 ay öncesinden hazırlık yapmaya başlamıştık, bayaa faydası oldu en azından korkarak gitmedik sünnetçiye. sünnetten sonra da ağrı ve acı oldu tabii,
Allahın yardımıyla atlattık çok şükür
teşekkür ederim inşallah karar verebilirim bayağı bayağı yaptırma yoluna girdim hele bu iyileşmeden bahsetmişsin ya bu bayağı aklıma yattı bakalım ne olacak Allah hakkımızda hayırlısını versin inşallah tek korkum genel anestezi o olmasa daha kolay karar verirdim sanırım :26:
ben lokal anesteziyle yaptırdım ..oda genel anestezi gibi oldu uyurken sünnet oldu bebegim..sende onu deneyebilirsin...rektal yoldan yani anüsten ilaç veriyorlar.10 dk sonra bebekte uyuklama hali uluıyor..6 aydan küçük bebekleri uyutuyormuş genelde...sonra sünnet yapacagı yerden de bi iğne yapıyor..o yapılırken bebek hissediyor biraz ağladı bebeğim ama sonra tamamen ağladı..işlem sonrasından 3 saat sonrasına kadar da uyudu..tabi benimki daha 2.5 aylıktı..senin bebegin daha büyük olduğu için daha az uyuyabilir.allah yardcımcın olsun..bende çok tedirgindim başta ama hiç korktugum gibi olmadı....
Ben erkek olsam beni bebekken sünnet ettirsinler isterdim o stresi cocuğuna yasatma bence yaptır ibadetini nasılsa baska yollardan da öğrenir
bir de bunu sorayım bakalım genel anestezi olur lokal olmaz falan demişlerdi ama bu söylediğin içimi ferahlattı bayağı çok teşekkür ederim
haklısın sanırım eşim çok şaşıracak buna aylardır uğraşıyordu beni ikna etmeye ben olmamıştım tam vazgeçti ben sünnet ettirelim diyeceğim
Kardeşim 3 yaşındayken mecburiyetten sünnet oldu. Uzun araştırmalarımız sonucu hastane ve doktor seçimimizi yaptık. Özel bir hastane bulduk. Genel anesteziyle olucaktı yanımızda bayıltılacaktı, o bayılana kadar giyinip ailece ameliyathaneye giricektik falan filan. Bunlar vaad edildi bize.
Sabah hastaneye gittik. Her şey güzel video falan çekildi ameliyata girene kadar. Üstünü giydirdik herkes neşeli. Birden hasta bakıcı geldi odaya kardeşimi kucağına aldı götürüyo. Dur dedik burda bayıltılacak bayılmazsa da biz gelicez ameliyathaneye. Öyle şey olmaz dye bizi terslemeye başladı. Çocuğu ver diyoruz çekiyo babam adama vuruyo bırakmıyo hayvan herif. Bi yandan da kamera açık. Kardeşim nasıl ağlıyodu anlatamam. Doktor geldi. Böyle anlaşamamıştık dedik. Bu hastanenin uygulamasını ben bilemem falan tersledi bizi. Kapadılar ameliyathanenin kapısını. O kadar şaşkındık ki. Donduk kaldık içerden kardeşimin ağlama sesleri geliyordu. sünnet oldu bitti ve uyanması da bir o kadar sancılı oldu. Şu an 12 yaşında hala hatırında her şey. o hastane videosunu bi kere izlemeye cesaret edebildik birkaç yıl önce. Hepimiz korku filmi gibi izledik ve yarıda kapadık zaten.
O zamanlar dubleks evimiz vardı. Kardeşim 3 yaşına kadar her gece üst kattaki odasında yalnız uyurdu biz aşağıda otururken. O travmadan sonra bi daha hiç yalnız uyumadı. Günlerce rüyasına girdi bi adamın alıp onu yanımızdan zor götürmesi. Çnünkü çocuk olayı anlamadı. Orda öyle bir bağırış yaşandı ki. Kaçırılıyo falan sandı. 12 yaşında oldu hala gece yanına illa birini istiyo.
Diyeceğim o ki kendi sünnet düğünü, mevlüdü vs hevesleriniz için çocuklarınızın sünnetini geciktirmeyin. Tamam belki benimki çok uç bir örnek ama sünnet her erkek çocuğunun travmasıdır. Doğar doğmaz yaptırın bitsin. Düğündü mevlüttü görsün istiyosanız büyüyünce yaparsınız.
bir de bunu sorayım bakalım genel anestezi olur lokal olmaz falan demişlerdi ama bu söylediğin içimi ferahlattı bayağı çok teşekkür ederim
haklısın sanırım eşim çok şaşıracak buna aylardır uğraşıyordu beni ikna etmeye ben olmamıştım tam vazgeçti ben sünnet ettirelim diyeceğim
dördü aynı anda büyük cesaret doğrusu ben 1 tanenin acısını nasıl atlatırız diye düşünüyorum kara kara tebrik ederim gerçekten
ben lokal anesteziyle yaptırdım ..oda genel anestezi gibi oldu uyurken sünnet oldu bebegim..sende onu deneyebilirsin...rektal yoldan yani anüsten ilaç veriyorlar.10 dk sonra bebekte uyuklama hali uluıyor..6 aydan küçük bebekleri uyutuyormuş genelde...sonra sünnet yapacagı yerden de bi iğne yapıyor..o yapılırken bebek hissediyor biraz ağladı bebeğim ama sonra tamamen ağladı..işlem sonrasından 3 saat sonrasına kadar da uyudu..tabi benimki daha 2.5 aylıktı..senin bebegin daha büyük olduğu için daha az uyuyabilir.allah yardcımcın olsun..bende çok tedirgindim başta ama hiç korktugum gibi olmadı....
sünneti nerde yaptırdınız?benim oğlum 5 aylık tekrarlayan idrar yolu enf.dan acilen sünnet ettirmemiz lazım da.
bursada özel doruk hastanesinde yaptırdım..dr tamer çocuk cerrahi uzmanı..
ben ist.da oturuyorum.konu açtım levend özkana giden varmı diye inş. vardır ve cvp yazar cevabın için teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?