• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Suni sancı ile erken doğum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
canim benim 4 vu bebegimdi simdi iki haftalik olduk benim kinin suyu bittigi ivin 41 haftaliktk 7 saat acilmam olmuyordu 7 saat boyunca 4 cmbacilmayla gezdim sancilar 200 tavan yapmis ortaligi yikmam lazimdi gezdim comeldim son 1 saate 4 cm drn 8 9 acilmayla dogurdum ikinma rvresi cok zor oldu mesanr doluydu. bak sen doktorunu dinle cunku 40 tan son kaka yapiyor bebekler benim ki tam dogumda yapti
Yani toplam sekiz saat :110:

Söylediklerinizi dikkate alacağım. Teşekkür ederim.

İlla normal Doğum yapmak için bebeği erken doğurmak hiç mantıklı gelmedi bana. Bırakın içinizde büyüsün, kilosu çok artarsa sezeryanla Doğum yaparsınız. Erken Doğum yapmak daha iyi bir alternatif gibi gelmedi bana ama tabi en iyisini doktorunuz ve siz bileceksiniz🤷‍♀️
Bana da hiç mantıklı gelmiyor. :( Yarın doktorumla tekrar konuşacağım.

Benim suda azalma yok. Her şey gayet normal. Ama 40 hafta olduğunda 4-5 kilo arası olursa normal doğum sıkıntıya girer diye böyle bir şey uygulamak istedi. Anne karnında geçirilen bir gün bile bebek için çok önemli diye okumuştum. Kilo ölçümlerinde umarım yanlışlık çıkmaz. Suni sancıya izin vermemin tek sebebi kilo meselesi olacak çünkü. Siz kaç saat sancı çektiniz peki?
Benim bebegim guyya 3400 civariydi dogum yapacagim gun soylediler tam 3 kilo dogdu ama bece biraz bekle ne olur ne olmaz dogum normal bir surec bebegi attan dusmuse getirmeyin ne oldugunu anlamaz bebek ne zaman isterse ozaman gelmeli ama yinede en iyisinj doktor bilir

2 doğumumu da sunni sancıyla yaptım ama hiçbiri doğum başlamadan olmadı.
Normal diye diretmeyin, zamanını bebek kendi belirlesin.
Eğer hala gelmiyor ve 40 hafta dolmuşsa dışarıdan müdahale edilir.
Her şeyin hayırlısı, her şeyin sağlıklısı önemli.

2 doğumumu da sunni sancıyla yaptım ama hiçbiri doğum başlamadan olmadı.
Normal diye diretmeyin, zamanını bebek kendi belirlesin.
Eğer hala gelmiyor ve 40 hafta dolmuşsa dışarıdan müdahale edilir.
Her şeyin hayırlısı, her şeyin sağlıklısı önemli.
Merhaba. Suni sancıdan sonra normal doğum mu yaptınız? Açılma nasıl oldu?

Derhal dr değiştirin . Bebeğin gelisimj iki hafta önce diye erken doğum yapılmaz kesinlikle . Bu haftalarda çatı muayenesi olmuş olmalısınız. Eğer catiniz müsaitse neden akışa birakilmiyor onu anlayamadım. Doktorunuz resmen kendi müsait olduğu günü belirlemiş gibi. Eğer herşey normalse erken doğuma gerek yok . Benim yeğenim 42. Haftayı doldurum geldi 4 kusur kilo olarak geldi ,normal doğumla ve ilk gebelikti. Ayrıca bu bilimsel olarak da kanıtlanmış ki kilolu bebeklerin doğumu daha hızlı ve kolay oluyor . Çünkü bebeklerin kendilerini itme gücü oluyor ki gerçekten hastaneye gittik bir saat dolmadan yegenimi gördük . Eğer sizin doğuma dair korkulariniz yoksa , başkalarının da korkunç doğum hikayelerini dinlemeyin ve elzem bir durum yoksa suni sancıyla doğum yapanın bir mantığı yok.
Dogum sancılarını kasılmalarını sağlayan hormon oksitosin hormonudur ve vücut o kadar mükemmel bir dengeye sahiptir ki sizin sancılarınız başladığında doğal ağrı kesici olan endorfin hormonunu salgılamaya başlar. Eğer siz de bu süreçte gerekli nefes egzersizlerini yaparsanız ve sancıları karsilayacaginjz ağrı hafifletme etkili hareketleri yaparsanız çok rahat bir doğum gerçekleştirebilirsiniz.

Gelişimi iki hafta geriden gelen bebek iki hafta geç doğmadığı gibi gelişimi iki hafta önce olan bebek de iki hafta erken doğmaz . Dediğim gibi eğer bir sağlık sorununuz yoksa ,catiniz müsaitse korkmuyorsanjz kesinlikle normal sürecinde olması için ısrarcı olun.
Ben de hamileyim şuan 33+4 haftalık. Allah nasip ederse ve sağlığım da el verirse normal doğum istiyorum. Tabi meleğim ne zaman ve nasıl gelmek isterse öyle gelecek.
Bebeklerin anne karnında geçirdiği sürece denk bişey yok. Yeğenimin bağırsak sistemi bile o kadar iyi gelişmişti ki hiç gaz sorunu yaşamadı , afedersiniz ama gazını yeni doğanlar gibi ağızdan değil hep alttan çıkardı hiç öyle kivranmazdi, hiç kusmadi. Belki farklı seylerinde etkisi olmuştur ama 42 haftayı doldurmuş olmasının etkisi kesinlikle yok sayılamaz.
9 aydır takipli hastasını riske atmaz hiç bir doktor lütfen kimseyi yanlış yönlendirmeyin

Herhangi bi tibbi bilginiz varmi bilmiyorum ama 4 kilo bir bebek icin fazla bir kilo ve dogumdan sonra surekli ks takibi yapilmasi gereken bir bebek. Noemal dogumdan sezeryana donmek zorunda kalininca sonuclari daha agir oluyor malesef. Sirf bebek içerde 1 hafta daha kalsin diye komse o riski almaz ve bunada yanlis demeyin bence
Ben dün hastaneye gittim 40+2 olduğum için doğsun artık dedim acele ettim sancim yoktu suni taktılar ve anında nstde bebeğin kalp atışlarını 145 ten 40lara düştüğünü gördüler ve acilen oksijen ve serumla toparladılar bizi ve suni sancıyı hemen çıkartıp sancın gelirse gel dediler 42 haftaya kadar beklenir diyorlarsa bebekte gelmiyorsa beklenir yani allah ona bir gün yazmış vakti zamanında gelicek zaten buna kimse engel olamaz be cok pisman oldum hemen gelsin diye allah korusun nerdeyse kaybedebilirdikte ne hakkımız var bizik bunu onların kaderiyle oynamamıza bence yanlış tabikide gününü beklemeli bunu ben dün yaşadım ve cok pisman oldum hastaneye erken koştugum icin suan kesinlikle sancım gelene kadar evde bekliyeceğim bendende tavsiye bırakın ne zaman isterlerse o zaman gelsinler ben dersimi aldım neredeyse kendi ellerimle cocuğumu kaybetmeme sebep olacaktım hayırlı geceler😌

Merhaba hanımlar. Son adet tarihimin son gününe göre 38+4 haftalık hamileyim. İlk doğumum olacak. Cuma günü doktorum bebeğin gelişimi iki hafta önde (özellikle baş çevresi) ve kilosu haftasına göre fazla (3750 gram) olduğu için Salı günü suni sancı ile doğumu başlatalım dedi. Bunu ben normal doğum istediğim için dedi ama içime sinmeyen bir şeyler var. Nst'de çok az bir sancım çıkmıştı, muayene sonucu açılma olduğundan da bahsetmedi bana. Sadece doğurmaya müsait olduğunu söyledi. Bebeği vakti gelmeden doğmaya zorlamak çok mantıklı gelmiyor bana. Bu durumu yaşayan birileri var mı? Açılma olmazsa o kadar sancıyı çektikten sonra sezaryene alırlar mı?
Bende diyorum bu kız doğurmamis miydi

Eski konu hortlatilmis

Ben dün hastaneye gittim 40+2 olduğum için doğsun artık dedim acele ettim sancim yoktu suni taktılar ve anında nstde bebeğin kalp atışlarını 145 ten 40lara düştüğünü gördüler ve acilen oksijen ve serumla toparladılar bizi ve suni sancıyı hemen çıkartıp sancın gelirse gel dediler 42 haftaya kadar beklenir diyorlarsa bebekte gelmiyorsa beklenir yani allah ona bir gün yazmış vakti zamanında gelicek zaten buna kimse engel olamaz be cok pisman oldum hemen gelsin diye allah korusun nerdeyse kaybedebilirdikte ne hakkımız var bizik bunu onların kaderiyle oynamamıza bence yanlış tabikide gününü beklemeli bunu ben dün yaşadım ve cok pisman oldum hastaneye erken koştugum icin suan kesinlikle sancım gelene kadar evde bekliyeceğim bendende tavsiye bırakın ne zaman isterlerse o zaman gelsinler ben dersimi aldım neredeyse kendi ellerimle cocuğumu kaybetmeme sebep olacaktım hayırlı geceler😌
Nasıl korkusuzca evde bekleyebiliyorsunuz bebeğinizin hareketleri ne durumda ?

Merhaba hanımlar. Son adet tarihimin son gününe göre 38+4 haftalık hamileyim. İlk doğumum olacak. Cuma günü doktorum bebeğin gelişimi iki hafta önde (özellikle baş çevresi) ve kilosu haftasına göre fazla (3750 gram) olduğu için Salı günü suni sancı ile doğumu başlatalım dedi. Bunu ben normal doğum istediğim için dedi ama içime sinmeyen bir şeyler var. Nst'de çok az bir sancım çıkmıştı, muayene sonucu açılma olduğundan da bahsetmedi bana. Sadece doğurmaya müsait olduğunu söyledi. Bebeği vakti gelmeden doğmaya zorlamak çok mantıklı gelmiyor bana. Bu durumu yaşayan birileri var mı? Açılma olmazsa o kadar sancıyı çektikten sonra sezaryene alırlar mı?
Tüm cevabın bende sanırım. Bebeğim normalden biraz erken geldi 2 hafta kadar. Hiç bir sancım yoktu birden suyum geldiği için hastaneye koştuk. Yatışımı yaptılar. Sancım olmadığı için hastanede 7 8 saat kadar öylece bekledim . Sancı gelmeden açılma olmayacağı için suni sancı verdiler. Sancım olmaya başladı ama açılma hala yoktu. Tekrar suni sancı verdiler. ( ben yerlerde yuvarlanıyorum acıdan tabiii) yine açılmam olmadı . Böyle böyle bi kaç kez denediler. Salı günü yatışım oldu . Çarşamba geceye kadar sancı çektim . Israrla normal Doğum olsun diye uğraştılar ama ben artık nefes alamıyorum sancıdan. Dayanamadım ve epidural istedim. Ayrıca her ihtimale karşı karnım aç bekliyorum. Açlığında vermiş olduğu halsizlik var bide. Epidural taktırdım o da biraz sancılı geçti ama ilk dozu alınca tüm acım dindi bir anda . O an uykuya dalmışım zaten. Uyandım baktılar hala açılma yok. Nasıl açılmayı sağlayabilirim diye araştırdım. Sürekli yürüdüm ve çömelme pozisyonunda durdum. 2 günün sonunda açılmam oldu doğuma aldılar ama bebeğim inatla çıkmıyordu. Suni sancı ben epidural uyuşturucunun etkisinden dolayı kendini itmiyordu dışarı. Baktılar olmuyor tekrar suni sancı verdiler. Epidural de boşa gitmiş oldu. 15 dk ya doğurursun diye aldıkları odada 5 saat geçti hala doğuramadım. Artık sancıdan baygınlık geçirince acil sezaryene almışlar. Çok hatırlamıyorum . Velhasıl normal olsun diye diye canıma okudular. Sonsuza kadar içinde duracak hali yok zamanı gelince bi şekilde çıkacak nasılsa. Ben suyum geldiği için doğurmak zorunda kaldım . Böyle bi sorun olmadığı taktirde bekle derim .

Tüm cevabın bende sanırım. Bebeğim normalden biraz erken geldi 2 hafta kadar. Hiç bir sancım yoktu birden suyum geldiği için hastaneye koştuk. Yatışımı yaptılar. Sancım olmadığı için hastanede 7 8 saat kadar öylece bekledim . Sancı gelmeden açılma olmayacağı için suni sancı verdiler. Sancım olmaya başladı ama açılma hala yoktu. Tekrar suni sancı verdiler. ( ben yerlerde yuvarlanıyorum acıdan tabiii) yine açılmam olmadı . Böyle böyle bi kaç kez denediler. Salı günü yatışım oldu . Çarşamba geceye kadar sancı çektim . Israrla normal Doğum olsun diye uğraştılar ama ben artık nefes alamıyorum sancıdan. Dayanamadım ve epidural istedim. Ayrıca her ihtimale karşı karnım aç bekliyorum. Açlığında vermiş olduğu halsizlik var bide. Epidural taktırdım o da biraz sancılı geçti ama ilk dozu alınca tüm acım dindi bir anda . O an uykuya dalmışım zaten. Uyandım baktılar hala açılma yok. Nasıl açılmayı sağlayabilirim diye araştırdım. Sürekli yürüdüm ve çömelme pozisyonunda durdum. 2 günün sonunda açılmam oldu doğuma aldılar ama bebeğim inatla çıkmıyordu. Suni sancı ben epidural uyuşturucunun etkisinden dolayı kendini itmiyordu dışarı. Baktılar olmuyor tekrar suni sancı verdiler. Epidural de boşa gitmiş oldu. 15 dk ya doğurursun diye aldıkları odada 5 saat geçti hala doğuramadım. Artık sancıdan baygınlık geçirince acil sezaryene almışlar. Çok hatırlamıyorum . Velhasıl normal olsun diye diye canıma okudular. Sonsuza kadar içinde duracak hali yok zamanı gelince bi şekilde çıkacak nasılsa. Ben suyum geldiği için doğurmak zorunda kaldım . Böyle bi sorun olmadığı taktirde bekle derim .
Off okurken bile yoruldum. 🤦🏻‍♀️ Bir arkadaşım da sizinki gibi oldu. Doktor ve ebeler de bana çatı muayenesinde bebeğin başı büyük olduğu için şimdi bile riskli olacağını, çatımın dar olduğunu, iki hafta daha beklememem gerektiğini söylediler. Ama yine de suni sancı verelim normal doğum deneyelim dediler. Boş yere sancı çekmekten korkuyordum. Üstüne bir de suyum gelince hiç zorlamadım ben, direkt sezaryene aldılar. Şimdi iki yaş iki aylık 😁

Off okurken bile yoruldum. 🤦🏻‍♀️ Bir arkadaşım da sizinki gibi oldu. Doktor ve ebeler de bana çatı muayenesinde bebeğin başı büyük olduğu için şimdi bile riskli olacağını, çatımın dar olduğunu, iki hafta daha beklememem gerektiğini söylediler. Ama yine de suni sancı verelim normal doğum deneyelim dediler. Boş yere sancı çekmekten korkuyordum. Üstüne bir de suyum gelince hiç zorlamadım ben, direkt sezaryene aldılar. Şimdi iki yaş iki aylık 😁
Kimi çok kolay atlatıyor kimi de baya zorlanıyor benim gibi. Doktor seçimi bu konuda önemli. Benim doktorum biraz ısrarcıydı normal olsun diye. Tabi bende normal isterdim en azından sonrası kolay olur diyordum. Ama hem Normal Doğum sancısı çektim hemde sezeryan sonrası ağrıları. Öyle böyle doğurduk çok şükür. Şimdi 4 aylık bi kızçem var 🤗🤗

Bu konuda sadece kilo.degil kafa büyüklüğü daha önemli bunu bir araştırın.

Back