Derhal dr değiştirin . Bebeğin gelisimj iki hafta önce diye erken doğum yapılmaz kesinlikle . Bu haftalarda çatı muayenesi olmuş olmalısınız. Eğer catiniz müsaitse neden akışa birakilmiyor onu anlayamadım. Doktorunuz resmen kendi müsait olduğu günü belirlemiş gibi. Eğer herşey normalse erken doğuma gerek yok . Benim yeğenim 42. Haftayı doldurum geldi 4 kusur kilo olarak geldi ,normal doğumla ve ilk gebelikti. Ayrıca bu bilimsel olarak da kanıtlanmış ki kilolu bebeklerin doğumu daha hızlı ve kolay oluyor . Çünkü bebeklerin kendilerini itme gücü oluyor ki gerçekten hastaneye gittik bir saat dolmadan yegenimi gördük . Eğer sizin doğuma dair korkulariniz yoksa , başkalarının da korkunç doğum hikayelerini dinlemeyin ve elzem bir durum yoksa suni sancıyla doğum yapanın bir mantığı yok.
Dogum sancılarını kasılmalarını sağlayan hormon oksitosin hormonudur ve vücut o kadar mükemmel bir dengeye sahiptir ki sizin sancılarınız başladığında doğal ağrı kesici olan endorfin hormonunu salgılamaya başlar. Eğer siz de bu süreçte gerekli nefes egzersizlerini yaparsanız ve sancıları karsilayacaginjz ağrı hafifletme etkili hareketleri yaparsanız çok rahat bir doğum gerçekleştirebilirsiniz.
Gelişimi iki hafta geriden gelen bebek iki hafta geç doğmadığı gibi gelişimi iki hafta önce olan bebek de iki hafta erken doğmaz . Dediğim gibi eğer bir sağlık sorununuz yoksa ,catiniz müsaitse korkmuyorsanjz kesinlikle normal sürecinde olması için ısrarcı olun.
Ben de hamileyim şuan 33+4 haftalık. Allah nasip ederse ve sağlığım da el verirse normal doğum istiyorum. Tabi meleğim ne zaman ve nasıl gelmek isterse öyle gelecek.
Bebeklerin anne karnında geçirdiği sürece denk bişey yok. Yeğenimin bağırsak sistemi bile o kadar iyi gelişmişti ki hiç gaz sorunu yaşamadı , afedersiniz ama gazını yeni doğanlar gibi ağızdan değil hep alttan çıkardı hiç öyle kivranmazdi, hiç kusmadi. Belki farklı seylerinde etkisi olmuştur ama 42 haftayı doldurmuş olmasının etkisi kesinlikle yok sayılamaz.