• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Suni sanci ile dogum yapan anneler

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

fikir27

Allah var, imkansiz yok.
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2013
691
454
103
Kızlar merhaba herkese hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum. Bu gün doktora gittim hala sancı çıkmadı haftaya yine gideceğim yine çıkmazsa suni sancı dedi doktor. Ben normal doğum istiyorum acaba suni sancı ile açılma kesin olur mu ve normal doğum yapar miyim bir de suni sancı ile Epidural olabilir miyim suni sancı hakkinda bilgisi olan anneler bize bilgi verebilir mi :anneadayı:

Kızlar merhaba herkese hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum. Bu gün doktora gittim hala sancı çıkmadı haftaya yine gideceğim yine çıkmazsa suni sancı dedi doktor. Ben normal doğum istiyorum acaba suni sancı ile açılma kesin olur mu ve normal doğum yapar miyim bir de suni sancı ile Epidural olabilir miyim suni sancı hakkinda bilgisi olan anneler bize bilgi verebilir mi :anneadayı:

Dogum yaptinizmi banada suni sanci ile normal dogum oneriliyor kafam cok karisik

Bazı hastalarda suni sancı verilmesiyle bile açıklık sağlanamıyor...
Ben suni sancıyla doğum yaptım ama 5 cm açıklıktan sonra aldım sancıyı çünkü açılmam devam etmedi.
Epidural konusunda bilgim yok ama , hepimize hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim.
Bu arada diğer doğumumda bende 40. Haftada doğum yaptım , sancı çıkmayınca önce suyumu patlattı doktor sonra sancım başladı ama ilerlemediği için suni sancı almıştım...
41-42 ye kadar bekliyorlar sanırım risk yoksa haftanızı bilmiyorum ama ...

Bazı hastalarda suni sancı verilmesiyle bile açıklık sağlanamıyor...
Ben suni sancıyla doğum yaptım ama 5 cm açıklıktan sonra aldım sancıyı çünkü açılmam devam etmedi.
Epidural konusunda bilgim yok ama , hepimize hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim.
Bu arada diğer doğumumda bende 40. Haftada doğum yaptım , sancı çıkmayınca önce suyumu patlattı doktor sonra sancım başladı ama ilerlemediği için suni sancı almıştım...
41-42 ye kadar bekliyorlar sanırım risk yoksa haftanızı bilmiyorum ama ...

40+2 deyim dua editorum kendi gelsin diye insallah suni sanci fazla almam bu beni korkutuyor tsk ederim bu arada bilginiz icin

40+2 deyim dua editorum kendi gelsin diye insallah suni sanci fazla almam bu beni korkutuyor tsk ederim bu arada bilginiz icin
İnşallah canım , rabbim bir avazda sağlıkla hayırla kurtarsın inşallah...
Hurma falan tüketiyomusun acaba? Bol bol ılık duş ta etkili olabilir.

Bana doktorum ilişki önermişti belkide ondan oldu bilmiyorum doğumun başlaması ama siz doktorunuza danışın yinede :) yanlış yönlendirmeyim mazallah.

İnternet sitelerinde cok gordum doktora caktirmadan neler yapabilirim diye sordum ama hic soylemedi ben yinede deneyim Hoppa

İyi geceler.. Ben 38+2 de suyum geldiği için doğum yaptım. 0 sancı 3 cm açıklıkla yatışım yapıldı. Suni sancı verildi 5 saatte açılmam tamam olmuştu. Doktor çok iyi dedi. Bu kadar çabuk açılmasını hergün hurma yedim ona bağlıyorum birde Fatıma Ana Eli diye bi ot var ona okuyup suya koydular. Bünyeye göre değişir belki. Kolayca yorulmadan zorlanmadan tek nefeste sağlıcakla alın kucağınıza inşallah..

İyi geceler.. Ben 38+2 de suyum geldiği için doğum yaptım. 0 sancı 3 cm açıklıkla yatışım yapıldı. Suni sancı verildi 5 saatte açılmam tamam olmuştu. Doktor çok iyi dedi. Bu kadar çabuk açılmasını hergün hurma yedim ona bağlıyorum birde Fatıma Ana Eli diye bi ot var ona okuyup suya koydular. Bünyeye göre değişir belki. Kolayca yorulmadan zorlanmadan tek nefeste sağlıcakla alın kucağınıza inşallah..

Umarim suni sanci ile benimde acilmam hizli olur. Amin insallah cok sagolun saglikla buyutun sizde bebeginizi

Canım endişe edecek birşey yok gerçek sancı ile arasında bir fark da yok çoğu kişi ye verildiği zaman kendi sancıları başlıyor ve kesiyor lar suni sancı yı ben tamamen suni sancı ile doğurdum iyiydi gayet bir sorun yaşamadım canım..

Kendi sancılarını başlatmak istiyor san ilişki, yürüyüş, evde varsa eğer küvet içine sıcak su doldurup gir oda başlatıyor. Hurma ye bol bol, merdiven inip çıkabilir sin.

Zaten ilk suni sancı yı ip gibi birşey vajinal muayene ile yerleştiriyor lar sancı başlatması için altı saat süresi var onun sancı başlamaz ise çıkarıyor lar tekrar açılman olmaz sa kendi sancın la da olmaz korkma endişe etme hayırlı sağlıklı doğumlar rabbim bir avaz da kurtar sin inşallah.

İnternet sitelerinde cok gordum doktora caktirmadan neler yapabilirim diye sordum ama hic soylemedi ben yinede deneyim Hoppa
Yaaa aklıma geldikçe yazıyorum k.bakma ama birde şunu söyleyim gerçi biliyosunuzdur da ;)
Göğüs ucu uyarımı doğumu başlatıyordiye biliyorum ben

Canım endişe edecek birşey yok gerçek sancı ile arasında bir fark da yok çoğu kişi ye verildiği zaman kendi sancıları başlıyor ve kesiyor lar suni sancı yı ben tamamen suni sancı ile doğurdum iyiydi gayet bir sorun yaşamadım canım
Kendi sancılarını başlatmak istiyor san ilişki, yürüyüş, evde varsa eğer küvet içine sıcak su doldurup gir oda başlatıyor. Hurma ye bol bol, merdiven inip çıkabilir sin.

Zaten ilk suni sancı yı ip gibi birşey vajinal muayene ile yerleştiriyor lar sancı başlatması için altı saat süresi var onun sancı başlamaz ise çıkarıyor lar tekrar açılman olmaz sa kendi sancın la da olmaz korkma endişe etme hayırlı sağlıklı doğumlar rabbim bir avaz da kurtar sin inşallah.

İp gibi dediginiz nasil bir sey oluyor serum olarak vermiyorlarmi bu suni sanciyi yada krem seklinde

İp gibi dediginiz nasil bir sey oluyor serum olarak vermiyorlarmi bu suni sanciyi yada krem seklinde

Hem rahmi yumuşatması için hemde suni sancı görevi görüyor benim iki defa vermelerine rağmen olmadı :110: serum taktı lar iki tane öyle oldu baya inatçı bir bebeğe sahiptim :KK70:ama sancm başladığı zaman hiç öyle çok dayanılmaz birşey yaşamadım

Açılması olmayan hamilelerde ftil şeklinde veriliyor rahmi yumuşatması için. Açıklık varsa veya yeterliysede serum gibi damar yolundan veriliyor.

Benim fitil değil di 1 cm lik beyaz birşey di ip gibi önce yerleştirdi ler sonra altı saat bitince geri çıkardılar

Hem rahmi yumuşatması için hemde suni sancı görevi görüyor benim iki defa vermelerine rağmen olmadı :110: serum taktı lar iki tane öyle oldu baya inatçı bir bebeğe sahiptim :KK70:ama sancm başladığı zaman hiç öyle çok dayanılmaz birşey yaşamadım

Benim cadida inatcilik yapiyor kendi gelse ugrastirmasa iyi olurdu insallah korktugum gibi olmaz sizinki gibi hafif gecer insallah

Back