Selülit Suna Dumankaya'dan Aspirin ile Selülit Giderme Yöntemi

Selülit; nedenleri ve çözümleri Selülit nedir ? Selülitten kurtulmanın yolları nelerdir ? Selülit nasıl geçer ? Selülit kesin doğal çözümleri, Selülit egzersizleri
salisilik asit içerden kanı sulanndırır dıştan sürüldüğündede cilti yumuşatır sadece bunun selülitle alakası ne olaki zemuszemus

galiba sadece yumuşatmıyor. Bana sanki kurutuyor sıkılaştırıyor gibime geliyor etkisine bakılırsa.. bu yüzdendir ki bu formülde susam yağı filan kullanılıyor dengelesin diye etkisini.. mantıklı değilmi ?

Renksiz organik bir kristal olan salisilik asit organik sentez ve fonksiyonlarda bitki hormonu olarak çalışır ve daha çok aspirinin etken maddesi olarak bilinir, aspirinin etken maddesine kimyasal olarak benzemekle beraber, idantik değildir. Bu ad Latince Salix (Söğüt ağacı) denen bir ağaçtan kaynak almaktadır ve bu ağacın kabuğundan elde edilir.

Tıbbi ve Kozmetik Kullanımı

2- hidroksibenzoik asit olarak da bilinen salisilik asit birkaç beta hidroksi asitten biridir ve akne (sivilce), psoriasis (sedef), nasır, keratosis pilaris ve siğil gibi bir çok hastalığın tedavisinde kullanılır. Sivilceleri derideki ölü hücrelerin kolayca atılımını sağlayarak ve deri gözeneklerinin tıkanmasını engelleyerek tedavi eder. Deri hücrelerindeki bu etkisi yüzünden salisilik asit bir çok kepek şampuanında tedavi edici olarak bulunur. özellikle cilt tipi IV, V, VI olan esmer kişilerde salisilik asit saf olarak kullanılırsa cilt renginde koyulaşmaya neden olabilir. özellikle de güneş koruyucu kullanılmadığında bu durum daha sıktır.

Salisilik asit siğil ve nasırları tedavi etmek için kullanılan kremlerde de bulunur.

Salisilat ların özellikle ateş düşürücü özellikleri antik çağlardan beri bilinmektedir. Söğüt ağacı kabuğundan elde edilen salisilik asidin adı Salix’ten köken almaktadır.

Salisilik asitli pamuklar kimyasal olarak deriyi soymak için kullanılır.

ALINTIDIR

daha önceden yoktu ama doğumdan sonra hızlı kilo aldığım için sanırım kiloları vermeme rağmen selülitler oluştu bacaklarımda:KK43:

ben bu aspirinli formülü yaptım bi kavanoza koydum ama fazla yapmamak lazım heralde benimkisi kötü kokmaya basladi cunkuu :sinifsinif:

suna dumankaya denilen kadının tariflerine inanmıyorum kelin ilacı olsa başına sürermiş kendini zayıflatsın önce sonra başkalarına baksın ne milletiz yaa göz var nizam var

Sana katılıyorum bende öyle förmullerını duyunca "kelin ilacı olsa..." diye düşünüyorum....

cildine lafım yok güzel ama oda şişman oldugu için gergın duruyor ve o yuzden güzel duruyordur dıye de dusunuyorum...

saçlarla ılgılı formullerde verıyor ama kendi saçı çok seyrek hiç gür degıl.....

yani pek inanmıyorum....

Formül için tşk hemen deniyeceğim yaptığımız karışımı bi seferdemi kullanacaz yoksa bitene kadar birkaç gün kullanılabiliyormu?Bunu merka ettim tekrar tşk kendinize iyi bakın...

bence hergün spor yapabiliyorsanız zaten selülitlerden kurtulursunuz, limonun suyunu için daha çok faydası olur gibime geliyor hihoyyyt

limon suyunun faydali olacagini dusunuyorum cidden. Baharda ben de denemeyi dusunuyorum
Paylasim icin tesekkurler !!

evet limon suyunun cildi sıkılaştırıcı özlelliği var ben ellerimede kullanıyorum limonu...ve haftada iki üçkez susam yağıyla masaj yapıyorum banyodan çıkmadan soğuk su tutuyorum kalça ve bacaklarıma bnde de var selülit malesef kaçınılmaz.. bu dediklerimi yapınca selülitlerim yok olmadı ama kalçalarımın dikleştiğini fark ettim buda iyiyerimseniben

ben bir çok selülit giderici ürün kullandım ve en son çare deracine selülit serisini deniyorum şu an. hem fiyat olarak daha ekonomik hemde sonuçları daha iyi... tavsiye ederim.

Benim işim masa başı iş olduğu için haretsizlikten selülit başlamıştı plates yapmaya başladım aletleriyle dvd eşliğinde çok faydasını gördüm her konuda harika incelmenizi sağlıyor özellikle sürekli oturmaktan bacak ve omuz ağrılarıma çok iyi geldi ama selülit için bu karışımıda denemek isterim gelişmeleri yazarım bakalım ne olacak

Arkadaşlar ben bu karışımı 2 sene önce 2 ay boyunca düzenli kullandım. Gerçekten faydasını gördüm. Selülitlerim çok azaldı. Ciddi derece fark ettiriyor. Bunu bir arkadaşım plajda güneşlenirken de fark etti.

Her gün spordan önce sürüyordum. Sora da sürebilirsiniz belki. Ama istikrarlı kullanmak gerek. Buzdolabında saklayın karışımı. yoksa çabuk bozuluyor.

kimse yokmu yahu. nerede buradaki bayanlar.

bir mum diğer mumu yakarsa ışığından birşey kaybetmez hesabı, bugün Suna dumankayanın doktorlar programındaki formüllerini aktaracağım:

selülitlere karşı savaş verirken kahve içilmemeli ( :sinifsinif: çok severim kahveyi ama demekki hayatımdan çıkarmam gerekiyormuş )

sahip olduğunuz kilo başı 40 ml su içmelisinizmiş

Suna dumankayadan masaj yağı tarifi: ( en yeni formülüymüş )

2 limonun suyu
1 fincan susam yağı
1 çay kaşığı keki yağı
5 aspirin karıştırılır ve cilde masaj yaparak sürülürmüş

çok merak ettiğimiz bir soru vardı hani, aspirin ne işe yarar diye: suna teyzenin dediğine göre ağrıyı azaltıyormuş. :uhm:

X