• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SULİNEX XR 37,5 kullananlar burada mı?

jasmine8234

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2022
52
8
16
42
Slm arkadaşlar aranızda Sulinex XR 37.5 antidepresan kullanan varmı? Maalesef sağlık konusunda araştırmak gibi kötü bir huyum var ve bu ilaç için çok ağır yan etkilerinin olduğunu okudum birde sizlere danışmak istedim yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim

Slm arkadaşlar aranızda Sulinex XR 37.5 antidepresan kullanan varmı? Maalesef sağlık konusunda araştırmak gibi kötü bir huyum var ve bu ilaç için çok ağır yan etkilerinin olduğunu okudum birde sizlere danışmak istedim yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim
225 mg 1 seneden fazladır kullanıyorum +3 antidepresan daha. 37.5 mg zarar verse bile en fazla ne kadar zarar verebilir ki? Hicbisey olmaz. Bende ilaçlara çok karşıydım cok direndim psikiyatri doktorlarına bile karsiydim ama en son baktım ilaç zararlı evet ama ilaç icmezsem çok daha zarar gorucem. Yani en azından az olan zararı seçmek zorunda kaldım. Kendinize eziyet edip çektirmeyin. Ya da kendiniz baska bir çıkış yolu bulun. Diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim ne kadar güzel yazmışsınız peki bunu sabah mı içmek lazım akşammı ben sabahları çocuğumu okula bırakıyorum araç kullanırken etkilermi acaba aklımda sorular sorular

Evet Dilek hanımcım öyleymiş sile hekimine danıştım çok iyi bir ilaç olduğunu söyledi ama bilemedim işte

Teşekkür ederim ne kadar güzel yazmışsınız peki bunu sabah mı içmek lazım akşammı ben sabahları çocuğumu okula bırakıyorum araç kullanırken etkilermi acaba aklımda sorular sorular
Kusura bakmayın şimdi gördüm mesajınızı. Fazlaca doktor değiştirdim ama her zaman sabah içtim. Akşam iç diyen bir doktor olmadı henüz. Araç kullanırken etkilemez bence. Ama kişinin hassasiyetine göre de değişiyor olabilir. Doktorunuza danışsanız içiniz daha rahat olur bence.

1 seneyi doldurdum hemen hemen sikintilarima çözüm oldu mu bilmiyorum ama sosyal yasantimi.devam ettiriyorum Bi şekilde atak geldiği an korkmuyorum ve geçmesini bekliyorum cesaret verdi sanki sizin durumunuz nedir

Kusura bakmayın şimdi gördüm mesajınızı. Fazlaca doktor değiştirdim ama her zaman sabah içtim. Akşam iç diyen bir doktor olmadı henüz. Araç kullanırken etkilemez bence. Ama kişinin hassasiyetine göre de değişiyor olabilir. Doktorunuza danışsanız içiniz daha rahat olur bence.
Yani dediğim gibi 225 mg kullaniyorum ve 3 farklı ilaç daha var. diyorum bu ilaçlar hiçbir işe yaramiyor. Yani etkisini hiç hissetmiyorum. Ama aripa kullandigimda en az doz 5 mg yarısını kullandığım halde etkiyi farkediyordum doktor yükseltince başım kalmıyor elim kolum güçsüz sürekli yatıyorum uyukluyorum. Daha çok psikolojisini bozuyor insanın. Yükseltmek istedi doktor ama yok mümkün değil. Sonra bıraktım. Farklı bir ilaç verdi başka bir doktor. Kişiye göre etki işte.

Ama korktuğunuz derecede etkileme durumu sık rastalan birsey değildir diye düşünüyorum. Bişey olmaz bence korkmayın. Hani çok tedirginseniz diye doktorunuza danışın dedim. Doktor kontrolünde başlayıp doktor kontrolünde bırakmak gerekiyor. Kafama göre kullandigim bıraktığım başladığım oldu daha kötü oluyorsun bu şekilde.
Birde toplum olarak psikiyatr antidepresanlar hakkında tabularımız var. Kişi bayağı eziyet ediyor kendine antidepresanlar uyutuyor sersem yapıyor kilo aldırıyor vs diye uzak duruyorlar. Korkmayın zaten kötü olursanız doktorunuza danışırsınız ilaciniz değişir. İçiniz rahat olsun bence. Başlayınca dedim neden bu kadar zamandır kendime cektirmişim dedim. Biraz hafife alsak erken tedaviye başlasak zaten kolayca kurtulursunuz. Diğer türlü birikiyor birikiyor çözümü çok zor oluyor ağır ilaçlar kullanmak zorunda kalıyor vs vs. Yani doğru kullanıldığında bir sorun olmaz diye düşünüyorum.

Geçmiş olsun sizede teşekkür ederim açıklamalarınız için benim takıntılarım var kusma korkum var zehirlenme korkum var midem bulandığında kusucam diye ödüm kopuyor sanki can vericem ☺️kendime kızıyorum ama elimde değil 5 senedir eşimle yaşadığım bazı problemlerimden dolayı başladı bu gıcık şey herşeyi yiyebiliyordum 62 kiloydum şimdi ise çok kısıtlı şeyler yiyebiliyorum 52 kiloyum buda kilo almış halim daha önce paxera kullandım hafifti sulinexi dr verdi kafama göre antidepresan kullanmam mümkün değil heleki bu takıntılarım varken şimdi ise bu ilaca başlıycam ama mide bulantısı kusma yaparmı diyede çok korkuyorum cesarete ihtiyacım var biraz gaza gelsem birde evde yalnızken başlamaya korkuyorum

2 oğlum var benim biri Boluda üniversite okuyor diğeri 12 yaşında ortaokula gidiyor sabah gidiyor eşimde bazen erken gidiyor evde yalnız kaldığım zaman kendimi kötü hissediyorum bazen hemen ev işine veriyorum kendimi oğlum okuldan gelince çok rahatlıyorum kendimi güvende hissediyorum ayy yazarken bile gıcık oldum kendime 😐bu ilaca başlayabilirsem bunlar geçecwk diye umuyorum 🙏 sizce 🤔

2 oğlum var benim biri Boluda üniversite okuyor diğeri 12 yaşında ortaokula gidiyor sabah gidiyor eşimde bazen erken gidiyor evde yalnız kaldığım zaman kendimi kötü hissediyorum bazen hemen ev işine veriyorum kendimi oğlum okuldan gelince çok rahatlıyorum kendimi güvende hissediyorum ayy yazarken bile gıcık oldum kendime 😐bu ilaca başlayabilirsem bunlar geçecwk diye umuyorum 🙏 sizce 🤔
Allah bağışlasın.bende Bi dönem öyleydim annem olmadı mı kendimi güvende hissedemiyordum kadını bi yere gondermiyordum sonra zamanla gecti.bende mide bulantısı yapmadi açıkçası ama tabi bünyeden bünyeye fark olabiliyor.benim hala alamadığım konular var tabikide işte insanın kafasında bitiyor her şey ama o ankivücudun verdiği tepkiler insanin sağlıklı Bi şekilde düşünmesine engel olabiliyor.

Teşekkür ederim özel değilse siz hangi sıkıntınız yüzünden bu ilaca başladınız

Back