Suçluluk psikolojisi.

Ben de aslında kızıma da bana da iyi gelecek diye düşünüyorum. Sadece bu alışma süreci beni tedirgin ediyor galiba. Ağlarsa ayrılmak istemezse naparım diye düşünüyorum. Zaten gözyaşım burnumun ucunda öyle bir insanım
 
Ben çocuklara karşı zaten çok duygusaldım kızımla daha da duygusal oldum. Öğlen uykumuz yok bizim. Ama ben de bu yaşa kadar gözümün önündeydi ne güzel diye düşünüyorum. Ayrı kalma fikri hem iyi geliyor hem üzüyor tedirgin ediyor vs
 
Evet haklısınız bir de hastalık durumu var. Bende aslında kafamda bu sene hem hastalıkla hem alışmayla geçecek diye hazırladım kendimi. Seneye daha çok tadını çıkararak gider zaten sonra ilkokul.
 
Öğlen uykusu yoksa iyi bence.

En azından oyun oynar bol bol.

Bana göre çocuk büyütmenin en zor anlarından biri sürekli oyun istekleri.

O okuldayken siz de biraz enerji toplarsınız eve gelince gene oyun isterler mi bilmiyorum da hiç yorulmuyorlar işte.
 
Evet ben de bırakamıyorum galiba bazen diyorum şu okula alışsa rahat etsem bazen de nerden çıktı bu okul işi gözümün önünde rahattık diyorum ben de bu yaşına kadar tek büyüttüm sizin gibi bütün ihtiyaçlarını ben gördüm babasından bile nadir bir şey ister. Bakalım ne yapacak okulda.
 
Sizinki tam gün sayılmaz ki süresi gayet uygun. Benin kızımın okula tam alışması 2 buçuk ay sürdü. Buradaki kritik nokta sizden ayrılırken ağlaması değil, okulun içinde de ağlaması, akşam okuldan mutsuz çıkması. Sınıfa girince ağlaması duruyorsa sıkıntı yoktur. Evde okula gitme temalı kitapla rokuyın ve lütfen sabah kapıdaki ayrılıkları dramatikleştirmeyin, uzatmayın. Öpün ,sarılın ve sakince ayrılın. Lütfen siz rahatlayın önce çocuğu cezaevine bırakmıyorsunuz arkadaşları ile iyi vakit geçireceği güvenilir bir yere bırakıyorsunuz.
 
Aslında bunu ben de istiyorum ama okul kabul etmiyor. Çünkü diğer çocuklar da etkileniyormuş sanırım erken alınca.

Haklısınız ama ben de yoruldum galiba psikolojik olarak. Oyun oynamakta zorlanıyorum artık. Bu yaşına kadar tek büyüttüm. Babası da yardım ediyor tabi ama bir yere kadar. Yani dolu dolu vakit geçiremiyorum galiba artık önceden bu konuda daha iyiydim.
 
Ben büyük oğlumu 3yasinda yarim gün öğleden sonra göndermiştim. Çok faydalı oldu. Evde de etkinlikler vs yapıyorduk ama yinede benimle sıkılıyordu. 4 yaşında tam gün vermiştim.
Bende ilk bir hafta kendimi çok kötü hissettim. Çocuğum hemen sınıfa adapte oldu ,ilk on bes dk bizide sınıfa aldılar bana gidebilirsin dedi . Ağlayan çocukların anneleri bir hafta okulda bekledi bende vicdanen rahatsız olduğum icin onlarla bekledim sonra ikinci hafta bu his gitti.
 
Enerjileri hiç bitmiyor maşallah ama isterse de bu sefer istekli oynarım diye düşünüyorum. Çünkü son zamanlarda çok bunaldım ve küstü bana benimle güzel oynamıyorsun diye. Yorgunluktan kafamı veremiyorum oyuna artık.
 
Evet süresi makul aslında. Ya aslında bir an önce gitmek istiyor o kadar heyecanlı ki. Haklısınız. Ben biraz pimpirikli bir insanım malesef her şeyin en kötüsünü düşünürüm genelde. Kitap konusu iyi fikir teşekkür ederim.
 
İnşallah benim kızım da çabuk alışır o alışsa ben rahatlayacağım korkularım da gidecek ama bakalım.
 
8.30. - 15.30 arası . Saatleri iyi aslında. Evet parkta falan arkadaşları var bıraksanız saatlerce oynar
Oo tam gün sayılmaz bence hiç takılmayın. Ben ikide alıyorum bıraksam dörde kadar durur. Sizinki daha büyük zaten nasıl geçiyor anlamaz. Evde sıkılıyorlar. Haftasonu soruyor okul.ne zaman diye kızım. Hiç vicdan yapmayın az kendinize zaman ayırın keyfinize bakın
 
Teşekkür ederim ya zaten çok hevesli bu gece sevinçten zor uyudu bakalım yarın n’apacak
 
Ben 12 sene Avrupa'da yaşadım. O senenin Mayıs ayında 4 yaşını doldurmuş çocuk okul çocuğudur. Ailenin onayı izni vs sorulmaz, eve okulla ilgili kağıtlar gelir. Kindergarten dedikleri yarım gün okul öncesine başlar çocuk. Kreşe giden çocuk varsa da mesela saat 9' da başlıyorsa kapı kapanır ve lütfen zil çalmayın yazar. Kapıyı çalsanız bile açmazlar. Keyfe göre götürüp alamazsınız. Bırak saatinde götürmeyi, teslim almak için bile belli saatler vardır. Sebep, düzen bozulmasın diğer çocukların dikkati dağılmasın, aktivite vs bölünmesin.

Eğitim çok önemli, uyanamaz gidemez yapamaz edemez falan demeyin alıştırın nolur. 2,5 sene Singapur'da yaşadım. Size yemin ediyorum hafta içi 3 yaş ve üstü 1 tane çocuk bulamazsınız evlerde. Ki her evde bakıcı yardımcı var. Ona rağmen herkes çocuğunu oyun grubu, kreş, okul öncesi... hangi yaş grubundaysa oraya gönderir. Geçen sene Pisa testinde 1. oldular ve bu asla tesadüf değil. Eğitimde çok disiplinliler. İnanın okul ortamına başlama yaşı en yüksek biziz. Evet çocuklarımızı çok seviyoruz, kısa süre ayrı kalsak bile bin tane olasılık düşünüyoruz, yedi mi içti mi düştü mü ağladı mı diyoruz ama inanın en kötüsü evde tutmak. Bana çok düşkün, gitmez istemez, ağlar eder demeyin bağrınıza taş basın katı olun ve kreşe okula vs neyse alışmasını sağlayın.

İmkan kısıtlı deyip tv açmanın zararlı olduğunu siz de biliyorsunuz. Ben olsam tv kumandasını ulaşılmayacak yere kaldırırdım. Çocuk için değil kendim gidip almaya üşeneyim de tv açmayayım diye.
 
Son düzenleme:
Evet haklısınız zaten parka gidince arkadaşlarını bulursa bana sen git otur diyor
Ben de çalışmıyorum 3.5-4 yaşında başlattım ikisini de.
Şimdi biri 6. Sınıf biri 2. Sınıf.
Hep çok sosyal çok rahat iletişim kuran çocuklar oldular. Bunda okul öncesi sosyalliğinin etkisi büyük bence.
Çalışmamanız zaten bir avantaj çocuk için. Bazen hasta olacak gitmeyecek okula. Bazen canı istemeyecek gitmeyecek. Bazen erken alıp gezmeye gideceksiniz. Derken zaman geçip gidecek
 
Teşekkür ederim yorumunuz için
Evet çok haklısınız yazdıklarınızda. Malesef ben zaten duygusal bir insanım ve duygusal düşünüyorum ama bugün öyle olmaması gerektiğini gördüm.
 
Evet haklısınız. Benim kızım bu seneye kadar çekingendi biraz parkta falan yaşıtlarıyla onlar gelip oyuna dahil ederse oynuyordu. Bu yaz jimnastiğe gönderdim o bile o kadar fark etti ki. Okul eminim çok daha faydalı olacak valla okulda zaman çabuk geçiyormuş bugün nasıl geçti anlamadım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…