- 30 Mart 2018
- 39
- 41
- 8
- 29
- Konu Sahibi roseofheavennn
-
Merhabalar,tabiki kulaktan dolma bilgi verilmesi (dediğiniz gibi) doğru değildir,zaten hiç kimse bu konu başlığı ile başlamaz böyle birşeye,her mantıklı insan gibi bir araştırma yapar ne nedir ne değildir diye,vebal almak ne kadar yanlış ise araştırılmadan “saçma,sağlıksız yada yok kas yakar yok yemezsen kilo zaten verilir”demekte yanlış diye düşünüyorum.Dinen de zamanında bu tür oruçlar yapılmış Hz.İsa 40, Hz.Davud 60 gün peygamber efendimiz ise visal orucu olarak tutmuşlar ve hadis-i şerif buyurmuşlar.Dr.Aidin Salih “Gerçek tıp yitik şifanın izinde”adlı kitabında detay verilmekte.Amacım reklam değil sadece araştırılması için kaynak vermek ve size saygısızlık yada başka bir ard niyet gözetmeden bu mesajı yazmak istedim.SevgilerDuyduğum en saçma şey bu yemezsen tabii ki vücut kendini yer. Üç gün sonra da geri dönülemeyecek kalıcı hasarlar bırakır. Sağlıklı beslenmek dururken böyle saçma söylentilere inanmak hiç doğru değil bence. Bir de hep kulaktan dolma yazmışsınız zaten. Şöyle oluyormuş böyle oluyormuş diye. Bunu buraya yazarken de vebal alıyorsunuz bence dikkatli yazın böyle şeyleri.
Ne kadar dogru bilemiyorum bence verilen 2,3 kilonun 5 ,6 olarak geri dönüş olacağını düşünüyorum çünkü hızlı verince fazlasıyla alınıyorTabi ne kadar doğru bilmiyorum ama sağlık için yapılan bir oruçmuş. Ve çok iyi de kilo verdiriyormuş Aidin Salih’in Gerçek Tıp kitabında yazıyormuş sanırım. Ben geçen gün denedim 2 gün yapabildim sadece su içiliyor başka birşey yok. Ve 2 günde 2 kilo verdim ama dayanamadım. 2. Günden sonra vücut açlık hissetmiyormuş gerçi. Ben tekrar denemeye karar verdim. YouTube’da videoları var bakabilirsiniz. Size sorum bunu daha önce duyan bilen yada deneyen var mı ? Birlikte başlayalım mı ? :)
bende elma detoksu tarzı birşey yapıyorum. Günde üç elma yerim diye düşündüm ama bazen 1 bardak süt falan içiyorum. Aslında bazen kısa dönemli de olsa yoğun detoks yapmak gerekiyor. Ancak vücutta sindirim olurken ilk protein sonra yağ sindiriliyor. Bunu unutmamak lazım. bide detoks uzun yaparken spor yapılmazsa ciddi bi deri sarkması yada yumuşaması olabileceğini düşünüyorum.Ne kadar dogru bilemiyorum bence verilen 2,3 kilonun 5 ,6 olarak geri dönüş olacağını düşünüyorum çünkü hızlı verince fazlasıyla alınıyor
Daha önce bu tarz diyet yapmadım ama diyetisyenim 1 hafta bana buna benzer bir diyet vermişti vücudun kendine sok etkisi yaratması icin.bende elma detoksu tarzı birşey yapıyorum. Günde üç elma yerim diye düşündüm ama bazen 1 bardak süt falan içiyorum. Aslında bazen kısa dönemli de olsa yoğun detoks yapmak gerekiyor. Ancak vücutta sindirim olurken ilk protein sonra yağ sindiriliyor. Bunu unutmamak lazım. bide detoks uzun yaparken spor yapılmazsa ciddi bi deri sarkması yada yumuşaması olabileceğini düşünüyorum.
ben denemeye çalıştım :) ama dayanamadım. yani su diyeti tarzı bişey denedim ama dayanmak çok zor.Arada lazm ama hiç besin almadan kilo vermek bencede çok zararlı.Detoks olarak çabuk kilo verdiren bu diyete göre o kadar çok şey var ki. Bide beyin şekerle çalışıyor. Kan şekeri 50 nin altına düşerse neler olabileceğini bi araştırın derim. Yani bu yorumun altına yazıyorum ama bu diyeti yapmaya çalışana söylüyorum aslında. Bide duygusal açlık mı yoksa midesel açlık mı çekiyor oda önemli.Daha önce bu tarz diyet yapmadım ama diyetisyenim 1 hafta bana buna benzer bir diyet vermişti vücudun kendine sok etkisi yaratması icin.
Zor ya bildigin ölüm orucu gibi bir şey.ben bir gün bile dayanamamben denemeye çalıştım :) ama dayanamadım. yani su diyeti tarzı bişey denedim ama dayanmak çok zor.Arada lazm ama hiç besin almadan kilo vermek bencede çok zararlı.Detoks olarak çabuk kilo verdiren bu diyete göre o kadar çok şey var ki. Bide beyin şekerle çalışıyor. Kan şekeri 50 nin altına düşerse neler olabileceğini bi araştırın derim. Yani bu yorumun altına yazıyorum ama bu diyeti yapmaya çalışana söylüyorum aslında. Bide duygusal açlık mı yoksa midesel açlık mı çekiyor oda önemli.
1 gün kolay da dahası çok zor.Zor ya bildigin ölüm orucu gibi bir şey.ben bir gün bile dayanamam
8 gün evvel 10 günlük su orucunu tamamladım,59 kg ile başladım 51 kg ile bitirdim. İlk 6 gün 1 er kg son 4 gün ise 500 er gr kaybetti vücudum.10 günlük oruç sonrası 3 gün boyınca meyve sebze suları tüketip vücudu gıda alımına hazırlıyorsunuz ve 4. Günden itibaren haşanmoş tuzsuz sebzeler, sebze çorbaları ekleniyor ve kg verimi oruç bittikten sonra devam ediyor daha sonra alım illaki oluyor fakat verildiği gibi büyğk rakamlar değil.Biteli 8 gün oldu ve aldığım 800 gr.Eğer beslenmenize özen gösterirseniz geri almak o kadarda hızlı değil.Ne kadar dogru bilemiyorum bence verilen 2,3 kilonun 5 ,6 olarak geri dönüş olacağını düşünüyorum çünkü hızlı verince fazlasıyla alınıyor
Evet çok kısa bir sürede bu kadar kilo kaybetmek sağlıklı mı tartışılır. Ayrıca evet 8 kg vermişsiniz ama 8 gibi duruyor mu bakınca o da önemli bence. Yürüyüş yaparak bile verildiğinde 3 kg 5 kg gibi görünür mesela. Yani vücuttan giden yağ mı kas mı o daha önemli. Ben yavaş ama sağlıklı verilmesi taraftarıyım. Yani ayda 2-3 kg verseniz onu 4 aya yaysanız daha iyi olurdu.8 gün evvel 10 günlük su orucunu tamamladım,59 kg ile başladım 51 kg ile bitirdim. İlk 6 gün 1 er kg son 4 gün ise 500 er gr kaybetti vücudum.10 günlük oruç sonrası 3 gün boyınca meyve sebze suları tüketip vücudu gıda alımına hazırlıyorsunuz ve 4. Günden itibaren haşanmoş tuzsuz sebzeler, sebze çorbaları ekleniyor ve kg verimi oruç bittikten sonra devam ediyor daha sonra alım illaki oluyor fakat verildiği gibi büyğk rakamlar değil.Biteli 8 gün oldu ve aldığım 800 gr.Eğer beslenmenize özen gösterirseniz geri almak o kadarda hızlı değil.
Size katılıyorum önemli olan yağdan gitmesiEvet çok kısa bir sürede bu kadar kilo kaybetmek sağlıklı mı tartışılır. Ayrıca evet 8 kg vermişsiniz ama 8 gibi duruyor mu bakınca o da önemli bence. Yürüyüş yaparak bile verildiğinde 3 kg 5 kg gibi görünür mesela. Yani vücuttan giden yağ mı kas mı o daha önemli. Ben yavaş ama sağlıklı verilmesi taraftarıyım. Yani ayda 2-3 kg verseniz onu 4 aya yaysanız daha iyi olurdu.
Bende arastirdim cok faydali bu diyetten cok saglik. Vucudu arindirmak ölü hücreleri veya enfeksyonlari yok etmek... destekcinim bende baslamayi dusunuyorum hatta az once alternatif tip bolumune paylasacaktim tecrubesi olan varmi diye paylasamadim hata verdi... ne kadar uzun yapabiliyorsan yap bunu kilo verme amacli degilde vucudunu temizlemek gibi dusun. Allah kolaylik versinTabi ne kadar doğru bilmiyorum ama sağlık için yapılan bir oruçmuş. Ve çok iyi de kilo verdiriyormuş Aidin Salih’in Gerçek Tıp kitabında yazıyormuş sanırım. Ben geçen gün denedim 2 gün yapabildim sadece su içiliyor başka birşey yok. Ve 2 günde 2 kilo verdim ama dayanamadım. 2. Günden sonra vücut açlık hissetmiyormuş gerçi. Ben tekrar denemeye karar verdim. YouTube’da videoları var bakabilirsiniz. Size sorum bunu daha önce duyan bilen yada deneyen var mı ? Birlikte başlayalım mı ? :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?