Şifa olsun ben diğer konumda gün gün yazıyorum ve devam ediyorum kaç gün yapacaksınızBugün başladım
başka hiçbir şey yemiyor musunuz? sadece su ve o da toplam 3 bardak mı?Benimle su orucuna başlayacak arkadaşlar var mıdır?
Amaç sifalanmak direk kilo olarak bakmayalım olaya olur mu :)( kilo vermek olayın bonusu)
Daha önce 21 gün yapıp 14 kg verdim lakin kilodan ziyade cildim güzelleşti romatizmal hastalığım 6 7 ay boyunca hiç atak yapmadı ki normalde ayda 3 4 mutlaka uğrar siz düşünün (vaskulit hastasiyim) ayrıca fibromiyalji ağrılarım geçti o gün bugundurde gelmediler çok şükür.... Egzamam yok denecek kadar azaldı egzema için süreç 30 gün çünkü:)
Regl düzensizliğim geçti açıkçası
Şimdi gelelim ben nasıl yaptım kısmına
21 gün boyunca iftar saatin ihtiyacım kadar su ile orucumu açtım mutlaka 1 şişe maden suyu ve uyumadan hemen önce yine 1 sb kaya tuzlu su içtim. Ben uzun süre yapacak oldugum icin hem başlangıçta hem de 3 günde 1 bağırsak temizligi için sinemaki çayı içtim isteğe göre lavmanda kullanılabiliyor.
Kolay diyemem tabiki zor yanları var bir kere koku hassaiyeti oluşuyor vücudunuzda deformasyon olam bölgeler tamir olurken agriniz vs ....Ama herseye rağmen vücut yenileniyor ve sifalaniyorsunuz.
Not : 14 kg verdiğimde bariz bir kas kaybı yaşamadım , verdiğim kilo yağdan gitti ve geri almadım. Herhangi bir sağlık sorunu oluşturmadi Bende . Başlangıç ve bitiş döneminde gerekli tüm tahlillerimi yaptirdim:)
Sorabileceginiz sorulara cevaplari yazdım.varsa yapmak isteyen beraber yapabiliriz
Adı üstünde su orucu :) sadece su içiliyorbaşka hiçbir şey yemiyor musunuz? sadece su ve o da toplam 3 bardak mı?
açlıkla nasıl başediyorsunuz?
tansiyonunuz düşüp, baş ağrısı yapmıyor mu?
bir de kastan gitmeyip yağdan gittiğini nasıl anladınız? nerede ölçüm ve tahlil yaptırdınız?
peki en fazla kaç gün yaptınız? yanlış anlamayın ama kulağa çok ekstrem geliyor. dediğinin gibi sizin için şifa olduysa ne mutlu sizeAdı üstünde su orucu :) sadece su içiliyor
Açlık hissi yaşamıyorsunuz soyleki mideniz gurulduyor evet ama canınız zaten yemek yemek istemiyor bu nefisle ilgili birsey ben tüm gün yemeklerin içindeyim mesela elimden lahmacunlar pideler vs geçiyor ama ay sunu yiyeyim gibi bir düşüncem olmuyor .Aldığınız niyet ne kadar kuvvetliyse süreciniz o kadar kolay geçiyor.Tahlillerimi hastanede yaptırıyorum tabiki mesela başlamadan 10 gün önce kan verdim sonra sürecin 4. Günde tekrar kan verdim elhamdülillah 10 gün önce çıkan insülin direnci romatizmal degerlerimin tavanda gezmesi vs normale yaklaşmıştı.Diyetisyendede aynı şekilde yag kas oranına bakıldı tabiki hem.onceki yaptığımda hemde bunda doktor takibi yaptırarak yapıyorum
Ara ara baş dönmesi bulantısı tabiki oluyor ama olup bitecek boyutta değiller
21 günpeki en fazla kaç gün yaptınız? yanlış anlamayın ama kulağa çok ekstrem geliyor. dediğinin gibi sizin için şifa olduysa ne mutlu size
Su orucu kilo vermek için yapılacak birsey değil arkadaşım kilo verirsin tabiki ama su orucunun bir çok kuralı var ezbere yaparsam pesine 1 öğünde yesen verdiğini fazlasıyla geri alırsın o yüzden bununla vakit kaybetme derim kilo konusundaMerhabalar arkadaşlar, bende bugün su orucuna başladım.
Aslında uzun zamandır diyetisyenle çalışıyorum ama hep 2 ileri 2 geri gidiyor. Bir türlü kilo vermeyi başaramıyorum. Geçen hafta bir detoks yaptım, günlük 600 kalori ile sıvı ağırlıklı beslendim ama sadece 1,5 kilo verebildim, dün sadece kahvaltı yapmayla sabah verdiğimi geri aldığımı gördüm. Bir denemedim bu kaldı. Bakalım neler olacak.
Rabbim şifa versin ama hastalığınızla su orucunun alakası nedir? Kaç gün yaptınız merak etdimYAPMAYIN ARKADAŞLAR BÖYLE DİYET AMAÇLI BEN 3YIL ÖNCE YAPTIM YAPTIKTAN 6AY SONRA AVASKÜLER NEKROZ OLDUM.. HÂLÂ TAM OLARAK İYİLEŞMEDİM SİZ DÜŞÜNÜN...
Sağolun 9gün 1yıl arayla iki defa yaptım diyet amaçlıydı. Sonradan Aidin Salih'in kitabından okudum kafamıza göre yapılan birsey değil bu çok dikkatli yapılıyor canlı su fln içmek gerekiyor..Diyet amaçlı kesinlikle doğru değil.....Alakası şu bu diyetleri yaptıktan 6ay sonra bu kadar ağır bir hastalık geçirmem normal mi sizce??? Kaldı ki benim hastalığım durduk yere olmazmış kaç profesör bana şunu sordu geçmişte çok yüksek bir yerden mi düştün yada öncesinde kanser mi geçirdin...Bu hastalık durduk yere olmaz dediler. Tabi ben utancımdan zayıflamak için su orucu yaptım diyemedim ....Rabbim şifa versin ama hastalığınızla su orucunun alakası nedir? Kaç gün yaptınız merak etdim
Bu su orucundan olan birsey değil:) Avaskulerr nekrozu çok iyi biliyorum yıllardır siteroid kullanan biri olarak buna yol acab 1. Şey düşük ihtimalde olsa genetik kemik yapınız 2. Steroid yanii. Kortizon kulllanilmasi 3. Kimi hastalarda kemoterapi sonrası görülmekte ve 4.de kemiğe fazla yük bindirme. Alınan bir darbe sonucu kemikte oluşan deforrmeye bagli kan akışının kesilerek kemik dokunun ölmesi nekrozunuz hangii bölgede ve kaçınci evre hangi tedavileri aldiniz acaba inşallah düzenli kontrolleri ihmal etmiyorsunuz Rabbim acil şifalar versinSağolun 9gün 1yıl arayla iki defa yaptım diyet amaçlıydı. Sonradan Aidin Salih'in kitabından okudum kafamıza göre yapılan birsey değil bu çok dikkatli yapılıyor canlı su fln içmek gerekiyor..Diyet amaçlı kesinlikle doğru değil.....Alakası şu bu diyetleri yaptıktan 6ay sonra bu kadar ağır bir hastalık geçirmem normal mi sizce??? Kaldı ki benim hastalığım durduk yere olmazmış kaç profesör bana şunu sordu geçmişte çok yüksek bir yerden mi düştün yada öncesinde kanser mi geçirdin...Bu hastalık durduk yere olmaz dediler. Tabi ben utancımdan zayıflamak için su orucu yaptım diyemedim ....
Ben ne steroid kullandım ne genetik yapımda böyle bir sorun var ne kanser olup kemoterapi aldım ne de bir darbe aldım.... Benim tek yaptığım şey su orucuydu o kafanıza göre yapacağınız bir iş değil uyarmak istedim sadece. İlla yapacağım diyorsanız siz bilirsiniz sağlık gittikten sonra isterse 10kiloya düşün boş....Bu su orucundan olan birsey değil:) Avaskulerr nekrozu çok iyi biliyorum yıllardır siteroid kullanan biri olarak buna yol acab 1. Şey düşük ihtimalde olsa genetik kemik yapınız 2. Steroid yanii. Kortizon kulllanilmasi 3. Kimi hastalarda kemoterapi sonrası görülmekte ve 4.de kemiğe fazla yük bindirme. Alınan bir darbe sonucu kemikte oluşan deforrmeye bagli kan akışının kesilerek kemik dokunun ölmesi nekrozunuz hangii bölgede ve kaçınci evre hangi tedavileri aldiniz acaba inşallah düzenli kontrolleri ihmal etmiyorsunuz Rabbim acil şifalar versin
Bu arada Profosor biraz sallamış hiç ilaç kullanmayıp sağlıklı yasayann arkadaşım geçen sene kalça kemiği neekrozundan protez oldu bu şekilde çok insan var yani kendinizi su orucu yaptım böyle. Oldu diye şuclamayin
Ben doktor kontrolünde yapıyorum ama siz söylediklerimi anlamamakta ısrar etmişsiniz neyse ...Ben ne steroid kullandım ne genetik yapımda böyle bir sorun var ne kanser olup kemoterapi aldım ne de bir darbe aldım.... Benim tek yaptığım şey su orucuydu o kafanıza göre yapacağınız bir iş değil uyarmak istedim sadece. İlla yapacağım diyorsanız siz bilirsiniz sağlık gittikten sonra isterse 10kiloya düşün boş....
Yaa ayrıca o prof sallamış ne demek ya güldürmeyin.. bakın sizde aynı şeyleri saydınız zaten kemoterapi yani gecmiste kanser olup olmamam darbe yani yüksekten düsme aynı şeyleri siz söylüyorsunuz ve koca profesörle sallamış diyorsunuz neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamadım ama hiç iyi değil cidden sizin için söylüyorum böyle saçma sapan diyetler yapıp sağlığınızdan olmayın benden söylemesi bakın bende şuan kilo problemi yaşıyorum aksamları salata yiycem gündüz de biraz dikkat ederim bitti gitti..Ben ne steroid kullandım ne genetik yapımda böyle bir sorun var ne kanser olup kemoterapi aldım ne de bir darbe aldım.... Benim tek yaptığım şey su orucuydu o kafanıza göre yapacağınız bir iş değil uyarmak istedim sadece. İlla yapacağım diyorsanız siz bilirsiniz sağlık gittikten sonra isterse 10kiloya düşün boş....
Okuduğunuzu anlamakta sorun yasiyorsunuz galiba ? Bakın ne demişim en altta çok sağlıklı yaşayan hiçbir sorunu olmayan arkadaşım geçen sene ameliyat oldu kalça protezinden yani olası nedenleriniz olmadanda olan bir rahatsizlik mesela ben sürekli kortizon kullanmama rağmen asıl olması gereken benken o oldu algilayabildiniz Mi ? Ayrıca öyle aman aman bir belirti dahi vermedi yani bu diyetle vs olan birsey değil size prof ne dedi ne tedavi verdi mesela ?Yaa ayrıca o prof sallamış ne demek ya güldürmeyin.. bakın sizde aynı şeyleri saydınız zaten kemoterapi yani gecmiste kanser olup olmamam darbe yani yüksekten düsme aynı şeyleri siz söylüyorsunuz ve koca profesörle sallamış diyorsunuz neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamadım ama hiç iyi değil cidden sizin için söylüyorum böyle saçma sapan diyetler yapıp sağlığınızdan olmayın benden söylemesi bakın bende şuan kilo problemi yaşıyorum aksamları salata yiycem gündüz de biraz dikkat ederim bitti gitti..