• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Şu mama konusunu tartışalım birlikte!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
valla ben artık bunun avrupasına, asyasına,amerikasına hiiiiçç güvenmiyorum.4 yanımız aldatmaca doluyken ne diye güveneyim. kendi ellerimizle pişirmediğimiz hiçbirşeyi, hiçbir hazır gıdayı meleklerimizin tertemiz vücutlarına sokmayalım arkadaslar.bu gdo pisligine izin veren siyasetçiler acaba torunlarını bunlarla mı besliyor yoksa çiftliklerinde, arazilerinde en katkısız köylü tohumlarıyla özel olarak yetiştirttikleri organik besinlerle mi? sizce? cok meraklılarsa onlar oturup yesin gdolu mamaları,besinleri...!

valla ben artık bunun avrupasına, asyasına,amerikasına hiiiiçç güvenmiyorum.4 yanımız aldatmaca doluyken ne diye güveneyim. kendi ellerimizle pişirmediğimiz hiçbirşeyi, hiçbir hazır gıdayı meleklerimizin tertemiz vücutlarına sokmayalım arkadaslar.bu gdo pisligine izin veren siyasetçiler acaba torunlarını bunlarla mı besliyor yoksa çiftliklerinde, arazilerinde en katkısız köylü tohumlarıyla özel olarak yetiştirttikleri organik besinlerle mi? sizce? cok meraklılarsa onlar oturup yesin gdolu mamaları,besinleri...!
dediğin doğru insan güvenemiyor ama bebişim daha biberon maması aylarında hazır mama almaktan başka çarem yok ki :((

canım benim çaresi olmayanlara sözümüz yok hepimiz kullandık mecburduk ama mecbur olmayanlarımız benım gibi çıkarsın atsın hayatlarından biz bunun için uğraşıyoruz meleklerimiz için:(

arkadaşlar benim eşim mama firmasında çalışıyor isim vermiyim bizimde bebeğimiz 3 aylık ve emmediği için mama veriyoruz içimiz rahat çünkü eşim türkiyede gdo lu mama yok diyor ayrıca pazardan aldığın meyve ve sebzenin organikliğinin veya hormonsuzluğunun garantisi varmı yok fakat mamaların var organik diyosa organik olmak zorunda öyle üretim yapmak zorunda

avrupa birliğine üye ülkelerde mamalarda gdo lu ürün kullanımı yasak. milupa alman malı. bebelac nutricia firmasının polonya'da üretiliyor. ithalatçı firma iki markanın da numil gıda. o yüzden birçok kişi iki mamayı da aynı firmada üretiliyor diye düşünüyor. bu iki ülkede ab ye üye olduğuna göre gdo lu ürün kullanamazlar diye düşünüyorum.

kesinlikle doğru ve kesinlikle katılıyorum

arkadaşlar benim eşim mama firmasında çalışıyor isim vermiyim bizimde bebeğimiz 3 aylık ve emmediği için mama veriyoruz içimiz rahat çünkü eşim türkiyede gdo lu mama yok diyor ayrıca pazardan aldığın meyve ve sebzenin organikliğinin veya hormonsuzluğunun garantisi varmı yok fakat mamaların var organik diyosa organik olmak zorunda öyle üretim yapmak zorunda

canım biz yiyelimde aman onlar yemesin yani mama sürekli verilen bi bebek gıdası ama meyve hormonluda olsa organikde olmasa sonuçta ana gıda değil, buradaki konu sonuçta gdo olsada olmasada mamanın çok doğru bir gıda olmadığı ve bizim hepbirlikte bebeklerimizde en aza indirme çabamız hatta mecbur olmayanların hiç bir şekilde vermemeleri..Eminizki bunu tüm anneler ister

ben isvicrede yasiyorum ve burda hic bi doktor mamalar kötü demiyor. bebegini emziremiyosan en az bir yasina kadar mama kullanmayi tavsiye ediyolar, cünkü bebegin ona ihtiyaci var. Sütten yeterince demir alamiyolar. ben bebegimi emzirebildim ve hala emziriyorum ama emziremeseydim kesinlikle mama kullanirdim. benim iki ablamda cocuklarini mamayla besledi.

ben isvicrede yasiyorum ve burda hic bi doktor mamalar kötü demiyor. bebegini emziremiyosan en az bir yasina kadar mama kullanmayi tavsiye ediyolar, cünkü bebegin ona ihtiyaci var. Sütten yeterince demir alamiyolar. ben bebegimi emzirebildim ve hala emziriyorum ama emziremeseydim kesinlikle mama kullanirdim. benim iki ablamda cocuklarini mamayla besledi.
isviçre'de hangi markalar var canım?

Bende oğluma 7 ay kullandım ama hiç demir yükselttiğini görmedim 6.ayında demiri ve kansayımı çok düşük çıktı şuan tedavi görüyor üstelik ben mamayı bıraktıktan sonra tedavi cvp vermeye başladı tam tersi olmasın ..Hiçbir şekilde katılmıyorum canım buna ayrıca yanlış bilgilendirme yapmayalım

Bende oğluma 7 ay kullandım ama hiç demir yükselttiğini görmedim 6.ayında demiri ve kansayımı çok düşük çıktı şuan tedavi görüyor üstelik ben mamayı bıraktıktan sonra tedavi cvp vermeye başladı tam tersi olmasın ..Hiçbir şekilde katılmıyorum canım buna ayrıca yanlış bilgilendirme yapmayalım

SIze gecmis olsun ozaman tedaviye artik yanit veriyosa ne güzel. ama bunu ben demiyorum uzmanlar diyo yanlis bilgilendirmek istemem:

Dünyaca ünlü çocuk doktoru Milan Üniversitesi Yenidoğan Bölümü profesörlerinden Dr. Guido Moro, 0-3 yaş arasındaki bebeklere uygulanacak ´en sağlıklı beslenme modeli´ ile ilgili soruları yanıtladı:

* Mamayla beslenen bebek ile anne sütüyle beslenen bebek arasındaki fark nedir? Ana değişiklik bağırsaklarda olur. Dışkılama sayı ve sıklığında da farklılık olabilir. Anne sütü alan bebek günde 7-8 kez dışkılarken, mamayla beslenen bebeklerde dışkılama günde 2-3 kez gerçekleşir. En önemli fark da dışkının sertliğindedir. Anne sütü alanlarda dışkı çok daha yumuşak ve suludur, bu da normaldir. Ancak mama verilen bebeklerinki daha katıdır ve bu bazen kabızlığa neden olur. Bunu anne-babalar kolaylıkla görebilir. Önemli bir fark da enfeksiyondadır. Herkesçe kabul edilmektedir ki; anne sütü bebeği enfeksiyonlardan korur. Genellikle üst solunum ve sindirim sistemi enfeksiyonları, anne sütü alanlarda daha az görülür. Anne sütü alan bebekler daha az hastalanır. Anne sütü sadece bir gıda değildir. Bebek, emzirme sırasında bile psikolojik gelişim şansına sahip olur.

* Sütüm gelmiyorsa, bebeğimi nasıl beslemeliyim? Anne sütüne eş değer üretilen bebek mamaları verilmelidir. Bebeğe 6-12 ay arasında inek sütü vermemek gerekiyor. Bu hem İtalya´da hem de gördüğüm kadarıyla Türkiye´de önemli bir problem ve tehlikeli bir durumdur. Yaşamın ilk yılı tamamlanmadan önce inek sütü verilen bebeklerde, demir eksikliği görülmesi çok yaygındır. Zekâ geriliği ve psikolojik gelişim eksikliği de sık gözlenir. Bir yaşından önce inek sütüyle tanışan çocuklarda, 3 yaşına doğru zekâ düşmesi olur.

BIzim burda Aptamil, Bimbosan(isvicre markasi), Hero, nestlé var belki bir kac tane daha ama aklima gelmiyo..

ya arkadaşlar mesela benm hiç sütüm yok bebeğime sadece 1 ay verebildim öyle bunalımlar yaşadımki bunu ancak yaşayan bilir ben napıym şimdi ilk similac verdim şimdi aptamile geçtik çok kötüyüm birde bunları okudum iyice kötü oldum ne yapayım şimdi

ya arkadaşlar mesela benm hiç sütüm yok bebeğime sadece 1 ay verebildim öyle bunalımlar yaşadımki bunu ancak yaşayan bilir ben napıym şimdi ilk similac verdim şimdi aptamile geçtik çok kötüyüm birde bunları okudum iyice kötü oldum ne yapayım şimdi

canım bebeğin kaç aylık şuan?

ben hipp in organik mamasını kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim..

avrupa birliğine üye ülkelerde mamalarda gdo lu ürün kullanımı yasak. milupa alman malı. bebelac nutricia firmasının polonya'da üretiliyor. ithalatçı firma iki markanın da numil gıda. o yüzden birçok kişi iki mamayı da aynı firmada üretiliyor diye düşünüyor. bu iki ülkede ab ye üye olduğuna göre gdo lu ürün kullanamazlar diye düşünüyorum.

sana sonuna kadar katiliyorum arkadasim
milupada senelerce kayinvalidem ve kayinpederim calismis kendileri yapmislar o mamalari caylari vs neyin ne oldugunu cok iyi biliyolarr
gerci milupa kapandi ve fabrikasi polonyaya tasindi
uzun süredir o iste calismiyolar ama milupanin a sindan z sine herbisini biliyolar
biz dr kontrolumuze gittgimizde dr bize muhakak kullnmalisin devam mamasi diyor
bizde birakmadik hala devam ediyoruz

Biz oglusumla yaklasik 5 ay önce tr deydik,ben bazen kendim yapiyorum bazende o hipp in sise mamalarindan yediriyorm
markete girdim aliyim die aman tanrim bide ne görüyüm kimin tarihi gecmis kiminin üstü sulanmis
dedim tr dekilerin allah yardimcisi olsun bu ne rezilliktir böyle
avrupa ülkelerinde her zamn kontrol edilir her hafta tarihleri ondan benim icim cokk rahat ve icim rahat olarak cocuguma yediriyorum
Almanyada özellikle cocuklar in sagligi en basta geldigi icin hersey cok siki denetimden geciyo
ama tr yi bilmiyorum o nedenle allh yardimciniz olsun diyorum cok zor isiniz gercekten

ve sunuda eklemek istiyorum benim oglum beni 3 hafta emdi oda sagdim ve hic sütüm yoktu e bizde aptamil kullandik baya sonra baktik cocuga agir geliyo milumil e gectik
simdi 13 aylik ve milumil ve bazende aptamil kullaniyoruz

sana sonuna kadar katiliyorum arkadasim
milupada senelerce kayinvalidem ve kayinpederim calismis kendileri yapmislar o mamalari caylari vs neyin ne oldugunu cok iyi biliyolarr
gerci milupa kapandi ve fabrikasi polonyaya tasindi
uzun süredir o iste calismiyolar ama milupanin a sindan z sine herbisini biliyolar
biz dr kontrolumuze gittgimizde dr bize muhakak kullnmalisin devam mamasi diyor
bizde birakmadik hala devam ediyoruz

Biz oglusumla yaklasik 5 ay önce tr deydik,ben bazen kendim yapiyorum bazende o hipp in sise mamalarindan yediriyorm
markete girdim aliyim die aman tanrim bide ne görüyüm kimin tarihi gecmis kiminin üstü sulanmis
dedim tr dekilerin allah yardimcisi olsun bu ne rezilliktir böyle
avrupa ülkelerinde her zamn kontrol edilir her hafta tarihleri ondan benim icim cokk rahat ve icim rahat olarak cocuguma yediriyorum
Almanyada özellikle cocuklar in sagligi en basta geldigi icin hersey cok siki denetimden geciyo
ama tr yi bilmiyorum o nedenle allh yardimciniz olsun diyorum cok zor isiniz gercekten

ve sunuda eklemek istiyorum benim oglum beni 3 hafta emdi oda sagdim ve hic sütüm yoktu e bizde aptamil kullandik baya sonra baktik cocuga agir geliyo milumil e gectik
simdi 13 aylik ve milumil ve bazende aptamil kullaniyoruz

hipp mamayı alırken tarihine mutlaka dikkat ediyorum, burda yeni yeni yaygınlaşıyor, büyük bir marketten alıyorum bazen kalmıyor bile o yüzden tarih konusunda hiç sorun yaşamıyorum ben..gönül rahatlığıyla alıyorum..almanyadaki kuzenimde u markayı kullanıyordu, milupadan bu markaya geçerken hiç tereddüt etmedim o yüzden..

hipp mamayı alırken tarihine mutlaka dikkat ediyorum, burda yeni yeni yaygınlaşıyor, büyük bir marketten alıyorum bazen kalmıyor bile o yüzden tarih konusunda hiç sorun yaşamıyorum ben..gönül rahatlığıyla alıyorum..almanyadaki kuzenimde u markayı kullanıyordu, milupadan bu markaya geçerken hiç tereddüt etmedim o yüzden..

Ben biberon mamalarini milumil yada aptamil den yana tercih kullaniyorum
fakat sise mamalari hipp inkiler harika zaten almanyada hipp kullaniyo cogu insan
ama türkiyeyi bilemiyorum iste oradaki ürünler nasil falan hic bi bilgim yok
ama sunuda söyliyim benim oglum hipp in meyve pürelerini ve yemeklerini cok seviyo ama kasik mamalarinin tadi cok kötü ondan milupaninkileri daha cok seviyo

Ben biberon mamalarini milumil yada aptamil den yana tercih kullaniyorum
fakat sise mamalari hipp inkiler harika zaten almanyada hipp kullaniyo cogu insan
ama türkiyeyi bilemiyorum iste oradaki ürünler nasil falan hic bi bilgim yok
ama sunuda söyliyim benim oglum hipp in meyve pürelerini ve yemeklerini cok seviyo ama kasik mamalarinin tadi cok kötü ondan milupaninkileri daha cok seviyo

biberon maması, meyve püresi kullanıyorum sebzelere yeni geçtik.tatilde kullanmak üzere alıyorum yavaş yavaş.kaşık maması hiç denemedim henüz.birde ben emziren anneler için çayını denemek için aldım ama sevmedim humana daha güzel.faydalı mı acaba kullanmış mıydın?

biberon maması, meyve püresi kullanıyorum sebzelere yeni geçtik.tatilde kullanmak üzere alıyorum yavaş yavaş.kaşık maması hiç denemedim henüz.birde ben emziren anneler için çayını denemek için aldım ama sevmedim humana daha güzel.faydalı mı acaba kullanmış mıydın?

Sanirim bende humana kullanmistim cok hatirlamiyorum acikcasi suan oglum 13 aylik cünki baya zamn gecti aradan ama kullanan arkadaslarim vardir belki bi sorarim onalra haber veirim arkadasim sana
ve kasik mamalarinida tavsiye ederim ama hipp in degil milupanikiler daha güzel

Sanirim bende humana kullanmistim cok hatirlamiyorum acikcasi suan oglum 13 aylik cünki baya zamn gecti aradan ama kullanan arkadaslarim vardir belki bi sorarim onalra haber veirim arkadasim sana
ve kasik mamalarinida tavsiye ederim ama hipp in degil milupanikiler daha güzel

sevinirim teşekkür ederim.zemuszemus

kaşık mamalarına başlamadık daha.6 aylık oğlum..günde 1 kez muhallebi veriyorum onuda kendim hazırlıyorum.

Merak eden arkadaşlar okuyun lütfen..
ek gıda öneri ve tarifleriniz bölümündeki bu konuyu okun arkadaşlar

Ben mamayı 8 yada 9.ayda bıraktım süte geçirdim kızımı.İlk zamanlar pınarın sütünü kullandık 10.ayından sonra direk sütcümden aldığım inek sütüne geçirdim.
Kaşık mamasıda yedirmiyorum kendim googlynin pirinç unuyla yapıyorum.
İlk 6 ay için anne sütü kesinlikle sadece,bu konuda anne sütünün mucizesine çok inanırım.Ben anne sütü verirken ilk 6 ay günde sadece en fazla iki kere mama verirdim çok inat ettim süt alsın diye,keke daha çok alsaydı.
Bana göre 6 aydan sonra mamaya hiç gerek yok,ama kimsenin anneliğini sorgulamaya hakkımda yok..
Herkes kendi bilir.

Back